Popper sahte ile ilk turnayı yakaladım :) 2 turna 1 perch

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında HakanDurgut tarafından paylaşıldı.

1. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Popper sahte ile turna avına çok merakım vardı ama her gidişimde defalarca denememe rağmen hiç vuruş yada takip alamadım.. oysa rapala skitter pop sahteyi ne umutlarla almıştım :rolleyes:

Bayramın 3. günü öğlen 12 gibi gölete vardım yağmur sonrası su çamur gibidir diye düşünerek gitmiştim ama suyu görünce şaşırdım cam gibiydi..

Gölün derin bölgelerinde silikon ile atıp çektim ama hiç vuruş olmadı.. gölün sonlarına doğru sığ bölgelere gittim.. 1. resimdeki yere geldiğimde popper sahteyi takıp su içindeki otların sağına doğru salladım, 3. atışımda sahtenin arkasından bir hamle oldu ama yakalanmadı.. tekrar aynı yere fırlattım iki hızlı bir yavaş aksiyon vererek blop blop çekiyorum:) sahtenin arkasından bir şapırtı yine yakalanmadı! tekrar devam ettim.. sahte neredeyse önüme geldi gelecek ani bir hamle ile turna yapıştı! öyle bir şaldırtı kopardı dikkatimide sahteye çok fazla verdiğimden korktum diyebilirim :D

su derinliği 40 50cm kadar balık bir sağa bir sola yukarı aşağı derken sular fışkırtarak çok heyecanlı anlar yaşattı.. keşke fotoğraf makinamı arabada bırakmayıp yanıma alsaydım tripod ayağı takıp görüntüyü videoya alsaydım muhteşem olacaktı..:rolleyes:

şunu anladımki su üstü sahtelerin verdiği zevk bambaşka bir şey..:) balık bir hamle yapıyor alamıyor yine saldırıyor yine alamıyor tüm dikkatini odaklıyorsun sahteyi yakalıyor sular saçarak kurtulmaya çalışıyor.. anlatılmaz yaşanır diyorlarya öyle bir şey :D

o bölgede epey devam ettim ama hiç bir vuruş olmadı.. sonra geriye dönerken güzel bir yer buldum.. diğer balıkçılar yüksek sazları ezip yatırıp yol açmışlar, içine girip baktım, olta atmak için çok güzel yer yapmışlar, su derinliği 1.5 2 metre gibi, sağ sol karşısı her yer sazlık tam turna yeri deyip başladım çalışmaya..:D
    popper ile hareket olmadı silikon takıp denedim 1tane perch yakaladım, solungaçları çok hasarlandığı için sanırım her yeri kan içinde kaldı..

sonra soft4play silikonu takıp birazda onunla denedim 1 turnada ona vurdu.. sonra akşam üzeri hava kararırken yine soft4playe vurdu ama dışarı alamadım iğneden kurtuldu..
    soft4play için aldığım şeffaf damağa, kuyruğa takmak için birde hırsız iğne bağlamam gerek.. bu şeffaf damak çok güzel bir aparat eğer soft4play kullanıyorsanız mutlaka alıp deneyin, silikonu 1 1.5m kadar dibe indiriyor kıyı atışları için çok güzel, durmadan sarıyorsunuz gerçek balık gibi yüzerek derinden geliyor.. kullananlar bilir gagasız silikon hep su üstünden geliyor.. ayrıca bu damağa gerçek balık takıp o şekildede kullanabiliyorsunuz..

Yağmurlar fırsat verirse tekrar gidip video çekimi yapmam gerek:D

Herkese Rastgele su üstü sahte ile mutlaka balık yakalayın çok eğlenceli, balıkla oyun oynamak gibi bir şey mrsparkle

Rapala Skitter Pop 90mm Frog
    SavaGear Soft 4 Play 13cm Fire Tiger
    SavaGear SG LB Grub 8cm Pink

Başkaları yayın yakalayıp kafasınıda ağaca asmışlar.. Godfather gibi neyin mesajıysa artık :D

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aaa:eek: bu benim makina ve kamış.:eek: hatta popper sahtede öyle:eek: nerden buldun onu:D

şaka bir yana güzel avlar yapmışsın..keyfini çıkarmışsın kardeşim:) popper kullanıyorsan kalamanı biraz gevşek tut..daha iri bir turna atlarsa..kalaman kapalı iken.. o şiddet ile misinanı kopartır demedi deme:)

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Hakan Hocam tebrikler. Bu su-üstü ve takılmaz (weedless) sahte ile turna tutma merakı yüzünden kurbağa da edindim ama WTD tekniğinde berbat olduğumu keşfetmem uzun sürmedi :) Biraz daha çalışmam gerekiyor sanırım.

Bu savagear'ı ne kadar ağır çekerseniz çekin çok yüzeyden geliyor. Orijinal jig-head bulamadığımdan pek etkili şekilde kullanamıyordum (kafa kısmına ufak kıstırma ağırlık takmayı bile denedim) ama bu şeffaf gagayı edinmem gerekiyor sanırım.

Tekrar tebrikler...

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Keyfli avını tebrik ediyorum sevgili Hakan.

Hakikatende ilgi duyan her balığı su üstü sahtelerle yakalamak ayrı bir keyftir.

Lüferdede,levrektede,tatlısudada Turna ve Kasnadada durum böyledir.

Bir keresinde su üstü sahteme atlayan turnayı aheste,kaçarsa kaçsın diyerekten çekerken kurtuldu,geri dönüp kaçacağı yerde,bu kere su üstünde zıplayıp tekrar sahteye daldı.

