Dostlar Profesyonel olarak balık avlayan yani mesleği balıkçılık olan insanlarla balığa çıkan mutlaka olmuştur aranızda. Bununla ilgili bir anımı anlatacağım. Çok yakın arkadaşımın babası balıkçıydı. Evini bu işten geçindiriyordu. Aylarca başının etini yedim "Erdoğan Amca beni balığa götür diye". Sonunda beni balığa çıkardı. Ama bilenleriniz vardır. Bu tip balıkçıların çok teknelerinde çok katı kurallar olur. Erdoğan amcanın kuralları şu şekildeydi. 1- Teknede sessiz olunacak asla yüksek sesle konuşulmayacak. 2- Asla habersizce ve aniden ayağa kalkılıp teknede hareket edilmeyecek. 3- Balık yakalanırsa ses çıkarmadan. Balığı oltayla tekneye çekme hareketlerini çevrede bulunan diğer teknelere çaktırmadan yapacaksın. 4- Balık ne kadar büyük olursa olsun asla heyecanlanmadan, tekneye alırken suyu şakırdatmadan kepçeyle hemen livara alacaksın. 5- Kullandığın takımın kurşununu. Teknenin herhangi bir noktasına çarpıpta ses yapmayacaksın. (Bu yüzden balık avını bırakıp döndüğümüzü bilirim:confused: ) 6- Balık avlanacak kerteriz'e en az 50 m kala motor susturulur. Ve kerterize kürek ile gidilir. Demir atma işlemi sesizce yapılır. 7- Tuvalet ihtiyacı, Yemek yeme, Su içme işleri izin alınarak yapılır. 8- Öksümek bile izinle olacak. Daha sayamadığım bir çok kural vardı. Ve Ben Erdoğan amcayla defalarca balığa çıktım. Anılarımı aklıma geldikçe yazacağım.