selam arkadaşlar; kayseriden bahcecik barajında avlanan arkadaşlarımızın oldugunu okudugum yazılardan biliyorum. 3 senedir bahcecik barajında olta avcılıgı yapıyorum. gercekten alabalıgı turnası yayını capagı ile dolu ve güzel av cıkartan bir baraj. 1*2 seneye kadar ankara kesikköprü kadar popüler olacak bir baraj fakat gecen seneden beridir bu barajda dikkatimi ceken aşırı derecede ağ kullanımı başlamasıdır. gecen sene 3 kere at cek yaparken oltalarımız ağa takıldı birinde sahıbı yoktu ortalıkta agı cektık içerisinden balıkları alıp ağıda kesip parçalayarak kenara koyduk. diğer ikisindede ağ sahipleri hemen müdahale ettiler ve işin enteresanı adamlar kıyıdalar biz teknedeyiz adam oradan sert bir uslupla bağırıyor agı parçalayacaksınız başka yermi kalmadıda bu koya girdiniz diye. insen kavgamı cıkartırsın ne yaparsın. neyse olamızı kurtarıp adamlarada ağ yasak biliyormusunuz diyerek ayrıldık. bu başlıgı acmamdaki amaçta bu sene olta balıkcıları olarak ağ kullananları olabılıdıgınce jandarmaya şikayet etmemiz. jandarma ile olta balıkcıları olarak samimi bir hava oluşturursak , nerelerde ağ atılıyor biliyoruz, adamların hareketinden olsun herşeyinden ağcılar belli oluyor. bildirelim jandarmaya 2 3 hafta müdahale edip bir kac kişide ceza aldıgında eminimki ağcıların sayısı cok cok azalacaktır. buna çözüm bulursak ağ işinden kurtuluruz ve cok daha güzel avlar cıkartırız ve barajında ömrü, balıkların avıda daha güzel olur diye düşünüyorum. bu konudaki kayserideki arkadaşlarımında fikrini almak istiyorum. nasıl ortak hareket edebiliriz neler yapmalıyız