Tum dostlarima merhaba gecen ay tasindigim Polonya'da ilkleri yasamaya devam ediyorum. belki bilenleriniz vardir aslen bandirmali oldugum ve Mustafa Kurdes (bandirmali) abimin ciraklarindan ve yegenlerinden oldugumdan denizle ve deniz baliklari ile aram iyi olmasina iyiydi de tatlisu balik avciligi ben de sifirin altlarinda dolasiyor. neyse buraya gelince mecbur ogrenmeye calisiyoruz.tum forumu tarayip hair rig nedir sazanda dip oltasi nedir samandirali sistem nedir teorik olaak calistiktan sonra kendimi balik malzemecisinde buldum. Lineaffe makine ve shimano kamis alip dukkandaki boililerden de proteinli-misirli ve tutti frutti alip kayinpederimin belirledigi avlaga bu sabah 9.30 da gittik. hava bugun gercekten cok guzeldi gunesli ve sicak... saat 14.00 de kadar avlandik. benim boililier ve dip oltalari hic is yapmadi. kayinpederin yaninda getirdigi burada peczak denen pismis bugday gibi bir yem (bizim keskek e benziyor) tuttu butun baliklari. ilk raporum omasi dolayisiyla eksiklerim olabilir. ayrica limitle ilgili sikinti yoktur saniyorum cunku burda limit yok. avlandigimiz golet ozel bir golet yani sahipli. tuttugunuz baliklari alikoymak istiyorsaniz parasini oduyorsunuz. yer: Leszno-Polonya kullanilan takim: smandirali (4 gr) tek igneli sazan oltasi Misina: 0.25 Makine: benimki Carp hunter Lineaffe- kayinpederin ki shimano Kamis: benimki 3.60 shimano kayinpederin ki 5 m teleskopik shimano
Serhat dostum merhaba.... Güzel raporunu ve seni görünce sevindim.. Daha iyilerine rastgelsin...selamlar....
Manzara harika, gerçekten muhteşem bir atmosfer. Sanki Mayıs ayının enfes güzellikleri, coşkuyla fışkıran yeşilleri bütün bir mekanı kaplamış. Vallahi vuruldum resmen, teşekkürler Serhat.
feridun abi selamlar' sagolasin ben de senin palamut raporlarina bakiyordum. yeni fiber tekne mi aldin hayirli olsun. Malum kara avciligi yapamiyorum daha burada baliga verdik kendimizi.... Emre kardesim baliklari aldik. sazan burda milli yemek gibi bisey. ozellikle noel aksami herkes sazan pisiriyor... Nuri abi sagolasin. burda cok yagmur yagiyor o yuzden de yesillik ve orman bol. dun ve bugun yagissiz gunesliydi.
Güzel aynalılar, oradaki sistem çok hoşuma gitti, yakaladığın balığı ya salacaksın ya parasını ödeyeceksin, ne kadar balık, o kadar para.
Tebrikler Çok güzel bir av olmuş Serhat abi, tebrikler. Polonyanın doğasını ilk gördüğümde aklıma direk balık avcılığı gelmişti, aşırı soğuk ve kıyısı olan denizin elverişsiz olması sebebiyle sadece tatlı su olduğunu duyduğumda birazda üzülmüştüm polonyalı arkadaşlar için... Bandırmaya balık avına geldiğimde -elbetteki Bandırmanın Ustası Mustafa Kurdeşin yanına - Ahmet Akyardan abimden duymuştum adınızı mesklektaş olmamız sebebiyle, sizinle burda karşılaşmış olmak yüzümü güldürdü. Avlarınızın bereketi daim olsun, sağlıkla kalın.
Serhat Abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Abi nasılsın özledik valla.Daha konunun başlığında polonyayı görür görmez sen misindir acaba dedim.iyiki de öyle çıktı Başlangıç için ne güzel balıklar abi.Biz buralarda 1 tane balık için debelenip duruyoruz.Raporlarının devamını, trofelerini bekliyoruz abicim.kendine çok iyi bak abi
Emre kilosu 13 zloti yaklasik 6.5 lira. Erhan bey merhaba maalesef yuzyuze tanisamadik ama ileride insallah. Dayim sagolsun Muratcim ozledim valla ocak sonu gibi gelecegim iki haftaligina muasit olursa minekop vs yapariz bi tur...
Abi nerelere kaçtın sen görüşmeyeli ,yoksa senin hanım Polonya'lı mıydı? Bu arada balık tamam da avcılık işi nasıl olacak? Valla buralara göç geldi ben bilmem
dogu merhaba hayat savurdu diyelim kardesim yaw. kara avciligina bir iki yil ara vermis oldum ama insallah donusum muhtesem olacak