poyraz ve levrek-evrenseki side

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında checkmate tarafından paylaşıldı.

1. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765

kesinlikle katılıyorum... cok guzel yorumlamışşın parmaklarına sağlık...

2. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    evet murat saat 16:00 da limana gitdim başladım at çek şimdi saat 21:10 evdeyim 20 dakikaya limandan ev saat 20:50 de limandan ayrılmışım eee tık yok :( at çek boş şapırtı çok balık tık demedi neredesye 5 saat.
    havada soğuyunca kaçtım geldim eve :eek:

3. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    teşekkür ederim.saygılar

4. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizde mert ile boğazda idik ancak oda boş..belki yarın limanda olcaz bak sen neler yakalıyoz.saygılar

5. checkmate

checkmate mert

izzet
    Boğaz aynen Muratın dediği gibi, akıntı işi bizi bozar gibime geldi, at çek den çok, at sal tarzı çalışmak lazım:)

6. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D bozar mert

7. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    :D :D aynen doğru dediğin mert ben limanda idim bugün şapırtı çoktu ama nafile boş döndüm hayırlısı bakalım yarına ya nasip...

8. Metalist

Metalist Özkan

Verdiğimiz mücadelenin reklamını yapmaya gerek asla görmüyorum. Bizim suyumuz da balığımız da zaten sınırlı epey farkındayım.
    Saygı diyorum ama beğenmeyince,tırıvırı atanları kovaladık, ağ gerenlerin ağını kestik demeyince adımız klavye olatıcısı da oluyor...
    Herkes balığını tutsun da amatör olta balıkçılığını öğretmesin.
    Saygılar...

9. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Biz verdiğimiz mücadelenin reklamını yapmıyoruz sizlere öğrendiklerimizi aktarmaya çalışıyoruz istiyoruzki insanlar birşeyler öğrensin öğrenirkende keyif alsın,ve bizde birşeyler öğrenmek için burdayız., sen neden forumdasınki?ben söyleyeyim''öğrenmek için burdasın''!o reklam dediğin olaylar başlı başına bir iştir herkese nasip olmaz herkes bizim gibi paylaşımcı olmaz..herkes bizim gibi balığa davranmaz..ve bizim verdiğimiz mücadeleyede saygı diyoruz başka birşey istemiyoruz'' emeğe saygı diyorum ama kimse anlamıyor''.
    saygılar

10. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    okan selam:
    bu konuya baya baya yazmayayım diye uğraştım ama artık gerek olduğunu hissettiğim için bende birşeyler karalamaya karar verdim.

evet sayın okan kardeşim öncelikle bu yazacaklarım hakkında kimsenin alınmamasını rica ediyorum özellikle siz.

1: mert arkadaşımızla fazla uzunda olmasa beraber av yapan birisiyim kesinlikle ve kesinlikle tutduğu balığı geriye salan birisidir buna inanabilirsin.

2:dediğin doğru olabilir ama zaten balık sudan karaya çıkıncaya kadar kancada acı çekmiyormu?

3:çektikleri görüntü'de tamı tamına 40 saniye hadi 2 de fotoğraf aldılar etti 1 dakika

4:ayrıca yönetimde boy ve limit konularında 1 kişinin uyarısı hariç daha fazla (av yapan kişiyi)sıkacak mesaj yazılması konusunda dikkatli olunması konusunda telkinde bulunuyor.

5:ayrıca senin uyarınıda dikkate alınacağına emin ol.

7:artık bu olayıda fazla uzatmanın bir anlamının olmayacağına inanıyorum.

NOT:umarım yazdıklarım hakkında kırıcı olmamışımdır. :)

geçenlerde mert arkadaşımızla yine beraberdik yaklaşık 40 veya 45cm arası turna tutdu kancadan bi hayli zor kurtardı balığı kanca balığa bir hayli zarar vermiş baya kanı aktı biz salma suya ölür felan dediksede saldı.

