Örnek bir gün.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında melihmercan tarafından paylaşıldı.

1. melihmercan

melihmercan melih

En İyi Avı:
    3,2 kg doğal alabalık
    Örnek bir günün video link.

http://melihmercan.azbuz.com/index.jsp

Tarih : 03.08.2009
    Yer : Kahramanmaraş’da bir akarsu
    Av malzemeleri : 1,65 boyunda teleskopik ve iki parçalı kamış - albastar ve banax makine – 0,20 dam misina – bluefox meps çeşitleri.
    Av süresi : 2 saat

Av bölgesinde hava güzel sıcaklık 32 derece ve nem oranı düşük bir gün… Hasret olduğumuz doğamızla iç içeyiz. Arkadaşım tezcan’la güzel bir gün yaşamak için akarsu kenarından pastel beneklileri yokluyorum.
    Tezcan arkadaşımda güzel bir günü kamerasıyla kayda almanın mücadelesi içindeydi.
    Doğayla olan mücadelem onun sayesinde kayda alınmıştı.
    Tezcanda kırmızı beneklileri yokluyordu.
    Yakaladığımız pastel beneklileri suya bırakarak ayrı bir mutluluk yaşıyorduk.
    2 saatlik avımıza son veriyor yorgunluğumuzu su kenarında alıyoruz.
    Arkasından soframızın görüntüsüyle sizlere rastgele…

2. fish founder

fish founder Özgür

resimler insanı İndiana Jones'un film karelerine götürüyor,
    çok teşekkürler bu güzel paylaşım için,

3. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Özgür'e katiliyorum.. Tam Indiana Jones gibi olmus :) Cok keyifli kareler.. Keyfiniz hep böyle olsun..

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Melih merhaba, öncelikle aramıza hoş geldin.

Tebrik ederim çok güzel kareler. Video da çok hoş olmuş.

"Pastel benek" dediğiniz balıkların resmini görme imkanımız da olursa seviniriz elbette.

Sofradaki balıkları kim pişirdiyse bu işten anlamıyor maalesef. Öylesine kızartılıp atılmış sanki. Aç olduğum halde hiç iştah çekici gelmedi. Salata hariç, ona söz yok.

Selamlar, sevgiler. :)

5. oltacı_

oltacı_

Merhaba melih bey,

İlk önce çok iyi bir foruma üye olduğunuzu belirtmek isterim, Sizi bir başka forumda imrenerek takip eden biri olarak burada görmek benim açımdan memnuniyet vericidir.

Kahramanmaraşımın o pırıl pırıl, gürül gürül akan çaylarının, derelerinin ve akarsularının hala bu kıymetli balııkları barındırması ve sizin gibi çevre dostu avcıların oralarda olması 2. bir sevinçtir.

Av içi tebrikler, Fotoraflar ve yaşattığınız güzellik için teşekkürler.

Bereketiniz daim olsun

6. melihmercan

melihmercan melih

En İyi Avı:
    3,2 kg doğal alabalık
    Balıkların üzerine kırmızı biber ve zeytin yağı eşliğinde kızartılmıştır.( Gökkuşağı )
    balıklar suya iade edilmiştir.

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Çok güzel fotolar. Beneklileri bıraktığınız için tebrikler.

8. rasgele28

rasgele28 ugur

Favori Kamış:
    ALBA KAMIŞ 3200 RAINBOW
    Favori Makine:
    REMIXON FIRST CLASS 6500 SURF MAKİNE
    En İyi Avı:
    denemede
    buna bizim giresunda kırmızı benekli alabalık deniyor güzel av olmuş..

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Melih abi oralarda bulunabilmek gerçekten büyük şans,hiç balık yakalamasan da olurmuş,balık da olunca tam olmuş :)tebrik ederim.

10. LapinCash

LapinCash

Güzel av tebrikler

11. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    tebrikler,kahramanmaras askerlik yaptigim yer,sehir merkezinde keciler koyunlar dolasirdi,guzel iklimi vardir,buyuk bir baraj golu hatirliyorum,kirmiizi etli 15-25kglik yayinlar cikardi baraj golunden,yeralti carsisinda balik pazarinda satarlardi..

12. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    videoyu seyrettim,brian adams i koymussunuz fona.guzel olmus.

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Melih abi gerçekten uzun zamandır bu kadar güzel bir video izlemedim ve adına yakışır şekilde örnek bir gün, örnek bir av yaşamışsınız. Göstermiş olduğunuz duyarlılık ve verdiğiniz öğütler için defalarca teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah forumumuzda sizden görüp öğreneceklerimiz var.

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Melih bey cok güzel bir ortamda balik avliyorsunuz ve duyarli olmaya calismanizdan dolayi sizi tebrik ederim,yanliz alabalik cok hassas bir baliktir biraz itina ister,mesela balik hic bir zaman kuru elle tutulmaz veya alabalik hic bir zaman sürüklenerek suyun kenarina cekilmez,mümkünse balik her zaman suyun icinde kancadan kurtarilir ve hic disari cikarmadan suya birakilir gibi daha bir cok dikate alinmasi gereken kücük ama önemli konular vardir,tekrar tebrik ederim duyarli olmaya calismanizdan dolayi...

15. tirris

tirris gür

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 1,5 kg.
    Melih abi tbr. Daha nice güzel avlara ve paylaşımlara. Videoda kamışın boyu 1.65 ve kendim yaptım dediniz Uzun zamandır teleskobik 1.65 yada 1.80, 5-20 gr atarlı kamış aramama rağmen güzel bir ürün bulamadım. Orta halli ama yarı yolda bırakmayacak (dağda yürürken ve derede başka takım taşımak istemiyorum) sağlam bir ürün tavsiyeniz olabilirmi

16. melihmercan

melihmercan melih

En İyi Avı:
    3,2 kg doğal alabalık
    Adem bey siz görmeyeli Kahramanmaraş ili çok değiş diki günümüzdeki modern şehirler kadar güzel örnek bir şehirdir. Hayvancılık günümüzde ilimizde de yok olmaya mahkûm. İlçelerinde bile o manzaralar yok oldu.

Üstadım haklısınız şunu da ekleyelim damaksız iğne kullanılması alabalığın ağzına en az zarar verenidir.

Yalnız bir konuya temas etmek isterim doğal alabalık türleri ve yaşadıkları bölge konumlarına göre yaşam dirençleri ölçülmemiştir. Herhangi bilimsel çalışma yoktur. Bu nedenle yazılan bilgiler dış kaynaklıdır. Dış gözlemlerimde bölgemizdeki alabalıkların yaşam dirençleri oldukça güçlüdür. Ağzında ve midesinde iğne olanlarını yakalama şansına erişmiştim. Sadece dış gözlemim konu hakkında bilimsel bir çalışma yani örnekleme yapmadım.
    Yaptığım video bir örneklemedir…

Piyasada bulunan ucuz kamışlardan 1,65 boy kamış yapabilirsiniz. Mersin de her türlü malzemeye ulaşmak kolay. Piyasadaki 5-20 atarlı kamışlar oldukça esnediğinden tercih etmiyorum. Çünkü atış mesafesi kısa ve dar olduğundan esnemeyen orta sertlik de kamış kullanıyorum. Malzeme tercihim %100 carbon dur.( hafif)
    Marka olarak mitchell,banax pahalı ve kalite kamışlardır. Maalesef iki yıldır küçük teleskopik kamışlar ithal edilmiyor.