Başlıktan da anlaşılacağı gibi arkadaşım Sezai ve ben levrek tutmak amacıyla Çorum/Çomar barajına gittik. Evlerimizde sahur yemeğini yeyip ezan sesini duyduktan sonra buluşup balığa gittik. Ramazan olması sebebiyle avlak fazla kalabalık değildi. Bu bizi biraz sevindirmişti. Sırayla bir bir attık oltalarımızı. Hava henüz ışımamış etraf hala karanlıktı. Oltaları attıktan yaklaşık 10-15 dk sonra oltalarımızın zilleri peş peşe çaldı fakat bir balık bile takılmadı. Her ne kadar balık alamasakta ava bu denli yoğun zil sesiyle başlamak bizi mutlu etmişti. Balıklar hep yokluyor ama hiç yakalanmıyordu. Kendi kendimize soruyorduk yanlış olanın ne olduğunu. Her zamanki yemi , her zamanki takımlarımızı kullanıyorduk. Neyse gün henüz ışırken ilk misafirmiz gelmişti. Misafir diyorum çünkü Gelen ilk balık limit altı yaklaşık 25 cm bir yayındı. Fazla incitmeden ve vakit kaybetmeden tekrar suya gönderdik. Vakit geçiyor zayıf ve aralıkla kuvveetli vuruşlar alıyorduk ama balık alamıyorduk. Bu kez yine bir balık yakaladık yine fazla kalamadı bizimle. İlk tuttuğumuzla aynı ebatta 2. yayın. Onu da suya gönderdik fazla incitmeden. Asıl beklediğimiz davetlimiz 6.35 civarında geldi. Yaklaşık 26 cm bir levrek. Beklentilerimizi tam karşılamasada güzel bir lervrek yakalamıştı Sezai (stillborn) kardeşim. İlk balıktan sonra çalan zillerimiz seyrekleşmişti. Tek tük zayıf vuruşlar alıyorduk. Ama arada istisnalarda yok değil. Bir balık daha yakalamıştı Sezai kardeşim ; bu da yine beklentilerimiz altı ama fena balık değil 23 cm . Balıkları canlı muhafaza etmek için livara koyup suya gönderdik. Hem iyi oluyor balık vurmadıkça gidip tuttuklarımı rahatsız ediyorum oynuyorum onlarla . Sezai 2 balık tutmuş az çok zevkini almıştı. Sezai' ye söyledim Senin oltalarınada vursa ben çekeceğim balığı diye. O da kırmadı beni. Bir balık daha yakalandı . Oltayı elime aldığım anda tasmayı vurdum Fakat o da nesi tasma vurur vurmaz kamışın ucu bi hayli gerilmişti . Büyük balıktı bu . çekiyorum gelmiyor çekiyorum gelmiyor. Meğerse olta takılmış . Balıkta ucunda oynuyor. Bende misinayı gevşek bıraktım balık alsın çıkarsın takıldığı yerden diye ama o garibiminde gücü yetmiyor. Neyse baktım balık bu işi beceremeyecek kendim çıkarmaya karar verdim Birkaç kez sertçe asıldım tasmalar gibi olta kurtuldu takıldığı yerden. Bu balığı çekerken levrek avında pek fazla rast gelmediğim bi olayla karşılaştım. Balık kıyıya yaklaşık 20 mt kala yüzlemişti. Levrekte pek görülen birşey değildir bu. Ama balık ufak olması sebebiyle hemen geldi. onuda arkadaşlarının yanına livara yolladık. Saatte git gide ilerlemişti. Havanın sıcak oluşu ve niyetli oluşumuz sebebiyle avı fazla uzatmadık 10.30 gibi sonlandırdık. Eğlenceli bir gündü. Ava gidemeyip sadece evden av raporları okumakla yetinmek zorunda kalan arkadaşlarında ava gitmeleri dileğimle. Avda yem olarak gümüş balığı ve kerevit eti kullşandık. Balıkların 2sini kerevit birisini gümüşle aldık. Birkaç fotoğrafta ekleyeyim istedim iyi seyirler. Avlaktan bir kaç kare. Bu da Sezai kardeşim ve yakalanan ilk yayın ; sonrasında suya iade edilişi : Bu da ben ve 2. yayınımız : Bunlarda Levreklerimiz : Cümleten hayırlı Ramazanlar dilerim. SAygılarımla...
gençler gercekten güzel bir av olmuş gönül isterdıkı hep beraber yapalım bu avı bu hafta nobetcıydım kısmetse bırdahakı ava sizi kutluyorum
Tebrikler abi , dahada nicelerine inşalalh..Bir kaç cümle var orda tıpkı benim yaşadıklarımı anlatıyor Acaba bu tatlısu kerevitini nerelerden bulup nasıl yakalıyorsunuz ? Ben hiç rastlayamıyorum Birde iğneye nasıl takıyorsunuz ?
Çok güzel Rapor düzenlemişsin Kanka Teşekkür ederim Güzel av oldu az oldu herzamanki gibi ama öz oldu o oltaların sesinin verdiği Heycan herşeye değdi yani tıngır tıngır oynuyor oltaya herbiri biyerden dedik sürüye denk geldik tek balk gelmedi güneşin iyice çıkması balığın kıyıdan uzaklaşmasına neden oldu bu arada balıklar 60 ile 70 Metre uzaktan alındı
tebrikler, güzel av ve çok güzel bir rapor... rapor dediğin böyle olacak arkadaşşş.. teşekkkür ederim...
Eyvallah Abi Rica Ederiz Sizlere O anki Duyguyu bi nebze tatdıra bildiysek O heycanımızı sizlerde bire bir olamsada ona yakın bir şekilde tattırabildiysek nemutlu bizlere
Kardeşim yine sen balık tutmuşsun yine ben imrenerek okudum... Buralar çok sıcak balığa gidilecek gibi değil... Ramazan bir bitsin arkadaşlarla ilk işimiz balık olacak... Tebrikler...
Aynen buralarda çok sıcak 38 drece çok nemvar var İnsan bunalıyor nemden dağlar gözükmez oluyor bazen Obruk barajı çorumun iklimini çok değiştirdi yakında palmiye ağacı dikeriz tutarsa şaşmam ha
%70 nem var anadoluda %70 nem adamı bayıyor rakım yüksek olmasına rağmen gündüzleri cehennem gibi sıcak var
Abi bizim burası çukurovadayız nem 1 40 km ilerde deniz var nem 2 1 km ilerde göl var nem 3 % 90 nem var nem 4 , 40 derecede sıcaklık hesabını sen et