PARSUN 8 hp,9.8 hp ve 9.9 arasındaki farklar

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ugursat tarafından paylaşıldı.

1. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    http://www.youtube.com/watch?v=gSnDlAkcgdE&feature=player_embedded

sizin videoyu izlerken bu video gözüme çarptı, aynı motor gücüyle çok daha hızlı gidiyor, fakat çok sakat dönüyor ve o gövdenin dalgalı havada pek şansı olacağını sanmıyorum. demekki tekne hidrodinamiğinden tut, ağırlık vs. birçok kriter var ve amaca en uygun olanı seçmek gerekiyor. olaya sadece yavaş gider hızlı gider diye bakmamak lazım. isterse tekneyi 50 mil hıza çıkaracak motor olsun arkasında, en ufak dalgada sapıtan bir tekne varsa neye yarar o motor, gazı açamadıktan sonra. diğer yandan denizciliği çok güzel bir teknen varsa ama yüksek süratlere çıkamıyorsan, yavaş ama güvenli bir biçimde kıyılayabilirsin. tabiki kötü havada bayılmayacak uygun güçte bir motorla.

beygir konusuna gelince;
    aynı güçte ama farklı özellikte iki motor varsa büyük hacimli olanı seçerim, hacim herzaman iyidir.

2000cc 100 beygir ve 1600cc 100 beygir iki arabayı kıyaslayın, kağıt üzerinde aynı olmasına rağmen her halukarda 2000cc önde olacaktır, ve çok az bir yakıt farkı olacaktır. tork olsun, gücün devamlılığı olsun, toleranslılığı olsun, zor koşul altında çalışma kararlılığı olsun büyük hacimde her zaman daha fazladır. deniz kara farketmez, sonuçta hepsi içten yanmalı 2 veya 4 zamanlı konvansiyonel motorlardır. sadece soğutma sistemleri, optimize edildiği noktalar(devir vs. gibi), ve çalışma koşulları farklıdır. yanlışım varsa düzeltin.

2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    düzeltiyorum ikiside aynı hacimde imiş, 300-400 tl gibi bir fark varsa bence 8 beygir al, dikkat edilirse maksimum güç verdiği devir bandı farklı, yani aynı motora daha fazla devir çevirterek(birim zamanda daha çok iş yaptırarak), daha fazla beygir elde edilmiş, çok uç devirlerde gelen güç farkı aman aman bir fayda sağlamaz, zaten yük altında çalışırkende kağıt üstünde yazan devirlere ha deyincede çıkmaz motor.

yada sıkı pazarlıkla(sezon geçti) 300-400 tl'ye yakın indirim yaptırabilirsen, 8 beygir parasına 9.8 al.
    bana kalırsa üstüne az daha koy 9.9 al, kafan rahat etsin. daha sakin çalışmayla daha kuvvetli gider, 15hp ile aynı altyapıda.
    biraz karışık oldu idare edin :)

3. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Sinan verdiğin linkteki videoyu ben ara sıra bakıyorum emin ol 20 kere bakmışımdır demek senin tekne idi güle güle kullan yerim olsa bende aynı tekneden alırdım :) oldumu böyle olsunki zevkli kullanılsın..

4. utaci

utaci ozgur

merhaba

5.75 rota teknem var. katana 10 hp icten takma motoru var.
    ancak katana son derece kotu bır motor.
    dıstan takma motor almayı dusunuyorum.
    ne önerırsınız
    tsk

5. anylife

anylife tayfun

9.9 parsunu al bak keyfine pişman olmayacaksın