Sahte İma nın taklidi olarak forumlarda zaten yerini çok önceden aldı. Ayrıca o paraya bence fazla iyi bile yapmıslar.. Birde Furkan kardesim tesadüfen aldıgım bi sahteyi söylemek istiyorum size. yüzüşüne bayıldım. kalem gibi ince olması ise maxrapleri andırıyo. fiyatıda cazip ''pelican biraz daha ince olsa idi'' dediğin için paylasıyorum bi bak bakalım. http://http://www.avmarketi.com/asp/product/13770/FORTUNA-FS-84SUNI-BALIK-13CM-11GR
Birde Furkan kardesim tesadüfen aldıgım bi sahteyi söylemek istiyorum size. yüzüşüne bayıldım. kalem gibi ince olması ise maxrapleri andırıyo. fiyatıda cazip ''pelican biraz daha ince olsa idi'' dediğin için paylasıyorum bi bak bakalım. http://http://www.avmarketi.com/asp/product/13770/FORTUNA-FS-84SUNI-BALIK-13CM-11GR[/QUOTE] bende 3 ay önce görüp almıştım inceliği güzel yüzüşü süper ama biraz hafif 11 gram birde atış sistemi olmayınca ileri gitmiyor fazla.
[/QUOTE]bende 3 ay önce görüp almıştım inceliği güzel yüzüşü süper ama biraz hafif 11 gram birde atış sistemi olmayınca ileri gitmiyor fazla.[/QUOTE] O nu 150 gr ile açıklara yollamak lazım
Bunun x-rap taklidi olan modeli de var. Bir yerde bulsam direk 150 gram a bağlayıp boğazın serin sularıyla buluşturcam
Decathlon da caperlan ürünleri var. forumda bahsi hiç geçmemiş, bir bakın derim. 4,99 a bir rapala aldım, henüz deneme fırsatım olmadı(turna sezonunu bekliyorum) http://www.caperlan-fishing.com/EN/barn-40-63399011/# linkte detayı var. belki deneyen arkadaşlar olmuştur caperlan markasını(fransız markası) misinalarından memnunum, rapalaları ile ilgili nisanda tekrar görüşelim
Bu sahteleri deneme şansım oldu, Kıyıdan spin ile at-çek yaptım ve hiç memnun kalmadım, hem atış mesafesi hem yüzüşü kötü , suda gelirken resmen sola çekiyordu kendini. Ama derin suda 150gr. kurşun ile davranışı farklı olacaktır..
Pelican nitro... Ben bu sahteyi ilk gördüğümde şekil olarak biraz garip gibi geldi ve almadım. Bir gün Üsküdar'da rapala atarken beyaz olan modelinden çektim. İğnelerini çıkardım attım çantaya bir yandanda ulan bu ne biçim bi renk? İnsanlar buna nasıl para veriyorlar diye söylenmedende geri kalmadım içimden. Birgün sular bulanık Üsküdar'da balık var tek tük alıyorum ama istediğim gibi değil. Başlıyorum çantayı karıştırmaya şöyle parlak bişeyler hani su bulanık çakarı yüksek olsun diye düşünüyorum. O ara benim sudan çektiğim nitro gözüme çarpıyor, karasızım atayım mı? Atmıyayım mı? En azından bir kaç sefer denemekten ne çıkar deyip taktım 170 gr. kurşunun peşine attım. Dibe indim 5-6 tur sardım... Zank... balık üstünde. Çekiyorum yok canım şans denk geldi herhalde diye düşünürken. Bir atış daha yaptım. 5-6 tur sardım... Yine üstünde.. Peşine yine attım yine... O ara bir telefon geldi arayan Harun abi hayatını balığa adamış çok kıymetli ve işi bilen bir abimdir kendisi. Konuşuyoruz havadan sudan balık durumları filan... İyi balık alıyoruz .... yerden dedi. Abi rapala ne kullanıyorsunuz diye sordum. Şu pelicanın nitro diye bir modeli var onun beyaz olanı karnının altını boyuyorum... Hemen ışık yandı demek ki tesadüf değil. On balık aldıktan sonra hemen hem ziyaret hem mola amaçlı Cengiz balıkçılıkta aldım soluğu. Emre abi şu beyaz nitrolardan var mı? Olması lazım galiba baktık 6 tane kalmış hemen cebe indirdim. Keşke önceden alsaydım diyede kızdım kendi kendime.. Ya bu arada amma çok yazmışım yeni farkettim. Ne kadar reklam olmuş... Burdan pelicanın distribitörüne sesleniyorum bu kadar reklamdan sonra artık şu nitrolardan bir kaç adet promosyon olarak gönderirsiniz herhalde
Ne güzel işte bir nevi av raporu olmuşTeşekkür ederim.İlk fırsatta beyaz olanından ve sardalya desenlisinden de alacağım.
