iyi akşamlar, bugun arkadaslarımla çanıllı barajına hem pıknık yapmaya hemde sezon oncesı sahtelerımızı denemeye ve pratık yapmaya gıttık.havanında guzel olması sebebıyle göl kalabalıktı.hatta bır gölün bazı yerlerınde olta atacak yer yoktu. aslında yasak var ama emın olun balık tutan yoktu. cumartesı gelıp hala balık tutamayanlar vardı. bende yenı aldıgım remıxon marka mısınayı denedım at-çek te, ve bır oncekı mısınama gore cok daha ıyı performans aldım. asso nun bır mısınasını at-cek te kullanıyordum ve sureklı ıp karısıyordu, gam yapıyordu. ama bu mısına da herhangı bır problem yasamadım. belkıde bu 20 mm olmasından kaynaklanabılır, dıger mısına 25mm dı yanılmıyorsam. ılk mısınama 10 tl cıvarında para verdım bunu ıse 3.5 tl ye aldım ve memnun kaldım. REMIXON SAMURAİ 0,20 MM MAKARA MİSİNA 100M 1-aslında benım bır kaç sorum var. bu sahteyı yenı yenı takım alırken almıstım. bır kac sahteyle kıyaslamam sonucunda yüzüşünü begendim, ancak uzağa gönderemıyorum elımdekı aynı agırlıga sahıp sahtelerle kıyasladıgımda.bu sahte turna da iş yapar mı ? levrekte kullanabılırmıyım? kullanırsam gunun hangı saatlerınde hangı durumlarda ?(gece gunduz?bulanık suda ?) 2-bu sahteyıde ilk dönemlerımde almıstım, wtd denedım , zamanla alışacağım , her hafta daha ıyıye gıdıyor. atımı ustekıne oranla daha ıyı, daha uzaga gıdıyor ? bu sahte nerelerde hangı zamanda iş yapar ? 3-son olarak bu sahteyı almayı dusunuyorum , tavsıye edermısınız ? turna ve levrek ıcın =?
Mert keşke denemeler için 1 nisanı bekleseydin. Sahte konusuna gelince ankarada turna için olmazsa olmazlar; en az 3 tane sasi balıkçılarda var 8-10 cm.lik fiyatı 2 lira her renkten al hem uzağa atarsın hemde takılsada çok üzülmezsin. Albastar toby kaşık ve klasik kasşığını al bu dediğim sahtelere turna her zaman gelir. Ama balık işi nasip işi hele at-çek turna hem nasip hem sabır işi. 50 liralık sahte ile 2 liralık sasi turna için fark etmez o suda hareket eden herşeye saldırıyor, yani pahalı sahteye çok takılma. Birde senin sahtelerde muhtemelen öyledir geneşde hafif olur onları botu olanlar tercih eder çünkü kıyıdan zor atarsın. Kıyıdan avlanacaksan sana dediğim sasi ve kaşokları mutlaka al bunlarla turna tutarsın İnşallah.
selam cevap için teşekkürler, ben turna avlamaya gıtmedım ,pıknık yapmaya ve sahtelerı ve yenı aldıgım ipi denemeye gittim. zaten sezonda da avlarsam turnayı, kendısını suya bırakırım. tuttuğum balık denızden degılse yemeyi tercih etmıyorum. sızın yazdıgınız sılıkonlardan, kaşıklardan bende var , hepsınden var çeşit çeşit. ben sadece yukardakı sahtelerı nerelerde nasıl kullanabılırım , turnada iş yaparmı dıye yardım ıstemıstım. ama zaman ayırıp cevap yazdıgınız için teşekkurler.
Selamlar, tüm bu balıklar turnada iş yapabilirler ,ancak avcı olmak kadar iyi atış yapabilir olmasıda çok önemli bir sahte balığın, helede gölde.... Zira gölde birçok ileşkenin içinden atmanız gerekli , bazen bakıyorsunuz üç tane dalın yada nilüferin arasındaki bir boşluğa atıyorsunuz sahtenizi,bazen uzağa bazen yakına .... Ortadaki sahte balık Levrekte kullanılabilir denizde bence,gayet güzel görünüyor. Turna için benim favori sahte balığım,renk kodu 004 http://www.avdeposu.com.tr/?urun-12901-IMA-SASUKE-75-SHAD-JAPON-MAKET-BALIK-8-GR-7-5-CM.html Tavsiye edemiyorum fiyatından dolayı ancak ben göldeki her turnanın günün her saatinde hiç düşünmeden atlayacağından kesinlikle eminim. Ancak kaşık önerebilirim,hem ekonomik hemde çok güzel yüzüşe sahipler,beğendiğiniz model ve renkler olabilir... http://www.avdeposu.com.tr/catinfo.asp?src=condor