Ersan abi bu konuda bizlere öncülük ettiğin için teşekkürler, pandulum beni herzaman heyecanlandırıyor. ben de bayram tatilinde bu atış ile ilgili bolca uğraştım. Özellikle çeşitli video paylaşım sitelerinde bulunan bir çok görüntüyü dikkatli izleyip, not alarak gördüklerimi uygulamaya çalışıyorum. Kamışı tutuş, kurşuna doğru salınımı verme, özellikle dönüş anında; ayakların olması gereken pozisyonu, vücudun dönüş anında kollar ile kamışın uyumu hakkında bolca alıştırma yaptım. Her nekadar surf kamışımda şimdilik! normal klasik makina kullanıyor olsam da, yine de bana çok heyecan veriyor. Hemen hemen hergun 1 saat atış çalıştım ve gerçekten yararını gördüm. Buna bir de av ile ilgili senin verdiğin tavsiyeleri eklemek de ayrıca keyif verdi. Ve senin bu konudaki raporların emin ol ki en çok beni heyecanlandırıyor. Raporlarının devamı dileğiyle...
Ersan Abi, çok teşekkür ve tebrik edrim; inan defaatle izledim, çünkü tam seyirlik videolar olmuşlar (bir özel teşekkür de ağır çekim için). Ellerin kolların, techizatın dert görmesin; atışların ve avların daim olsun.
Ersan abi çok güzel bir paylaşım olmuş, Yeni yeni ilgi bulan bu alanda yol gösteici bir çalışma..teşekkür ve tebrik ederim.
Selam, Beğenileriniz için çok teşekkür ederim.... Balık avlamayı sadece av olmaktan çıkaran, avı zenginleştiren, her zaman farklı yöntem ve metodlar denemek, bireysel beceri ve yaratıcılıklarımızı uygulama fırsatı bulmak, bir bakıma bizi geliştiren ve zenginleştiren hale getirmek, bunu paylaşıp çoğaltmak... Benim için bu hobiyi sevmemde ki en önemli faktör.. Pendulum casting, ise işin en son detayı.. Nasıl makina kullanmalıyım?, özellikleri ne olmalı?, bana en uygunu hangisi, kamış özellikleri, vs.vs... Bu soru işaretleri o kadar çok ki... Asıl handikap ise bir ustanızın olmaması. Örnek yok, hataları düzeltecek yok, yok, yok, yok... Kendin pişir kendin ye den ibaret... İşin başında emin olun her atışım 250 metre misinaya mal oldu.. O dolaştı, ben yenisini bağladım, o dolaştı, ben inatla yenisini bağladım..... Amacım birilerine birşey ispat değil, savaşım kendimle, BAŞARABİLMEK... Sonuçta bu videoları çekebilecek derecede ustalaştığıma inandığımda da sizlerle paylaştım... Bunları niye paylaştım?, belki en başta yazılması gereken şeylerdi bunlar.. Yazmamın sebebine gelince: Bu videonun izleme sayısı yaklaşık 1000 dolaylarında ( toutube+dailymotion), Oldukça iyi bir sayı bunda sorun yok... Bizim sitede bu konuyu okuyan sayısı yaklaşık 750, video izleyen sayısı 250 ??.... ... Elin litvanyalı balık avı sevdalısı bir topik bile 300 izleme oranında... .. Kaldı ki bu atış stili ile youtube a video eklemiş tek yurdum insanı da yok ( kesinlikle şoven değilimdir )..Buna gerçekten üzüldüm ve çok ta şaşırdım açıkçası.... Biryerlerde bir yanlış var ama.... Rasgelsin
Yakala-bırak yöntemi son birkaç yıllık maziye sahipken, yavru balıkların peşinde gece gündüz avlak denemesi yapma telaşına tutulmuşken... Ah Ersan abim ahhh. Basit/pratik bir takımla in sahile yahut gölün kuytu bir köşesine. At-çek, veya at-bekle. Balık geldiyse ne ala, gelmez ise bir dahaki sefere deyip takımı topla. Faaliyetlerimiz çoğunlukla bundan ibaret. Ersan abim siz de ifade etmişsiniz; Bizlerde olay sadece balık avlamak olarak algılanmış. Pendulum Casting gibi tabiri caizse üst aktivitelerin rağbet görmüyor olması da doğal haliyle. Bu anlayışta balık avlamak var mı? Yok. Yemsiz oltayı savuracağım, bilmem kaç metre. .