Sahteler görünüşünden dolayı bende de güvensizlik oluşturdu.Sanki iri bir balıkta kuyruk iğnesi balığın ağzında kalcak gibi....
Sahteler görünüşünden dolayı bende de güvensizlik oluşturdu.Sanki iri bir balıkta kuyruk iğnesi balığın ağzında kalcak gibi....Ve sert bir çne darbesinde parçalancak gibi...
Kuyruk iğneleri zaten olması gerekenden ufak. Bu konuda biraz cimri davranıyorlar. İğneleri değiştirmek gerekiyor 1-2 boy büyüğü ile.
Arkadaşlar merhabalar, Pelican Nitro adıyla anılan bu sahte bu sene mayıs ayında beni sinirden çatlatan bir sahtedir. Bu sahteyle avlanan bir arkadaşım yanımda çatır çatır lüfer çekerken ben elimdeki strike prolarla balığı denk getirebilmek için kıvrandım durdum. Yalnız nitroların en kötü yanı çoğu arkadaşın da belirttiği gibi balığı çok fazla dökmesi; neredeyse her attığında balığın sahteye binmesine rağmen gün sonunda arkadaşımda 4 adet ben de ise 2 adet lüfer vardı. Ancak fiyat/performans oranlaması yapıldığında kesinlikle alınması gereken bir sahte olduğunu söyleyebilirim. En son İstoç'taki Firar Av Marketi, Pelican sahteleri satıyordu ve orada baktığımda istediğim nitroları bulamamıştım. Nitro çeşitleri için öncelik İstoç olmak üzere İstanbul'da bulabileceğim mağazaları bilen arkadaşlar belirtebilirse çok sevinirim..
Firar da kalmadıysa başka yerde bulmak zor olur. Ben de dün alışveri maksatlı gittiğimde yıldız balıkçılıkta sadece yeşil sırtlı olanından buldum.
Şu nitro lara bakın hele karaborsa oldu Elimizdekilere sanki pahalı bir sahteymiş gibi bak durumundayız artık
Merhabalar. Bende dün Üsküdara gittim Ferruh abi yeni bir makine almış bi denememi rica etti laf lafı açtı muhabbet rapalaya geldi. Nitro bulamadım diye dert yandım kendisine, oda Uluç gelip bayağı bi almıştı sen niye bulamadın diyince jeton düştü bende
Dün yüzüşünü inceleme fırsatım oldu gerçekten de 40 50 liralık sahtelerle aynı işi yapacağına olan inancım tam. Rengi de yüzüşü de karın atması da çok dengeli en güzeli de fiyatı Yapanların ellerine sağlık.. İğnelerini de owner iğnelerle değiştirdik mi işlem tamamdır
Yeşil sırtlı olanı nasıl buldun yaw ben hepsini almıştım Yeşil sırtlı deme karınlarını turuncuya boya gündüz vakti bile balık alırsın. Almışlığım var o yüzden diyorum.