Ortalığı pullu bastı, tut tutabildiğin kadar.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Gerçekten bu yassı balıkların avının ne kadar zevkli olduğunu yapmayan bilmez. Oltayla gelirken harika mücadele verirler, bu irilikte olanları çekerken oltayı durdurur. Bu çift bantlı karagözler genelde yarım kiloyu pek geçmez. Vedat amca bu fikrime katılmasa da ben bu tip avları el oltası ile yapmayı her zaman tercih ederim. :) O yöntemle alınan haz çok daha fazladır.

Lezzet konusuna gelince, karagözlerin mercanlardan lezzetli olduğu bence tartışmaya açık bir konu bile değil. Mercanlar kırmızı renklerinden ve göze hoş gelen yapılarından dolayı genelde daha makbuldürler ancak karagözlerin lezzetlerine asla yaklaşamazlar.

2. serhat1352

serhat1352 SERHAT

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-55B Makine 7BB, 8kg Drag
    En İyi Avı:
    3,5 kg levrek
    Vedat amca uzun zamandır raporlarını keyifle takip eden biri olarak aranıza yeni katılmış bulunuyorum.Ve bu güzel avınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

3. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    vedat amca maşallah
    daha uzun ömür verirde bizede senin gibi Allah
    balık yakalamak nasip olur inşalah :)

4. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Çok güzel balık resimleri. Tutanların ellerine sağlık.

Ben lüfer resmi görmektense böyle balıkları görmeyi tercih ediyorum.

Lezzet-damak tadı gibi şeyler değil anlatmak istediğim.

Dişli avı adı altında av raporu yazmış bütün avdaşlarımı tebrik ediyorum, ama inanın ben lüfer raporunu isteksiz açıyorum. Fotokopi gibi aynı kılıkta balık. Ağız yapıları bile aynı!!! :D

Ellerinize sağlık, böyle güzel balıkların da sularımızda hala yaşadığını bilmek umutlandırdı beni.

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Volkan.

Dediğin gibi 40metrelerdede olduğu gibi daha derişn sulardada olabiliyor.Mesela TFT ile dün yaptığımız avda kimisini 70 metre üstü derinliklerden aldık.

Ancak evvelki günki bereket yoktu.Sebebini ise lüferin tekrar görülmesine bağlıyorum.

Bizde daha derinlere açıklara gittik ve balığı bulduk.Ancak bu kere ağırlık has mercandaydı.Fangri olarak sadece bir tane dişe dokunur ile saldığım bir ufaklıktı.

İşin enteresan tarafı Ceyhunun 4 adet mercanı ince çapari ile yakalamasıydı.
    Hem uzun burun kırma litrin mercan ve hemde fangri geldi çaparisine.

Karagözler hem az ve hemde ufaktılar bende çoğunu saldım.

Çupralar bahsettiğim gibi kıyı dönek ağlarına takılmışlar.Lüfer icin dolaşanların belirttiğine göre yoğun çupra akıyor.Ama kayda değer bir kıyı avı henüz başlamadı.

Sevgimle kal

6. melikşah

melikşah ........................

Vedat reis bereketli avlarreeling
    Not;Arzu eden kardeşlerimi her zaman bekliyorum.Av garantisi var.Sadece avlanmak istediğiniz süreyle orantılı yakıtınızı ve yeminizi alıp geliniz,herhangi bir ücret talep etmiyorum.
    Bu notta av garantisi olması çok güzel en azından balık tutmanın nasip kısmet işi
    olmadığı balığın bol olduğu yerde avlanmamın doğru olduğu teorisi çıkıyor bana göre:)
    Fakat yakıt olayını anlamadımidk gelecek olanlar yakıtı nereden temin edebilir?bildiğim kadarı ile benzin istasyonlarından bidon yada herhangi bir şeyle yakıt almak yasak.

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Az sonra TFT team ile 3.balık seferimize çıkacağız.Onlar iki 5 litrelik su almışlar içini boşaltıp hemen Assosta bulunan BP'den almışlardı.Onlar beni tanırlar vede verirler.