Porsukda bir ergen sazan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Ufuk26 tarafından paylaşıldı.

1. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Merhabalar eskişehirden ufuk ben malumunuz sehrimizin içinden geçen porsuk nehri sayesinde uzun yol yapmadan biraz eğlenebiliyorum.Bu sene porsuk barajının kapaklarının acık olması nedeniyle su çok şiddetli akıyordu .İlk başlarda bu güzel akıntıda günde 50 ye yakın gümüş alıyordum .Daha sonra dedim nasılsa baraj kapakları açık belki bir kaç sazan kaçıp gelmiştir diyerek sazan oltalarıyla avlanmaya başladım.

Çok sayıda 500 1000 gram arası israil sazanı avlama şansım oldu.Bu pulluyu hiç beklemiyordum .Biraz kanlı bir mücadele oldu ama geri salındı merak etmeyin .

Porsuk nehri nisan da güzel balık veriyor lakin haziranın sonundan sonra tık yok o katliam yaptığımız israil sazanı bile vurmaz oluyor oltaya acaba bunun nedeni varmı?

tuttugummuz bütün balıklar havyarlı birde hava sıcak bundan cıkmıyor olabilirmi.Suyun üstünde güzel kefaller yüzüyor nadir olarak dut ile tutma sansım oluyor sizce sahte yem denemelimiyim artık sazandan unudu iyice kestim .

2. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Pullu için tebrikler kefal konusuna gelince tatlı su kefali (kasna)avı çok zevlidir.2 VEYA 3 no mepps ile 270 civarı bi kamışla çok güzel balık alacağını umuyorum rastgele.

3. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Ufuk abi balık çok güzel şahsen porsuk deyince içim bi kıpırdadı kütahyada ikamet ediyorum. Regülatör tarafından kasma ve gümüş bol sayıda geliyor. Regülatörden aşşağıya doğru gidiyoruz baya bi yürüyoruz sazan yok. Baraja gidiyoruz sazan yok. Sazan yok artık bu barajda bir yetkili olsada söylesek birşeyler yapsakda şu baraja sazan aktarsak. Çokta güzel bi baraj.

4. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    eskişehirli olarak porsukta tekrar sazan görmek çok mutlu etti beni. kefaller için meps denemiştim bikaç kere aynı yerde. sonuç alamadım.bikaç vuruş oldu ama çok küçük balıklardı.şansınız bol olsun. porsuktan güzel haberler bekliyorum sizden.

5. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    selamlar porsuk da sazan kalmamış veya yok diyen arkadaşlar 16 temmuz pazartesi akşamı bir arkadaşım ısrarı ile. porsuğa balık avına gittik. yer çifte çeşmeler dedikleri bölge ( ya kardeşim yer ismi verilirmi demeyin; verdik. nedenmi avlağa vardık abicim ağcılar ordaki avlanılabileçek tek yer olan koyu başdan başa ağ atmışlar :( deli olduk amaçları buraya oltacılar gelmesin.) ordan kaltık az karşı tarafa araba ile geçdik. sabaha kadar hiç bir vuruş alamadık. saat 8 de avlakdan ayrıldık dönerken bir baktık ağcılar ağlarını çekiyorlar( başka bir bölgede arabadan inip acaba ne var diye bakalım dedik. en buyüğü 40 cm anca gelen sazanlar sayısı 10 tane var yok. ama 2 kasa el kadar sazan. ya kardeşim ne yapacan bunları dedim satıyorum dedi. ve kendi itirafı elamanın 3 gün önce 4 tane balık tutdum sadece diyor balık kalmadı diye hayıflanıyor. şaşırarak elamana bakarak ordan ayrıldık. porsuk da sazan yok değil var fakat ağcılardan oltaya sıra gelmiyor malesef. devlet bunlara izin veriyor ya bari kardeşim bi denetle şu adamları nekadar büyüklükde balık tutuyorlar, ne kadar sayıda balık tutuyorlar. devlet bi yasa çıkartıp avlakların kiralanmasını yasaklamalı diye düşünüyorum. başınızı ağrıttı isem affola

6. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    ben amatör bi balıkçıyım, hele burda tanıdığım ustaların yanında bana söz düşmez ama

yasadışı avlar ( ebat, miktar, mevsim ve mevki ihlalleri ) nasıl bu kadar kolay yapılıyor bu ülkede ?

gavur diye küçümsediğimiz insanlar yere izmarit bile atmazken, 3 değil 5 değil hergün binlerce yasadışı av nasıl gerçekleşiyor bu ülkede ?

jandarma mı bakıyo bu konuya, devlet su işleri mi, tarım ve köy işleri mi bilemiyom ama neden bu haldeyiz ?

halen oltacılar tırıvırı satabiliyo en basitinden, tmm biz vicdanla insafla avlanıyoruz ama bi ülkede yasak olan bi ürün nasıl satılabiliyor halen ???

Türkiye böyle mi süper güç olacak 2023'te ?

mesela uyuşturucu almak ve satmak yasak, tırıvırı almak ve satmak da yasak.. ama biri uygulanırken diğeri uygulanmıyor, bu çifte standardın sebebi nedir ?

mevzu yasaların denetlenmemesi...

bu konulardan sorumlu devlet bakanı ne mezunu ?

bi ülkede eğitim bakanı hukuk mezunu olursa, müze müdürü ziraat mezunu olursa nasıl verimli ve etkin bi yönetim gerçekleşecek ?

( burdaki ustalardan rica ediyorum, bu konuyu gündeme taşıyalım )

7. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    porsuk barajı maalesef aynen anlattığınız durumda.zamanında insanların orda avlanmak için eskişehirden trenle gidip sırtta ekipmanlarıyla 1 saat yol yürümeye katlandıkları yer porsuk barajı. porsuğu bitirdiler sıra sarıyer ve gökçekayada. oralardada ağlarla tutulan balıklar sehirde satılmaya başlandı.