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    2 tane acemi vardı ışığın altında atçek yapanlar onlar sizmiydiniz yoksa:D bilemedim İzzet abi sizi:)

neyse raporu öğlen yazarım ben senin adına abi:D

12. checkmate

checkmate mert

En son olay aynı izzet kardeşimin anlattığı gibi olmuştur, o turnayıda saldım, 5 tane görgü tanığının önünde yüzüp gitti. Burada mesele anlaşıldı. Bundan sonra yakaladıklarımı akvaryumda kendine getirip, besleyip öyle bırakacağım:)
    Ben kamışımı her zaman dikine dikiyorum, titiz olduğum için yere bırakmak istemiyorum. Kamışı dikmeden, iki elimi boşa çıkarmadan nasıl sahteyi çıkartabilirim? Yevmiyeli kamış tutucu da yanımda gezdiremiyeceğime göre o halde tek çare kamışı dikip balığı kurtarmaktır.
    Bir arkadaş da balığı suya atmakla ilgili yorum yapmış, video da farketmedi herhalde kayaların ne kadar dik olduğunu? Allah korusun bir anlık denge kaybında insan orda kalır, kafayı vura vura suya iner, sonrası malum.
    Herkese iyi akşamlar ve sabahlar...

13. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    ha şunu bileydin :D o acemilerden biri bendim:D
    sen bu yazdığım saat'lerde oradamıydın?
    ben seni neden görmedim?
    :confused: :confused: :confused:
    şaştım kaldım????:eek: :eek:

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi bilemedim sizin olduğunuzu,silikon çeken atçekçiler vardı sizde iskelede ışığın altında olunca onlar zannetim,karanlıkda yüz seçimini yapamadım,bilseydim ilk sizin yanınıza uğrardım vallah:)

15. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    hayırlısı olsun kadir akşam bekleriz buyur gel:)

16. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Murat kardeş fikirlerini aynen paylaşıyorum.Burası amatör olta balıkçılığı platformu.Elbette balık tutacağız yasal sınırlar içinde değilse yada bizim tavayı doldurmayacak kadar az ise 1-2 tane suya geri iade ederiz.Bunlarıda arkadaşlarla paylaşırız,bundan daha doğal ne olabilirki.Ancak dediğiniz gibi balıklara zarar veren okadar unsur varken (dinamitçiler,trolcular,ağcılar,serpmeciler,tırıvırıcılar hele o tırıvırı belası yokmu,zehirli otçular,kireççiler,il ve ilçelerin sulara bilinçsizce akıttıkları lağım ve sanayi artıkları ki daha sayarsak bu uzar gider) bir balığın iğneden sertçe çıkarılması yada sallanık vaziyette biraz bekletilmesi bizim en son uğraşacak meşguliyetimiz olmalı.Hele hayatında hiç olta görmemiş balığa gitmemiş birinin klavye balıkçılığı yapması biz amatör balıkçıların sitesinin formatına yakışmaz.
    Arkadaşlar bakın yeni sezon yaklaşıyor avımıza ve hobimize sahip çıkalımda elimizden geldiğince yukarıdaki saydığım sorunlarla mücadele etmeye odaklanalım.Birde mutlaka gittiğimiz avlakları temiz bırakalım,bırkmayanları uyaralım.Bizden önce etrafı pisletmiş olanların çöplerini toplayıp imha edelim.Ha yemek artıkları,meyve ve sebze artıkları çöp değildir onlar canlılar için besindir,toprak için gübredir.Onları uygun bir kenara bırakalım yada toprağa gömelim.Çöp dediğiziz şey plastikler,camlar ve metal eşya v.b şeylerdir.Birde yediğimiz meyve ve sebzelerin çekirdeklerini toprağa gömüp az bir can suyu verelimki belki toprakta çıkar bir sebzemiz yada ağacımız olur kurt-kuş yer bizde sevaba gireriz.Sevgilerimle..

17. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    o kadar başka söze ne hacet!!!:) :) :)

18. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    fikirlerimi paylaştığınız için teşekkür ederim..
    saygılar

19. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu uyarı ve isteklerine tamamen katılıyorum..ben ne insanlar gördüm piknik yaptıkları dere kenarlarını pisletip giden,ve iki hafta sonra kendi pisliği üstünde aynı yerde tekrar piknik yapan..uyarılarınızı dikkate alacak çok arkadaşımız var bu forumda..ve bu uyarılar ile diğer insanlarda daha bilinclenecek.saygılar

20. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    mert kardeş avların daim olur inşallah seni izleyen arkadaşı misafir bayırına götürürsen gönül komaz