pazar turnası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:ist.
    Kullanılan yem:turna kaşıkları,silikon yemler
    Hava:hafif rüzgarlı güneşli

Bayramın üçüncü günü gitigimiz turna avında öylesine ıslandım ve hasta oldumki inanın üç haftada kendime zor geldim.Ve kendime gelir gelmezde hemen ilk işim tekrar turna avına gitmek oldu.
    Yine her zamanki gibi tüm malzemeleri akşamdan hazırlayıp erkenden yattım. Sabah ezanından önce avlagımıza dogru yola koyulduk.
    Avlak alanına vardıgımızda epey bir aracın bizden önce parketmiş oldugunu gördük ufak bir kahvaltının ardında oltaları hazırlayıp göle dogru yürümeye başladık ve tahmin edeceginiz gibi göl epey bir kalabalıktı.
    Benim daha önce ilk olarak taradıgım ve devamlı turna aldıgım yerler hep dolu kalabalık gürültülü bir şekildeydi daha sabah sabah bunu görünce biraz moralim bozulmadı desem yalan olur.
    Yinede kısmet deyip daha ileri bölgelere dogru yürüdük ve buralarda ilk atışlarımızı yaptık fakat yaklaşık bir saat hiçbir vuruş alamadık.Daha sonra önceki avlarda devamlı turna aldıgım bir yerim vardı oraya gittim ve burada denemeler yapmaya başladım daha üçüncü atıştıki turnanın kaşıga yapıştıgını hissettim kısa bir mücadelenin ardından kıyıya aldım turna limit altı bir turnaydı hemen geldigi gibi suya iade edildi.
    Bu bölge herzaman oldugu gibi yine beni boş çevirmemişti bu yüzden atışlarımı burada yogunlaştırdım ve günün ikinci ve limit üstü turnası yine turna kaşıgına burada yapıştı kurtulmak için epey bir çaba sarfetsede kıyıya alınmaktan kurtulamadı.
    Tabi benim burada ard arda iki tane turna çekmem gölde bulunan diger kişilerinde dikkatini çekti bir baktım herkes benim yanıma dogru hareketlemeye başladı.Kısa bir süre sonra koca gölde yer yokmuş gibi sagımdan solumdan kaşık atmaya bagırmaya ses çıkarmaya başladılar tabi böyle olunca anlacagın gibi o saate kadar iki tane yakaladıgım birtanede çekerken kaçırdıgım yerde dogal olarak balık malık kalmadı hiç vuruş alamaz oldum baktım olacak gibi degil buradan ayrıldım.
    Geçen avda limit üstü balık aldıgım biryer vardı oraya gittim burası göle tepeden bakan yüksek biryerdi önü açık oldugu için çok ilerilere kaşıgı atabiliyordum ve suda temiz oldugu için kaşıgı çok rahat izleyebiliyordum.
    Burada ard arda birçok atış yaptım kaşık degiştirdim ama nafile hiçbir vuruş alamadım ama birtürlüde buradan ayrılmak istemiyordum sanki içimden bir ses birdaha dene birdaha dene diyip duruyordu.
    Bu arada benim biraderde yanıma gelmiş oda denemeler yapıyordu fakat oda hiçbir sonuç alamıyordu bana dönerek hadi daha ileriye başka bir yere gidelim burada çok takıldık dedi bende ona; tamam sen agır agır gitmeye başla ben birkaç atış daha yapayım sana yetişirim dedim.
    Ve oltayı olanca hızımla suyun ortasındaki sazlık kümesine dogru fırlattım ve oltamı sarmaya başladım yüksekten baktıgım için kaşıgı suda çok net izleyebiliyordum sara sara tam yandaki sazlıkların önüne gelmiştimki suda büyük bir dalgalanma ve hareketle beraber koca bir turnanın kaşıga saldırdıgını gördüm ilk saldırıda kaşıgı tam kapamayan turna kurtuldu fakat ani bir dönüşle ikinci defa büyük bir şapırtıyla kaşıga öyle bir daldıki anlatamam ortalık toz duman oldu ve balık neredeyse elimdeki oltayı alıp gidecek gibi asılıyordu ama sadece birkaç saniye çünkü koca turna suda kurtulmak için öyle sert aksiyonlar taklalar yaptıki büyük bir ihtimalle üst çenesinin kenarına falan takılan igneden kendini saniyeler içinde kurtardı sazlıkların içine girerek gözden kayboldu.
    Benim normalde bu büyük turnayı kaçırdıgıma üzülmem lazım ama nedense belkide hayatımda ilkkez buna üzülmedim çünkü o büyük turnanın kaşıga atlayışını kaşıgı kapışını ve yakalandıktan sonra özgürlügüne kavuşmak ve kurtulmak için yaptıgı şeyleri bana canlı canlı seyrettirdigi için galiba
    Çünkü herzaman avcı kazanamaz doğanın kanunu bu
    Zaten her oltaya gelen balık yakalansa ve kaçamasa bunun hiçbir zevki olmazdı sanırım
    Bu oltaya atlayan son turna oldu birkaç bölgede daha yaptıgımız atışlardan hiçbir sonuç alamadık ve avımızı bitirerek evimize dogru yola koyulduk

göl manzaraları

limit altı turna

limit altı turna suya iade video
    http://tinypic.com/r/2rw5ic3/4

Son düzenleme: 11 Ekim 2009
  2. balikciyunis

balikciyunis Yunus Emre Ertürk

Selamun aleykum ben aranıza yenı katıldım. Cok ıyı bir av yapmıssın abı hıc olmassa bızm gıbı istavritlerle takılmıosun :)PAYLASIM ıcın tşk.

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler..:)

4. anadolurock

anadolurock sükrü kara

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    80 cm turna, 72 cm derealasi,65 cm gökkusagi alasi, 40 cm tatlisu levregi
    suya iade ettigininiz turna ile el konulan turna arasinda boy olarak bir fark göremedim ben buradan.bana da öyle gelmis olabilir....

5. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

resimdekilerden hangileri limit üstü? Sizin limitiniz nedir ?

6. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    ikinci resimdeki limit üstü
    birinci resimdeki turnayla ikinci resimdeki turna arasında 4-5 cm fark var resimler yanıltmasın
    birde sizin limitiniz ne demek
    herkes için limit 40 cm degilmi

7. yason

yason YASİN YEŞİLIRMAK

Selam usta

Biraz sıkıcı bir durum kalabalık olması ama genede yakalabilmen cok güzel. Artık gizli avlak yeri kalmadı zaten. Şuan senin yakalağın gölü ben bilmiyorum. Ama uydu görüntülerinden buldum neresi olduğunu. Resimler cok açık alanı gösterdiği için başka kişilerinde yani bohcacı tabir ettiğimiz kişilerin küçük bir araştırmayla bulmamaları mümkün değil.

8. sanli

sanli Şanlı

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Silstar Shuttle 7000
    En İyi Avı:
    Henüz iyi denecek olmadı...
    Tebrikler genede güzel av olmuş...

9. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    valla bende ilk baş limik altı üstü hangisi diye tereddüt ettim ama
    kanat renklerine bakınca ikinci resimdekinin nispeten erişkin olduğu belli.
    ayrıca paylaşım için teşekkürler. resimlede olsa hasretimiz gideriliyor turnaya...

10. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

TEbrikler.