Sevgimle kal

5. erdem73

erdem73 Erdem

En İyi Avı:
    Levrek, 2 kg
    güzel anlatım, güzel fotolar, keyifli bir av.. tebrikler...

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ben de geçen gün kullandım su üstü sahteler ama biraz derin olduğu için turna vurmadı. Gerçekten su üstü sahteler çok keyifli..

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler bu aralar turna için bizde alternatif sahte peşindeyiz, kurbağa üzerine odaklandık ama sığ yerlerde popperında güzel iş yaptığını videolarda görmüştüm.
    Perch çok güzel görünüyor, sanırım epeydir gidememenin verdiği bir özlem. Devamıda rastgelir inşallah... :)

8. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler...

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrikler Hakan. Çok güzel bir av olmuş.
    Dediğine tamamen katılıyorum. Su üstü sahtelerle avlanmak apayrı bir zevk veriyor.
    Umarım çok daha güzel avlarını okuruz.

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kadir abi takımı alırken senden tavsiye istemiştim hatırlarsan bırakta benzerlik olsun az biraz :D
    Kalamayı ben zaten ne takarsam takayım hep hafif gevşek tutuyorum gerçi o büyüklükte turna bu gölde yoktur sanırım en büyük 60cm tutabildim..

Bora abi teşekkürler..
    Valla şu lip scull denen gagayı kaç aydır takipte bekliyordum, geçen hafta avmarketinde stoklarda vardı hemen sipariş ettim ertesi gün stoklarda tükendi yazdılar.. bu soft4play silikonlar için çok faydalı bir aparat bulabilirseniz mutlaka alın kullanın, gerçek balık gibi yüzüşü var.. o gün ikide balık atladı gerçekten iş yapıyor..

Vedat amca çok teşekkürler..

Kasnada deneme şansım olmuştu gerçekten çok keyif verici bir yöntem :)

su üstündeki sahteye balığın saldırı anını görmek, su içinde gelen sahteye vuran bir balığın verdiği keyiften daha üstün:rolleyes:

Erdem abi Teşekkürler..

Furkan bende her gittiğimde deniyorum ama daha yeni balıkla sonuçlandı.. sığ, otluk, tenha bölgelerde mutlaka dene balık varsa kesin atlar diye düşünüyorum..

Fatih teşekkürler.. kurbağa bendede var ama pek şans vermedim ona bu güne kadar.. bu tarz sahteleri kullanmak için yaz sonu suların çekildiği zamanı beklemek gerekiyor.. aslında şu yabancı videolardaki largemouth bass dedikleri tatlı su levreğinden bizim sularda olsa o kurbağalar ile ne balıklar yakalarız :rolleyes:

Teşekkürler kardeşim..

Ayhan abi teşekkürler inşallah tekrar denk getirebilirsem videoya almak istiyorum :rolleyes:

11. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    mükemmel bir av daha ne olsun başarılı ...tebrikler...rastgelsin..

12. LEVİ

LEVİ MEHMET

Tebrik ederim. Savagear 4 play slikon sis balığında işe yaramadı bende ama turnada iş yapıyor sanırım

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler artık hepimizin senin avlarına saygılı olmamız lazım, tebrikler, fazla lafa gerek yok. Tebrikler senden tatlı su avlarını öğreneceklerin bundan sonra senin adresine baş vurmaları gerekiyor. En iyi balıkçı balığı tutan balıkçıdır.:) :) :)

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Hakan tebrik ederim :) Afiyet olsun.

Bir sorum olacak;

SavaGear SG LB Grub 8cm Pink silikona taktığın zokayı nereden temin edebilirim?

15. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    DOstum güzel bir av olmuş valla tebrik ediyorum seni. Bende uzun zamandır balığa gitmiyorum kara avı açıldı balık 2. planda kaldı bu sene :) henüz yayınlamadığım balık raporları var bakıcaz artık ne zaman keyfim gelirse geçişmiş olarak yayınlarım :)

16. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler.
    avınız çok zevkli geçmiş.
    herdaim rasgelsin.

17. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    üstat anlatım harika olmuş özellikle keyifle okudum tebrikler avın daim olsun

18. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Serkan..

Zaten bunu yapan adamların amacı turna avı.. ben geçen yıl bu zamanlar soft4play ile epey turna yakalamıştım..

Orhan amca çok sağol, senin gibi ustaların gözüne girmek gurur verici :)

Teşekkürler..
    bunlar paket olarak satılıyor paket içinde 6 silikon ve 2adet jig zoka var..
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11948/SAVAGEAR-36752-SGLB-GRUP-6CM

sadece zoka istersen bunlarda güzel çok keskin
    http://www.avmarketi.com/asp/product/145966/SAVAGEAR-BALL-JIG-HEAD-4-0-12-5GR

Mert teşekkürler.. valla bende kara avcılığı yok balığa devam reeling
    sudak raporlarını bekliyoruz :rolleyes:

Murat abi teşekkürler..

Çetin teşekkürler..

19. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Hakan,

Turna su üstüne gelmez, olmaz öyle şey diye iddiaya gireydim eskiden
    Ta ki river2sea rover98 ile can sıkıntısından wtd aksiyonu çalışana kadar... Tam dibimde tıpkı anlattığın gibi öyle bir daldı ki turna, ben hayatımda öyle bir heyecan yaşamadım. Şapırtıyı aksiyonu olayı gözünle görünce bambaşka bir heyecan. Aynı gün iki turna aldım. Çocuklar gibi şen döndüm avdan. Şiddetle tavsiye ederim, wtd aksiyonu çok iyi cezbediyor...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Hakan, nefis bir rapor sunmuşsun. Görseller ve anlatım çok güzel. Balıklarda cabası. :)
    Niceleri rastgelsin. :)