battle doğru seçim, bende de btl5000 var örgü misina ile tekne avlarında kullanıyorum jig makinesi olarak da çok rahat kullanılır. 7000 de ağırlık farkı buna karşın drag gücü avantajı var. Kendim için 5000 i yeterli gördüm. misinası ile birlikte 590gr. Ben de sargusla arasında kalmıştım ama tek fark bilye sayısı değil. HT100 drag sistem gücüne ciddi ölçüde katkı sağlıyor bu sayede güçlü balıklarla bile drag sayesinde rahatça mücadele edebiliyorsunuz.
selamlar, penn den sonrası çıkrık abicim bana sorarsanız. ve alınabilecek zirve model bana göre ve fiyata göre (dediğiniz gibi biraz daha üzeri tekne.)battle dir.bende 6000 var muhteşem makina.ama 7000 imkanınız var ise aradaki draglardan değilde misina kapasitesinden olabilir. çünkü 5000 likle bile 10 15 kg trançaları çipura gibi alıyorlar karaburunda. birde makina ağırlığı 7000 in 6000 e göre 100 gr civarı ağır onuda düşünmek lazım. rastgelsin.
Penn Battle 7000 siparişimi de verdim, bakalım nisan başında Daiwa Emblem pro 6000a ile birlikte gelecek, test sonuçlarını foruma yazarım.
merhava Bende penn battle 7000 almayi dusunuyorum fakat size birsey sorucam istqnbul bogazinda balik tutmak istiyorum sizce nasil uygun bir secimmi acaba yeni basliycagim herkez birseyler dio kafam karisti yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler