Değerli arkadaşlar, Bugün 18.08.2009 salı, Silivri Liman başkanlığına gittim. İlgili arkadaşı tekneme götürerek görmesini ve gerekli ölçüleri almasını sağladım.( Teknem kamarasız ve 450 cm boyunda fiberdir ) Müracaat çok olduğu için takriben bir hafta sonra gerekli işlemlerimi yapacaklar ve bana bir hesap numarası ile birlikte bir kot verecekler. Bu kot ile Garanti Bankasında verilen hesap numarasına 30 + 60 TL harç yatırıp makbuzunu Liman Başkanlığına götürerek teknemin ÖTB sini alacağım. Ayrıca bugün Liman Başkanlığından öğrendiğime göre ÖTB olmayan tekneleri yakalıyan Sahil Güvenlik her seferinde 450 TL ceza yazacakmış. Yalnız bu sene sonuna kadar işi sıkı tutmıyorlarmış. 2010 da çok sıkı takip edeceklermiş. Durumu bilgilerinize sunarım. Selamlar, Süheyl Başak
Geçmiş olsun Sühely Bey, nihayet mutlu son . Bu arada ÖTB konusunda Ayvalıkta' da işi sıkmaya başlamışlar. Son gidişimde balık avım sırasında yanımıza SGK botu yanaştı. Sanırım teknede herşeyin tam olduğu çok belli olduğundan selam verip uzaklaştı. Bilginize.
bende bugün izmirde basvurdum 30 tl bankaya yatirdim isim talebini onaylattim ve asil isim onay kagidini aldim yarin fotolari ve sahiplik belgesini götürecem ve islemlerim insallah bitecek yalniz benim tekneme kimse gelip görmedi ayrica not ollarak sahiplik belgesini önce liman dan bo$ ollarak alip doldurunuz ve muhtara onaylatip öyle basvurunuz kolay gelsin
merhaba bugün evraklarimi teslim ettim simdi ölcüme geleceklermis yarin arayacam . ama ölcümde nelere dikat ediyorlar acaba hic bir bilgim yok yardimci olabilirmisiniz rica etsem ?
Sayın Kardeşim, Ölçümde bakacakları hususlar şunlardır: -Teknenin tam boyu ( en uç noktadan en arkaya kadar olan uzunluğu) -Teknenin en geniş yerinin ölçüsü, -Teknenin yüksekliği ( içinin ölçüsü değilde en üst yerinden en altına kadar olan mesafesi) -Teknenin kapalı hacmi varsa ölçüleri, Bildiğim ve öğrendiğime göre yukarıda belirttiklerimi tesbit edecekler ve buna göre rapor tanzim edecekler. Ölçüler çok mühimdir bilhassa dikkatli olmanı tavsiye ederim. Mesela teknenin boyu 4,99 m ise senelik vergiden muaftır yok eğer 5,00 m ise 200 TL vergisi var. Eğer tekne boyu kritik değerlerde ise ve önde makara vs gibi çıkıntı yapan ilaveler varsa hemen sök sonra monte edersin. 5 m ve 9 m kritik ölçülerdir. Tekne eni ve yüksekliğinin vergi açısından herhangi bir özelliği yok. Yardımcı olabildiysem sevinirim. Kolay gelsin, Selamlar Süheyl Başak
süheyl amca cok tesekür ederim cevabiniza ben ölcüleri ce belgesinden bakarak onlara bildirdim (sahiplik belgesinde) ve 5,30 metre dedim ancak liman baskani bunun vergisi yok dedi gitmene gerek yok dedi anlamadim bende insallah yarin gelecekler sonuclari söylerim. siz ne yaptiniz cikarabildinizmi ? saygilarimla
Murat kardeşim, Benim evraklar ve herşey tamamlandı ve Silivri Liman Başkanlığına teslim edildi, gelerek rapor tuttular, şimdi verecekleri kot numarasını bekliyorum. bu no ile Garanti Bankasına 30+60 TL yatıracağım ve makbuzlarını Liman Başkanlığına götürerek ÖTB mi alacağım. Silivri de yoğunluk çok fazla olduğu için benim işim önümüzdeki hafta sonuna doğru bitecek. Bildiğim kadar 5-9 metre boyundaki teknelerin yıllık 200 TL vergisi olacak 5 m den daha küçük tekneler vergiden muaftır. Selamlar Süheyl Başak
hayirlisi olsun süheyl amcacigim biraz gecde olsa insallah eninde sonunda ötb belgemize kavusacaz insallah seneye yaza da denize acilacaz ondan sonra gelsin baliklar ahtapotlar kalamarlar offf offf
Murat kardeşim, Sahiplik belgesi ile ÖTB çıkarabilmek bu sene sonuna kadar devam ediyor. 2010 da bu imkan kalmıyacak, dolayısiyle faturası olmıyan tekne ve motorlar artık kullanılamıyacak. Bu nedenle ÖTB olmayan arkadaşların bu yıl sonuna kadar mutlaka ÖTB lerini çıkarmaları lazımdır. Yine öğrendiğime göre Sahil Güvenlik 2010 senesinden itibaren evrak kontrolunu çok daha sıkı yapacakmış ve kağatları, teçhizatı eksik teknelere her seferinde 450 TL ceza yazacaklarmış. Biz burada öyle bol balık tutamıyoruz ama denize açılmak, bir adet istavrit tutmak dahi kafi tabii bol deniz havası ve hele birazda balık tutabilirsek ne mutlu! Hiç olmazsa Sahil Güvenlik geliyor ne diyecek diye endişe etmeden denizde dolaşabileceğiz. Bol avlar dilerim. Selamlar, Süheyl Başak
