pazar günüöğleden sonra aliağa ben bu zargana işini sevmeye başladım iki gündür foruma giremiyodum bi problem vardı heralde
maşallah usta..zargana dedinde dün bende çapariyle istavrit şov yapiyodum sarayburnunda tesadüf heralde baya babafingo bi zargana geldi oltaya şaşırdım,, şaşıdım ama bu onu akşam afiyetle yememe engel olmadı
Osman'cım tebrikler... Bakıyorum Aliağa seni pek bir sardı anlaşılan Yine aynı yermi yoksa değiştirdin mi... Sana tavsiyem biraz daha ileriye doğru gitmen Mesala Aliağa'yı çık Şakran'a gelmeden önce daha güzel yerler göreceksin zaten bir dahaki sefere oralardan avlan memnun kalacaksın...
ahmet abim saolasın aliağa'da limandan avlanıyorum şakrana bi kere geçtim ama hava çok kötüydü şansıma bişey alamadım zamanla ve sizlerin sayesinde yeni yerler öğreniyorum bu tuttuğum balıklar senin sayende tutuldu aliağa'yı sen tavsiye etmiştin bana tekrar teşekkürler bu günde on tane zargana aldım fotolarını birazdan ekleyeceğim tekrar teşekkürler
osman ustam ellerine sağlık güzel bi av gerçekleçtirmişsin tebrikler bütün avlarının aynı güzellikte geçmesi dileği ile rastgele
Çok güzel av olmuş Osman kardeşim. Kutlarım seni. Ahmet Kardeşimin önerisini ben de destekliyorum. Biraz daha ileriye git. Ama Şakran'dan önce Aliağa'ya yakın Çaltıdere köyü vardır solda. Köyün içinden geç kenar şeridini yaya olarak izle. Bulduğun aynalıklara at oltanı. Bu mevsim sabah erken iyi çipura yapabilir. ( 25 sene evvel yapıyordu.
Üstadım bahsettiğiniz bölge de yanlışım yoksa şuanda ayrıca Kefal'de beraketli olur tabi bunun yanında Levrek'te başı çekecektir. Bende 4-5 sene önce dediğiniz yerde akrabalarım ile güzel bir avlanma yapmıştım. Eniştemler tekne ile açılmış olmasına rahmen ben ve abim kıyıdan çipra-levrek-isparoz-kefal-lidaki karışımı yaklaşık 5-6 kilo almıştık.
Ahmet Kardeşim ben o bölgede çok uzun bir süredir avlanamadım. Ancak ne zaman o yoldan geçsem avlandığım günler aklıma gelir. Haklısın orada her balığa rastlamak mümkündür. Denizin Köyün önünden Çanakkale yoluna doğru ( eskiden Dalyanköy ve Sığacıkta olduğu gibi) gittikçe sığlaşan ve batağa dönüşen bir bölümü vardır. O sığ yerde piç lidakiler, gamitler, ispendekler denize açılma boyuna gelene kadar büyürler. Bu arada harami balıklar ( iri levrek, çipura v.s) gece o sığlığa girip terör estirirler. İşte sabah çok erken onların dönüşlerine denk gelebilirsen yandı gülüm keten helva... İyi aklıma getirdiniz burayı. Şu anda bayram sonuna dek Ankara'dayım. Yoksa gider bir dolaşırdım doğrusu.. Ama sizler gidebilirsiniz. Şimdiden iyi avlar...
Sahane Av olmus Osman eline saglik. Baliklar cok güzel gözüküyor Tam simdi iri Zargana zamani, Vaktin oldukca degerlendir Rasgele
Sagol Ahmet Durum aslinda cok Basit imis. Benim PC, Siteden Virusu kapmis, Anti Virus Programi bunu bir güzel paketlemis. Her defasinda ayni isleme bas vuruldugu zaman, hemen kapatiyor Yani Virusu Karantinaya almis, benzeri bir islemde, tedbir olarak, Programi durduruyor. Yavas, yavas dilinden anlamaya basladim bu Meredin Rasgele
Tebrikler arkadasim, güzel görünüyorlar. Özellikle hayatinda hic zargana yakalamamis biri icin oldukca degisik geliyorda kismetse bir gün benim oltamada takilir Rastgele.
daha önce zargana hiç tutmamıştım ama avı çok zevkliymiş... cihangir amca tavsiyelerinize uyacağım ama sabah çok erken yada geceden gidemem heralde bide aliağa'nın çıkışında kağıt fabrikası varmış onun yanından topan kefali alınıyomuş kırmızı kurtlu mantarlı olta ile balığa motorla gittiğim için havalar soğumaya başladı artık iyice giyinmek lazım
sevgili osman eline saglık bende zarganayı yakalamayı ve yemeyi cok severim biraz daha iri olursa hem cekmesi hemde tavası super olur