Doğru söze ne diyebilirim öyle ya salla dur, nerede balık? yok. Konumuz ne? balık avı. Nerede balık? yok... İş mi yani?
Bunu Evde Deneyin.. Ersan, denedim, şu anda ben önde, hanım arkada Topkapıya doğru koşuyoruz, hasılat: bir avize, iki vazo, bir sürahi, birde vitrin camı gitti, yakalarsa senin mesajını göstereceğim, bilgine
Bakalım yarışı kim kazanacak? Kaybetsen de, ben sopa kaldırırım abi, ne de olsa sıkı idmanlıyım, beni göstermende hiçbir sakınca yok...
Ersan Abi Lineaeffe oyster cast 4.50 kamış ve okuma powerliner 865 makine ile ilk fırsatta deneyeceğim bir teknik sergilemişsin. Hayranlıkla belki 50 sefer izmemişimdir kamışı tutuşunu, kurşunun salınışını ve senin duruşlunu. Birazdan da izlemeye devam edeceğim kaçırdığım yer var mı diye ama birşey sormak istiyorum. Sanırım sen bu atışı çıkrık makine ve kamışla yapmışsın. Normal makine ve kamışta kamışı tutuş şekli değişiyor mu. (misinayı tutuğum el değil kamışı savurmak için tutacağım diğer yer.) gördüğüm kadarıyla makinenin yarım kulaç ilerisinden tutmuşsun. Bu kamışın esnekliğini azaltmıyor mu?
Selam, Bu atışta kullanılan makina ve kamış düzeneği, klasik düzenekten çok farklı, haliyle normal makine ve kamış düzeneği ile alakası yok.. Aşağıda linkini verdiğim fotoğrafı büyüterek bakarsan, soldaki klasik makine kamış kombinasyonu, sağdaki de pendulum da kullandığım makine kamış kombinasyonu... http://img832.imageshack.us/f/img1017kopya.jpg/ Sahip olduğun makine ve kamış kombinasyonu ile bu tekniği uygulamak pek olası değil açıkçası... Yine de dene derim, '' high swing '' yapma, yani kurşuna çizdirdiğin daireyi daha dar tut ve yerden fazla havalandırma, daha kısa bir sarkaç hareketi ile yapmaya çalış... Zaten kullanacağın kamış ve makine ile çok geniş bir daire çizmek ve maksimim ivmelenmeyi sağlamak zor ( tehlikeli olabilir ), o sebepten çıkrık makine kullanmak ve makineyi de kamışın dip kısmına bağlamak gerekiyor,ancak bu düzenek ile çok geniş bir daire çizen kurşuna maksimum ivmeyi kazandırıp aynı zamanda kontrol edebiliyorsunuz.. Senin kullanacağın düzenek ile bu atışın biraz farklı versiyonunu uygularsan daha iyi atışlar yapabilirsin, o atış stiline de gavurca '' ground casting '' diyorlar.. Bence bu atışı denemelisin.. http://www.youtube.com/watch?v=3S8ZTMH4Z70 Bu, senin için çok daha uygun bir atış stili bence.. Rasgelsin...
Tek kelimeyle mükemmel kendimden utandım bi an haz etmediğimiz bi arkadaşımız bizi teknesine almazsa denizin ortasında nokta atışı yapılabilir
SUPER SUPER SUPER Selam Ersan abi shock u nasil yapiosun bide onu soylesene ) Arkadaslar ersan abinin dedigi gibi pendular casting ozel ekipman gerektirio normal kamislar ve makineler OTG (OF THE GROUND) atisi denesin oda cok etkili bir teknik
Ersan abi şahsen seninle av yapma ayrıcalığına sahip olan ben diyorum ki : bundan sonraki aşama artık karşı kıyı olur.TEbrik ederim abi.