süheyl amcacigim zaten balik tutmak bir bahane denizin üstünde olup o keyfi yasayabilmek tuz ve yosun kokusunu duymak bizi mutlu ediyor dediginiz gibi arada bir oltamiz sallansa bir heyecan geliyor . zaten üzüldüügm bir nokta var o da sudurki denizlerimizde balik kalmadi ,fiyatlar (mevismie göre tabi) pahali cogu zaman kültür baligina mecbur kaliyoruz o yüzden denizlerimize sahip cikmamiz gerek saygilarimla
Merhaba degerli forum sakinleri ve süheyl amca bugün ölcüme geldiler baktiklari sey sadece teknenin uzunlugu derinligi ve eni ölcüp not almak birde motorda slindir sayisina ve seri numarasina bakiyorlar fakat vergi konusunda bir belirsizlik varmis 6 metremi yoksa 5 metreden itibarenmi vergi olsun diye o yüzden su an belgemi alamyiorum bu belirsizlik kalktiktan sonra hemen 1 günde belge verebilceklerini söylediler( tahminen 1 haftaya belirsizlik kalkacakmis) bilginiz olsun istedim artik finalle az kaldi son viraji döncez saygilarimla keyifli forumlar
Arkadaşlar, Kanunu çıkarırken Bakanlık yazımda hata yapmış. Vergiye tabi olmak için 5,99 m ye kadar olanlar 5 m sayılacağı için vergiden muaf diye yorumlıyanlar ile 5-9 m arası yıllık 200 lira vergiye tabi diyenler var. Bu nedenle 2 grup arasındaki yorum farkı için Müsteşarlıktan açıklama bekleniyor. Bir kanun maddesi kaleme alınırken en ufak detaya kadar incelenmesi ve çıkacak kanunun hiçbir şekilde yoruma gerek bırakmaması lazımdır. Ancak bizde bu tip olaylar her düzenlemede sık sık karşımıza çıkmaktadır. Mesela af kanunları hazırlanırken bir grup mahkum dikkate alınarak hazırlanıyor ama bir bakıyorsunuzki sonunda genel af haline geliyor. İnanıyorumki kısa bir süre içinde Müsteşarlık bir açıklama ile bu çelişkiyi halledecektir. Selamlar, Süheyl Başak
merhaba vergi belirsizligi belirlenmis 5 den itibaren vergiye tabi yani ben su an 200 lira vergi vercem bugün tonaj bilgisini ögrenip neten ölcüm harcini yatirmam gerekirmis sonra ise diger islemleri halletmem icin limana gitmem gerekiyormus bakalim son gelismeler ile tekrar burada olacam saygilarimla keyifli forumlar
merhaba özel tekne belgem cikti elime aldim fakat daha vermediler bir kac belge eksikmis birde o ruhsat gibi ufak kagida basacaklar o kadar onun haricinde bir problemim yok insallah p.tesi komple islemlerim bitip ötb mi alacam süheyl amcacigm siz ne yaptiniz ? cikarabildinizmi ?
merhaba arkadaslar ve süheyl amca sonunda özel tekn ebelgemi ve ruhasat name mi alip eve geldim artik tekneyi hazirlayip en kisa sürede denize atacam ötb cikarmasi konusunda problemi olan kafasina soru takilan degerli forum sakinlerine yardimci ollabilirim darisi sizlerin basina
Murat Bey Kardeşim, Gözün aydın, uğraşmalarının semeresini aldın. Ben eşimin ameliyatı nedeniyle bu ara ilgilenemedim. Her halde benim ÖTB de hazırlanmak üzeredir. Ümit ederimki diğer arkadaşların da belgeleri verilir ve bir sıkıntıları kalmaz. 2010 yılında Sahil Güvenlik kontrol işini çok sıkı tutacağı söylentisi var bizlerde belgelerimiz tamam olarak teknelerimizi rahatça kullanırız. Selamlar Süheyl Başak
merhaba süheyl amcacigim öncelikle gecmis olsun dileklerimi iletmek isterim umarim en kisa sürede esiniz de iyileserek kisa sürede belgenizi alir ve denize rahatca acilirsiniz . saygilarimla
Arkadaşlar, İşlerim nedeniyle Silivri Liman Başkanlığına daha evvel gidemediğim için ÖTB ni alamamıştım. Dün giderek aldım ve artık Sahil Güvenlik ile köşe kapmaca oynamıyacağım. Rahat rahat balığa çıkabilirim. Tabii dün belgemi aldım ve maalesef teknemi de kıyıya çektim. Teknem kamarasız açık olduğundan kış aylarında bu tekne ile balığa çıkamıyorum. Seneye bakalım hava ve balık durumu nasıl olacak? Herkese selamlar, Süheyl Başak
Süheyl Bey, öncelikle eşinize acil şifalar dilerim. Sonra da başta size ve diğer arkadaşlara paylaştıkları kıymetli bilgiler için teşekkür etmek isterim. Konuyu yeni farkettim, malum algıda seçicilik var, ben de kısmetse kıyı balıkçılığından tekne balıkçılığına geçmeye niyetliyim. Kafamda bir konu netleşmedi? Ben bugün hali hazırda ÖTB'si olan bir araç satın alırsam bu belgeyi üzerime mi geçiricem veya ne yapmak gerekiyor. Anladığım kadarı ile ÖTB ruhsat gibi bişi. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba? Saygılar Rıfat