Pamucak'a Niyet Akbük'e Kismet

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında c.polat tarafından paylaşıldı.

1. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Bekir,öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim,altınkumda hiç avlanmadım size oradaki meralar hakkında malesef bilgi veremeyeceğim,takım konusuna gelince,benim takımlarımda ana beden 0.30 ,beden ve köstekler 0.24 iğne mustad 1521 5 numara ,mapsle hiç avlanmadım bilmiyorum,ama canlı yemle avın randımanı sabrederseniz yüksektir.Ben Akbükten avlanıyorum,haberim olursa ve bende oralarda olursam görüşebiliriz :) sağlıcakla kalın :)

2. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Sedat abim çok teşekkür ederim, Akbük'ten balık tutulan avların hep raporları yapıldığından ,balıksız dönülen avların raporları yayınlanmadığından doğal olarak burada çok balık tutuluyor izlenimi doğuyor,Halbuki işin aslı sizinde bahsettiğiniz gibi balığa giden 10 kişiden 8'i eli boş dönüyor ,bu aralar balık koyun heryerinde yapmıyor,kişisel becerilerini iyi kullanan ve balığın yemlendiği bölgeyi iyi bilen ,zira bu hava durumuna ve esen rüzgarın ve dipteki akıntının yönüne göre değişiyor,balık alabiliyor.

Biz bu hafta suya geç girmemize rağmen nasipimizi aldık ama bizden saatler önce giren ve bizimle beraber çıkan arkadaşlarımızın bulunduğu 3 teknenin toplam tuttuğu balık bizimkinin yarısı kadardı.Birazda bu iş nasip işi

Abicim Koyun içimde avlanıyorum balık zaman zaman 8-9 m zaman zaman 12-13 m derinlikte çıkıyor.Mırmır için küçük saplıyla büyük saplı arasında 8-9 m derinlik kum zemini bularak avlanın,yem olarak boru kurdu kullanın,sizin bilmediğinizi düşünerek bazı şeyler söylemek istiyorum ,inşallah yanlış bir şey söylemem ,Avlanma tekniğiniz ,iskandilleri teknenin hemen altına atarak değil,atabildiğiniz kadar ileriye atıp oltayı düzeltip boş bırakma şeklinde olsun,caprice karşısı, saplı adanın doğusu da balık yapmaktadır.sağlıcakla kalın :)

3. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Teşekkür ediyorum daha bereketlileri size denk gelsin :)

4. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    teşekkür ederim Alp abi,bu aralar balık kıt ,arasıra bizede irileri denk geldi ama bu aralar birşey yok,çok büyük kofanalardan hatta 7-8 kg sırtı karaları gece sırtıyla alanlarıda duyuyoruz..:)

5. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Teşekkür ederim Gökhan abi :)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hüseyin tebrikler kardeşim. Neşeniz ve bereketiniz daim olsun.:)

7. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Teşekkür ederim Nuri abi sağolasın :)

8. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Sevgili Cem; önerilerinizi kesinlikle dikkate alacam. İlginize çok teşekkür ediyorum. İğneniz keskin, şansınız bol olsun.

9. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Ben teşekkür ederim abi inşallah gönlünüzdeki avınızı gerçekleştirirsiniz :):)

10. Tarzan

Tarzan Erman

öncelikle bu ekip ne zaman rapor gönderse maşallah diyorum çok tebrik ederim Allah çok daha güzel avlar nasip etsin.az önce Sedat abiye cevabınızı okudum orada ileri atın oltayı düzeltip boş bırakın demişsiniz boş bırakmaktan kasıt nedir acaba?ben anlıyamadım, açıklarısanız çok sevinirim. selamlar sayılar.

11. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Erman ,güzel duan ve sözlerin için çok teşekkür ederim,bizim avlağımızda tekneden en verimli balık avı buraların sığ olmasından dolayı(12-15) alışılmışın aksine oltalar tekneden hemen aşağıya salınarak yapılmaz mümkün olduğu kadar ileri atılıp oltalar boş bırakılır,boş bırakmaktan kastım ,iğne ve iskandilin yere yatırılmasını sağlayacak kadar fazla misina bırakılması ve balığın ilk hamlesinde iskandilin ağırlığını hissetmemesini sağlamak inşallah kafanı daha çok karıştırmamışımdır..

Oltalarımızın ileriye atmamızın nedenini belki merak etmişsindir diye söyleyeyim ,yukardada bahsettim su sığ olduğu için balık çok fazla görüntüden ve ne kadar uğraşsakta çıkarılan seslerden ürkmekte ,hatta çıpa ipleri bile ürkütmekte botun altına,isparoz ve hanoslardan başka balık gelmemekte ,sağlıcakla kal birgün bir yerlerde karşılaşmak ümidiyle...:):)

12. Tarzan

Tarzan Erman

Cem abi cevabın için çok teşekkürler.Çok güzel açıklamışsın gerçekten bende kıyıdan yaptığım mırmır avlarında yemin kuma yatması için sizin yaptığınız taktik gibi misinayı bol bırakırım.ancak ileri atma olayına gelince bende hep sizin yaptığınız sistemi düşünrdüm ileri atılmalı die demekki gerçekten işe yarıyormuş bunu görmek çok sevindirdi nasipse bu ay içinde alacağım botumla aynen sizin sisteminiz gibi avlanmayı planlıyordum sizdeki sonuçları görünce iyice gaza geldim:)Allah daha güzel nasip etsin inşallah.Dediğiniz gibi umarım bir yerde kaşılaşırız.selamlar. saygılar.

13. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Rastgelsim Erman inşallah gönlündeki avları gerçekleştirirsin..:)

14. tireköseoglu

tireköseoglu gürkan köse

masallah abiler. akbüke gitmem artık siz bitirmişiniz nevar ne yok... ama en güzeli gözlüklü abimin sevinç kahkahası... süperyaaaaa:))

15. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Sağol çok teşekkürler Gürkan,evet Kemal'in ağzı kulaklarına varmış değilmi :)

16. Emre1997

Emre1997 Emre

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    700 Gram Çupra
    Uff balıklara bak be abi ya tebrkler :) bi biz yakalayamıyoz :(

17. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Teşekkür ederim sevgili Emre:)