Paşalar ayılmış sonunda :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GanGBoi tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Hey maşşallah ayılmışlar da seni bulmuşlar sonunda.Kardeşim güzel bir mücadele.Sahteyi kurtardığınamı sevineyim balığı kaptığınamı sevineyim valla şaşırdım:)Yok ben en iyisi ikisine de sevineyim:)bana spinde levrek kısmet olmadı.Yemlide pek çok kez yakalamıştım ama spinde action bir başka türlü oluyor belli.Ben de bu gazla spine geçtim aslında:DNe gariptir ki levreğin koca marmarada neredeyse hiç olmaması ama tekirdağda kendini göstermesi oldukça enteresan.Kumbağ dan öteye her bölgede levrek avcıya el sallıyor maşşallah.Bak ne dicem bu ayık paşanın olduğu yerde daha niceleri vardır.Bilirsin ki levrek sevdiği yerde olur.Yani illede avlaya bildiği yere mecburiyet etmez.Bence sen orayı sabah suyuna ilk fırsatta bir yokla.WTD her zamanki gibi tekniğin olsun.Yahu lidersiz ip misina...Kafayı yicem.:DSanırım yeni aldığım makinanın yedek kafasına bu gidişle ip misinayı saracam.:)Kardeşim maşşallah der devamını dilerim.Artsın eksilmesin;)

2. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Teşekkür ederim Metin abi, ayılmışlar sonunda ya:D İnşallah en kısa zamanda spinle sende yakalarsın muhteşem bir mücadelesi var:thumb: Levrek marmarada yok diyemeyiz, boğazda bile baba levrekler var ama özel bölgelerde, sadece sezon sezon artıp azalıyor. Aslında benim levreği aldığım mera'yı 1 yıldır ortalama haftada 1 kez yoklamışımdır. Sabah suyu, akşam suyu, dalgalı, sakin, bulanık, berrak, su üstü ile, dalarlı ile.. İlk kez 1. yılın sonunda levrek rastladı.

Bu mera da levrek ancak havasını yakalarsa olur, dalga köpük köpük yapıcak denizi, bulanıcak su ama çamur gibi değil, yosun olucak biraz, su sıcaklığı da 14-18 arası olacak ve hava basıncı da 1020nin üzerinde olacak ki levrek yapsın. Tabi böyle şartlarda su üstü kullanmak da zorlaşacağı için muhtemelen dalarlı ve doğru sahte tercihi ile yakalanacaktır.

İp misina konusuna gelince, ben Tekirdağ'da leader kullanana daha rastlamadım, Örnek olarak Selçuk hoca. Muhteşem avlar gerçekleştiriyor, bir kere bile leader kullanmamıştır. Ben de lüfer, kofana yakaladım gerçi kofana monoyla alındı ama, diğerleri hep leadersız ip ile.

Zaten bulanık suda av veriyorlar genellikle, bulanık suda da farkedemiyorlar ipi:thumb:

3. necayip

necayip

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1m boy ve 3kg Yılan balığı
    Maşallah av süper,yarın akşam biz de sahalara iniyoruz elinize sağlık kısmetse biz de sizin kadar şanslı oluruz...

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    anlaşılan yeni makinemin yedek makarasına ip misina saracak gibiyim:D :D

5. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    sevgili kardeşim dahaönceki raporunuda okumuştum balıksız olan .güzel bir gün geçirmişsin
    balık güzel
    t-shirt güzel
    haliyle resimler güzel daha ne olsun . tebrikler iyi avlar

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, umarım güzel balıklar oltanızı ziyaret eder, rastgelsin:)

Yedek makaraya mono sar Metin abi, ip misinayı yedek soyundurmak da neymiş:thumb: Ayıp edersin örgüye:thumb:

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, size de iyi avlar, rastgelsin:thumb:

7. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Maşallah paşaya selam güzel avlara devam :)

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, bayramdan önce son kez yarın sabah suyu denemem olacak, bayramdan sonra da daha yoğun olacağım için ne zaman vakit bulursam artık:thumb: Rastgele..

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrik ederim Gürkan zevkle okudum. İlk levreğin tadı herzaman bambaşkadır :) İyiki gaza gelmişsin hihi sonuçta iyi olmuş raporda yazdığım gibi oranın iş yapacağını tahmin ediyordum ki ben yazarken sen zaten levreği almışsın reeling

Güzel avların daim olsun daha irileri rast gelsin :)

Sen yoğun olduğun içinmidir bilmem bizim o tarafa gelmiyorsun bu aralar denk gelemedik ama haberleşip bir ara birlikte deneriz :thumb:

10. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Selçuk, garip olan 1 yıldır hiç rastlamadı, bu tip havalarda çıktığımda olmuştu. Belki ozamanki tecrübesizliğime ya da ekipman yetersizliğne bağlı da olabiliridk

Evet en son yaklaşık 1 ay önce uğradım sanırım sizin otarafa, çıkabilirsem alel acele buralarda çıkabiliyorum, dediğin gibi zaman pek fazla bulamıyorum. Bi ara haberleşip güzel bir av çıkartalım, bayram tatilinde çıkacaksan şimdiden rastgele:thumb: