Pinnacle ISP10

Konu, 'Makineler' kısmında necro tarafından paylaşıldı.

1. necro

necro ....

Selam arkadaşlar,

içimde uzun süredir ukte olan balıkçılığa sonunda başlamaya karar verdim:)

gittiğim marketteki çalışan arkadaşın tavsiyeleriyle (biraz da heyecan ve acemilikle sorup soruşturmadan) Pinnacle ISP10c makine ve fireline crystal misina aldım.

yalnız eve gelip biraz araştırdıktan sonra işin bu kadar kolay olmadığını anladım:) çeşit çeşit misinalar, makineler, her av çeşidi için ve her balık türü için ayrı ekipmanlar:)

şuan yurtdışındayım, fakat ekipmanları türkiyede kullanmak için alıyorum, hazır fırsatım varken tavsiyelerini almak istedim.

Ürünlerin adını ve linkini aşağıda veriyorum, amacım baraj-nehir kenarlarında işe başlamak:) hevesimi kırmayacak şekilde tavsiye verirseniz çok sevinirim. eğer aldığım şeyler bana uygun değilse değiştirme şansım var o yüzden bilgi almak istedim...

Makine : http://www.pinnaclefishing.com/inertia-finesse.html

Misina : http://www.amazon.com/Berkley-Fireline-Crystal-Superline-12-Pound/dp/B001EUN6EC/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=sporting-goods&qid=1286425963&sr=1-5 (0.23mm)

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Öncelikle aramıza hoşgeldin Gültekin üstteki linki düzeltmişşsin seçtiğin makinayı gördüm bana göre pek kullanışlı gelmedi bu arada konuyla alakalı formları araştırdın sanırım.Her ne kadar da şu an için bir tavsiye gelmesede az çok bir fikir sahibi olmuşssundur kanaatindeyim,görüşlerini bildirecek birçok arkadaşımız çıkacaktır muhakkak.Memlekete döndüğünde güzel avlar yapman dileğiyle.

3. fish founder

fish founder Özgür

size neden pek kullanışlı gelmediğini öğrenebilir miyim?

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    ''Bana göre'' kullanışssız daha nasıl bir açıklama yapabilirim

5. fish founder

fish founder Özgür

daha net ve açıklayıcı yapabilirsiniz mesela,

şu markayı aldım,şu avlakta şu kondisyonlarda denedim şu sebeplerden kullanışsız olduğunu düşüyorum gibi ...

6. necro

necro ....

ilk günün heyecanıyla misinayı makineye takim dedim, 120 metreyi birden takmaya çalışınca herşey birbirine girdi. bi türlü düzeltemedim. sonrası korku filmi gibi...

harbiden hakkını veren bir misinaymış, makas-bıçak kesmedi, çakmak yakmadı, pense bile işe yaramadı... 2,5 saatlik uğraş sonunda misinayı söküp ancak çıkartabildim makineden. tabi en uzun misina parçası şuan 15cm. ayrıca makine de ilk günden bıçak izleri ve çakmak yanıklarıyla doldu..

kullanmayacağın aletle niye oynarsın dimi, at bavula zamanı gelince adam gibi yaparsın:)

neyse, balıkçılıktaki ilk günüm evde olmasına rağmen baya hareketli geçti, bütün makarayı bitirdim:)

şimdi misina tavsiyesi alabilirim...

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Kısacası hiç kullanmadım mesela ilk bakışta sadece derin suya kayıktan bırakıp çekmeye kullanışlı olabilir az bir uzun mesafeye atış yapma olanağı biraz zor gibime geldi bu yüzden kullanışlı olmayacağını düşündüm yanılıyorsam bilgilendirmenizi rica edeceğim.

8. fish founder

fish founder Özgür

merhaba,
    amacım sizi rencide etmek ve veya üzmek değil,
    bundan emin olabilirsiniz,

bahsi geçen baitcasting makina bir spin makinasıdır,
    dolayısı ile bir çıkrık makina değildir,
    sandal ardından sırtı çekmek amaçlı üretilmemiştir.

baitcasting makinalar ve kullanışları ile ilgili olarak lütfen aşağıdaki linki inceleyiniz,
    özellikle tatlısuda atçek yapıyor iseniz sizi sizin tahmin edeceğinizden daha fazla tatmin edecektir,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33112

ilgili sistem ile yaptığım tatlısu turna avlarından raporunu açtığım bir kaç videolu linki ekliyorum,
    belki size daha fazla fikir verir,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33412

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33229

almış olduğun makina ile ilgili olarak yukarıda da belirttiğim link sana bir çok konuda yardımcı olacaktır,
    takıldığın bir nokta olur ise lütfen çekinmeden sor,

unutmadan aldığın takım birbirine gayet uyumlu,
    lakin bu makinayı kullanacağın tetikli kamış ile ilgili bilgi vermemişsin,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33112

Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  9. necro

necro ....

link için çok teşekkürler,

misinayı ayıkladığım son 2 saati saymassak bütün gece bu bilgileri bulabilmek için bütün türkçe-yabancı forumları gezdim bu kadar işe yarar bilgiyi bulamadım:)

10. fish founder

fish founder Özgür

ayrıca ilgili linkte makina üzerinde dolanan misinanın kesilmeden nasıl düzeltiğini açıklayan bir video linkide bulunmakta,

takımını iyi günlerde kullan,
    misina ile makina gayet uyumlular,
    tetikli kamışın hakkında da bilgi verir misin,

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Teşekkür ederim Özgür bey ortada kırılacak rencide edilecek bir durum zaten yok hatta aklımdan bile geçmedi böyle birşey burası adınız gibi özgür bir platform olduğunu düşünüp:) sadece kendi fikrimin böyle olduğu yönünde beyan ettim,tabii ki zevkler tartışılmaz mesela ben 2 aydır sağdan direksiyonlı bir araç aldım ilk günler kabus gibi gelmişti fakat alıştım:) bilgiler için teşekkür eder kolaylıklar dilerim

12. necro

necro ....

kamış için de berkley'in im6 sı çok tavsiye edilmiş genel olarak.

tamamen okuduklarımdan yola çıkarak buna karar verdim, tavsiyeniz varsa çok memnun olurum...

herşeyi gitmeden önce burdan almak istiyorum çünkü fiyat karşılaştırması yaptım az önce, benim mahvettiğim misina türkiye'de 70tl ye satılıyormuş. aksi taktirde hevesim tamamen kursağımda kalacaktı:)

http://www.amazon.com/Berkley-Lightning-Trigger-Medium-Heavy-10-25/dp/B000DZD2CA/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=sporting-goods&qid=1286448388&sr=1-5

13. fish founder

fish founder Özgür

kamış olarak seçeceğin modelde,
    kullanacağın sahtelerin ağırlığını esas aman önemli,

bizim iç sularımızda genellikle 10-30gr ağırlıklı sahteler/kaşıklar kullanmaktayız,
    boy olarak çift parça 'kendi boyuna uyumlu olmak kaydı ile' 1,90 / 2,10 max 2,40 cm idealdir,
    kamışın aksiyonunu mh medium heavy,kamışın kendi ağırlığı ise olabildiğince hafif olmalıdır,

14. necro

necro ....

15. modena

modena

gültekin merhaba...iki gündür avdayım...anca konulara bakabilme imkanım oldu...

linklerini vermiş olduğun makine eğer sadece tatlı suda kullanılacaksa uygun güzel bir makine...ama eğer tuzlu su avlarında da kullanılması gerekiyorsa tuzlu su avlarına adapte edilmiş modelleri tercih etmen daha iyi olacaktır...

mesela shimano citica yada shimano curado gibi...hatta ve hatta bence shimano curado al...kullanımı kolay çok kaliteli malzemeden yapılmış...teknik özellikler olarak emsallerinden çok önde bir makine...

bunun dışında son mesajında vermiş olduğun kamış linkine baktım...7-28 gr atarlı uygun bir model...

bu konu hakkında başka sorunarın olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım....

Son düzenleme: 8 Ekim 2010