bu kabı tekelerin bulunduğu varsayılan (liman, tekne barınağı, dalgakıran gibi) bir yere attığımızda, ne kadar zaman sonra kaba 10 20 tane teke girmiş olur. matematik sorusu gibi oldu . aslında sormak istediğim. akşamdan kabı koyup ertesi sabah mı alıp balığa gidiyoruz ? yoksa balık tutmaya başlamadan bir iki saat önce atsak da alabiliyormuyuz? yoksa kepçeyi daldırıp bir iki bir iki toplamak daha mantıklı gibi geliyor.
eğer görerek kolayca alabileceğiniz bir ortam (sığ kayalık gibi) varsa o zaman daha hızlı toparlayabilirsiniz....deniz minareleri vardır kayaya yapışık ....kırıp beklersiniz ona da koşa koşa gelirler ...pet şişe yöntemi kişisel olarak benim limandan avlanma sırasında kullandığım bir seçenekti..liman betonu olur dik 2 metre kadar düz iner... o tip yerlerde verim alınıyor ama kesin bir süre veremeyeceğim..bu tamamen oradaki karides populasyona bağlı...ama 2 saat yeterli olur....ayrıca küçük horozbin denen kayabalığı gibi balıklar da gelebilir
en güzeli kepçe... çapı 30 /35 cm olan bir demir çember ve buna güzel monte edilmiş sineklik teli... 40 cm uzunluk kafi... liman etrafındaki kayalık yerlerde .. özellikle deliklerde gece ışık falan da kullanmadan rastgele şekilde kepçeyi dolaştırın... ben öyle yapıyorum.. yarım saat içinde sabaha karşı... hava aydınlanmadan 100 200 kadar çıkarıp... avımı yapıp.. artanı da denize salıyorum... muhafaza için delikli va kapaklı 5 litrelik yağ bidonları ideal... üstten 3/1 bölümünü matkapla deliyorum... kapağına da kalın bir kablo bağlayıp avlandığım yerde suya bırakıyorum... böylece canlı kalıyorlar.. herkese rastgele...
dediğiniz çok doğru ama bu yöntem hiç kepçeyle uğraşı getirmiyor avllak yerine önceeden atıyorsunuz sonra gidince zula yapmış gibi alıyorsunuz
Teke yakalama Teke makbul bir yem türü olup yakalaması veya toplanması fazla zahmet gerektirmeyen bir canlıdır.İzmit civarında bizim uyguladığımız yöntemlerde diğerleriyle ayni fakat.Farklı olan bir töntemi daha çok prof balıkçılar kullanıyor.Teknelerinin çekek mahallerindeki iskelelere kenarlarına yarıklar açılmış çuvallar bağlanıyor. Derince limanında gördüğüm bir teke yakalama olayı süperdi.Adamlar suya uçları püskülleşmiş palamarları sarkıtmış gece çekip tekeleri topluyorlar.Kepçe ile ararken'de bizim marul diye tabir ettiğimiz geniş yapraklı yosun türünün etrafında iyi conuç alıyoruz. Ayrı bir bilgi olarak.Teke,karides,ıstakoz,yengeç,ve pavurya cinsinden olan canlılar balık leşine olan hassasiyetlerinin daha fazlasını İŞKEMBE ve KIRKAMBAR adlarıyla anılan sakatat türüne gösteriyor. RASTGELE Dostlar.
Katılıyorum. En iyi teke aldığım yöntem kepçe ama onunda incelikleri var. Bri daldırışta 50 lini üzerinde çıkardığım oluyor. Dediğim gibi bir kaç inceliği var birde denediğiniz yer müsayitse tamamdır
Bu konu ne zaman acildi bilmiyorum.Umarim cok gec kalmamisimdir. Ben burada 5 lt lik sise bulamiyorum :S Acaba 2.5 lt lik kola sisesinin agzini kesip yapsam olur mu?
Her alşam teke avlamak için çoğu zaman kayıp suya düşüyorum?Sizden isteteğim bu teknikleri fotoğraflaya bilirmisiniz?Ben anlayamadım