pelitözü-çerkeşli rapuru

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Merhabalar… Uzun bir aranın ardından yeni bir av raporu ile tekrar buradayım…Çarşamba günü Bilecik-pelitözü ile başlayan balık avımızla başlamak istiyorum….Çarşamba günü saat 12 gibi pelitözü göletine vardık ve setin alt tarafındaki yerimizden 5 tane dip 3 tanede şamandıralı olta attık…bu oltalar ile babam ilgilendi…kullanılan yemler sülük, solucan,boncuk ve canlı balık…babam bu oltalar ile ilgilenirken bende setin başından silikon ve kaşık ile at-çek yapmaya başladım…çantamda bulunan 60 adet rapala, kaşık, sasy ve silikon arasından sadece 1 adet turna için özel tasarlanmış bir kaşık(o kaşıkla bir ağabeymin pelitözünde 8 adet turna aldığını biliyorum) ve beyaz bir silikon kullandım…setin üstünde 20 yerde durarak her bölgeyi 15-20 şer kaz kaşık ve silikon ile at-çek yaptım ama bir balık bile saldırmadı…ben at.-çek yaparken benim at-çek yapmak için oturduğum bir taşın üzerine bir abi oturdu ve balık çıkmadığı için orayı bırakıp başka bir yere gittiğim yerden izlediğim kadarıyla 10 dk ara ile 2 balık aldı….ne diyelim kısmet..2 saat süren at-çek in ardından ağzım kuru, yorgun ve aç bir şekilde babamın yanına gittim:( ….babam da balık alamamış ve deli olmuş….bekledik bekledik saat 7 oldu bir balık bile yok…ama boncuğa gelen bir sazanı köklere sardırdığı için çıkaramadık:eek: …ve buradan Çerkeşliye geçtik…
    Ve Çerkeşlide ucunda boncuk takılı 10 makaralıyı göle attıktan sonra saat 11 gibi babam ve ben uyuduk…malum Çerkeşli artık gece yapmıyo…ve sabah 5 te kalkıp 3 kg mısır ile oltaların olduğu tarafı yemledik…vee saat 10 da ilk aynalıyı aldık:) …balığı ben çektim ve balık 1 kg geldi…ve aniden bastıran şiddetli rüzgar nedeni ile saat 12 de toplanmaya başladık…sondan 2 oltayı çekerken benim ve babamın çektiği oltada 2 balık varmış…rüzgar nedeniyle biz her yönden çalan zilleri rüzgar sanıp ta kontrol etmedik…ee nasıl şiddetli olduğunu anlamışsınızdır…ve babamın çektiği olta ve benim olta karışmış…ben üzerinde neredeyse 1 kg balık olan oltayı babamın çektiği olta ile karıştığı için balık kayalara sardırdığından çekemediğim için oltayı koparmak zorunda kaldım ve babam üzerinde 40 cm 3 kg gelen (bizim öküz diye tabir ettiğimiz büyüklerin, ancak ufak olduğundan buzağğ lakabını taktık) bir aynalı çıkardı…bu benim elime aldığım en büyük aynalıydı ve elimde yeni doğmuş bir bebek gibi duruyordu….her ne kadar büyük yayınlar ve turnalar elime alsam da sazanın yeri ayrı;)
    Ve bir balık avı maceralarla dolu bir şekilde böyle geçti…umarım daha iyileri ile devam eder…( resimleri, balık avı uğruna kaybettiğim dijital fotoğraf makinemin yerine cep telefonu ile çektik:eek: )…
    Rastgele…

[​IMG][/

3 kg`lık kuzu

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Ağustos 2008
  2. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    resim çekilirken, sigara kutusunu balıkların boyutunu belli etmek için kullandık...yanlış anlaşılmasın:)
    saygılar...

3. foseptik26

foseptik26 seran

Favori Kamış:
    dam makara+ dam olta+sumodam misina+dam kanca
    En İyi Avı:
    bilen biliyor ;)
    kardes paylasım ıcın oncelıkle sagol sana bır sey dıyecem o balık 3 kg sa ben kafamı keserım :D bu kadar net söylüyorum ayrıca benım koydugum resımdekı 1 kılo 1.5 kıloluk aynalılarda bu resme vede dedıklerıne bakarak 5 er kılo olması lazım ;)

4. foseptik26

foseptik26 seran

Favori Kamış:
    dam makara+ dam olta+sumodam misina+dam kanca
    En İyi Avı:
    bilen biliyor ;)
    gelse gelse 2 kg :p :)

5. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    tebrikler, iyi bir av güzel bir paylaşım afiyet olsun:D

6. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Tebrikler ellerinize sağlık güzel av olmuş

7. erhan54

erhan54

Favori Kamış:
    makine:okuma longitude kamış:lineaefe turnasurf
    En İyi Avı:
    yayın 18.5 kg
    Özkan kardeşim tebrik ederim.Raporun ve balıklar çok güzel.Beni tanıdınmı bilmiyorum.Çerkeşlide yanınıza gelmiştik babanla sohbet etmiştik.Babana ve sana selam olsun.Oltanın ucundaki coşku hiç bitmesin.

8. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    Çerkeşlide ucunda boncuk takılı 10 makaralıyı göle attıktan sonra ......2 kişiymişsiniz.10 tane makaralı çok az.keşke 20 tane makaralı atsaydınız.daha çok balık yakalardınız.

9. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    herkez şu sigara paketi ile ölçü vermekten vazgeçsin artık arkadaşlar.sigarasız bir dünya için mücadele edelim .

10. volgym

volgym Volkan CANSEVER

Öskan cım avın için sizi tebrik ederim. sen aldırma onlara bak balığına afiyet olsun canım ;)

11. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    tmm kardeşim kes o zaman...ben bu balığın kg`ını kafadan yazmadım hiç meraklanma...balığın boyu hem ölçülmüş, hemde kg tartılmıştır...ayrıca balık alt çeneden arka yüzgecinin sonuna kadar 41 cm gelmişken konuda 40 cm yazılmıştır...madem ki yanlış anlaşılıyo, bir dahaki sefere balıklar eldeyken ve terazi ile metre üzerindeyken foto koyulacak, hiç merak etmeyin...

12. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sen balıkları karşıdan bakarak mı tartıyorsun?çok merak ettim:D :D :D

13. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    bir daha balığı tartmak için uğraşa girmeyelim öyleyse...sen karşıdan balıklara bak, kg`ını bana yaz bende öyle konu açayım:cool: ...ama balığa bakarak kg belirlemek yetmez, balığı teraziye koyup tartmak gerekir...

14. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    teşekkür ederim Abdulkadir abi:) ...

15. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    teşekkürler Ahmet abi...

16. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    tanımam mı Erhan abi...değerli yorumun için teşekkür ederim:) babama selamını ileteceğim...teşekkür ederim...saygılar...

17. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    özkan kilosunu boş ver güzel bir av yapmışsın ellerine sağlık

18. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    muzaffer abi evet 2 kişiydik, babam ve ben...göle 10 olta attık ve 2 balık aldık...2 olta fazlalığımız var biliyorum, ama oltaları kıyıdan ve su hizasından 10-15 metre alana yaydık...biz öyle bazıları gibi göle 20-30 olta atıpta( o gün 2 kişilik bir grup 40 metrelik bir alana 20 makaralı ve 4 sallama attı+bunlar 200 metre mesafeden dürbünle gözlemlediğim kadarı) , 100 metre alan kaplamaya, bi çuval balık değil, hatta 10 tane balık yakalasak bile en iyi 3-4 balığı ayırarak geri kalan balıkları göle iade etmeyi çok iyi biliriz...babamın ve benim limitim belli 2-3 balık...ailemizin bir gecelik akşam yemeğine yetecek kadar...biz göllerde yapılan katliyamlara çok şahit olduk ve şimdi bunun acısını bazı zalimler yüzünden çekiyoruz:mad: ...

ve madem ki bizim 20 olta atmamızı ve daha fazla balık yakalamamızı çok istiyorsun...gidin o zaman kendiniz atında çok balık yakalayın...belki ileride yaşlandığınızda(inşallah ömrünüz olur) oltanıza takılan tek şeylerin göldeki pislikler ve kurbağa balıklarını olduğunu anlarsınız...

biz 10 ve üstü sayıda balık yakalayıp onları alıkoymak taraftarı değil, güzel bir balık olsunda 1 balık yakalayalım taraftarıyız...artık bazı şeylerin farkına varalım, LÜTFEN...GÖLLERİMİZ VE BARAJLARIMIZ KURUYORR!!!....herkesin aklını başına alıp biraz geleceği düşünmesi lazım...kendilerini tuttukları o küçücük balıkların yerine koysunlar...daha hayatlarını yaşayamadan bir elin büyüklüğünü geçmeyecek boyda kendilerinin tavalarda olduğunu o balıklara göstermeyin..

artık biz bu işin farkına vardık ve geleceği düşünmeye başladık...lütfen livarlarınızdaki balıkların sayılarını azaltın ve boy limitlerine dikkat edin...geleceğin ve balıkların güzel yaşamı için...

saygılar.

19. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    çok teşekkür ederim Volkan abi:) ...nasıl aldırmayayım ki...insanı yalancı duruma düşürüyolar:mad:
    saygılar...

20. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    teşekkür ederim Gülbaharlar abi:) ...