bursa da gölbaşına pikniğe gitmiştik.. yemek faslından sonra gölü besleyen dereye gidip bir iki şamandıra sallayalım dedik.. daha önceki senelerde kızılkanat çıktığını görmüştüm.. çocuklarla eğlence olsun diye beraberce dere kıyısına gittik.. bir solucanı takıp attım bulanık dere kıyısına .. dere o kadar bulanık ki hiç beklentim de yoktu balıktan .. iki dakka geçti geçmedi şamandıra aşağıya hızla battı çekiyorum misinayı ama zorluyor .. debelene debelene geliyo hayvan .. kıyıya aldım baktım alabalık.. şaşırdık tabi o derede alabalık olmasına imkan yoktu.. devam ettik tabi her atışımızda bi balık .. 4. balığı aldığım anda bir düdük sesi .. bağırış çağırış falan.. bekçi geldi.. "ne yapıyorsunuz kardeşim burada balık avlamak yasak " dedi.. meğer o dereyi adamın biri kiralamış alabalık üretim çiftiği haline getirmiş .. bekçiye alabalıkların fiyatının 5 katını ödeyelim bırak burada balık tutalım dedik ama nafile.. tuttuğunuz sizin olsun hemen burayı terk edin dedi.. güzel bir piknik oldu vesselam..
hadi göleti anladıkda dereyi nasıl kiralıyorlar birde derede alabalık yetiştiriciliği daha önce hiç duymadım.ilginç geldi...
Balıklar güzel tebrik ederim ama bu böyle olmayacak bende biryer bulup kiralayacağım. yoksa balık tutacak yer kalmayacak.
evet reis amca dogru soyluyor bir denizde amatorlerin tuttugu levreklere bak benim yanımda gecen yıl 1450gr yakaladılar ama balıkcılarda satılana bak sanki hepsi aynı makinadan cıkmış gibi aynı boy ve kucukler reis amca bir yerde bizmi kiralasak soyle bogazın ortasında bir yer tam bogaza nazır olur
evet arkadaşlar bu kiralama işinin artık ....çıktı.Kiralayan aldığı gibi bıraksa yine iyi.Babasının çiftliği gibi istediği şekillde avlanabiliyor.Orayı öyle bir hale getiriyorki .Belki orda tekrar bir daha balık yetişmesi yıllar alır.Lütfen duyarlı olalım.