Profesyonellerden Yardim Bekliyorum arkadaşlar sazana ben mısır ve solucanı denedim fakat süryle gezmelerine rağmen birtanesi bile yemlere ilişmedi birde yumurta,küspe ve unla yaptığım hamurdanda bir netice alamadım k. kale karaahmetlide sazan avı yapan yada sazan üzerine usta olan arkadaşlardan öneri dekliyorum şimdiden teşekkürler herkeze rastgele... büyük sazanlar biraz vahşileşip küçük balıklada besleniyormüş bu sizce doğrumu? doğru ise hangi türve ne ebatta küçük balık kullanmalıyım birde yemin ölü yada canlı olması hakkındaki fikirleriniz nedir? şimdiden teşekkür ederim rastgele
Sevgili Sahin lutfen profil bolumune girerek imza ayarlarinizi yaparmisiniz. Imzanizda isim, istenirse soyad, dogum tarihi, katilinan yer ve kan gurubu bilgilerini vermeyi unutmayiniz. Saygilar sunar, paylasimlarinizda ifade ettigimi mumkun oldugunca cabuk yaparsaniz daha degerli sonuclar alacaginizi belirtmek isterim.
sazan için birde ekmek içini deneyin ama bence asıl sorun sizin olta şeklinizde yem olarak ekmek içinin yanında birde gümüş takıp atarsan bir ihtimal iş yapar ama kesin diyemem çünkü sazanına göre değişir sizin o dediğiniz gölde avlanan balıkçı kardeşlerimiz varsa onlara danışıp değerli bilgilerde alabilirsiniz. sitedede zaten büyük ihtimal orada ne kullanıldığını bilen biri çıkar
Degerli Sahin arkadasım sazan avcılıgı cok zahmetli ve zor bir istir.once sazana gore takımlar malzemeler alırsın milyonlarca para verirsin sonra hafta sonları arabana biner yiyecek icecek alır kilometrelerce yol gidersin dünyanın masrafını yaparsın sonra oltaları güzelce ayarlar yemleri nazikce takarsın belki bir bayana bile bu kadar nazikçe dokunmazsın sonra onları buyuk bir umitle suya atarsın iste yem tabiki onemli benim heryerde ilk tercihim kurubeyaz mısırdır iş burada başlıyor en onemli olan şey ise sadece sabırdır.Oltalarımı sudan hi cekmeden birtek bip sesi duymadan tam 2 gun bekledigimi bilirim bazen mutlu son olur bazende huzunlu bekleyiş sazan balıgı oyle bir balıktırki o gunkü hava suyun sıcaklıgı ortamın sessizligi kancanı bagladıgın misina makinana sardigin misina, taktıgın kursun ve kanca bunlarin hepsi bir etkendir. balık kancanın kenarında cirit atar ama bir tane yem yemez. İste bu etkenlerin birisi bile balıgı huzursuz edebilir. Benim sana onerecegim yem buyuk balıklar icin 3kg ve uzeri kurumısır dır bunun yanında sutmısır ve haslanmıs mısırda takılabilir. Diger bir konu etobur balıklar evet dogru balıklar belli bir buyuklukten sonra artık otoburlugun yanı sıra etobur da olurlar bu durumlarda oltana yengec parcası veya kurbaga yavrusu takabilirsin sana yararlı bilgi verebildiysem ne mutlu bana saygılar rastgele
Sahin Bey, merhabalar, sazan hicbirseye dokunmasa bile solucana kesin saldirir. Baliklar sazana olmayabilir. Suruyle dolasiyor demissin, buyuk bir olasilikla baliklar ya cok fazla doygun, ya urkek ya da takimlarinda problem var. Sazan cok urkek bir balik degil, suyu dinamitlemedikleri surece yeme atlar. Doygun olabilir,eger avlandigin alanin cevresinde tarlalar varsa bugdaylarin ve ayciceklerin toplanmasi sirasinda ruzgar bunlarin tohumlarini gole atar ve balik bunlarla beslendigi icin bu zamanlarda cok nadir balik alirsin. Bu olaya dikkat et. Takimlarinin bilen birine baktir yanlis igne, kalin misina veya sistem kullaniyor olabilirsin, eger bu konuya takilirsan ben sana sazan icin nasil takim yapilir cizerek anlatirim. Cok istisnalar olmadikca sazan, et, balik vs. yemez. Hic deneme yani bos sonuc olursa zamanina yazik olur. Ilkonce baliklarin vurmama sorununu coz, sonra buyuk balik yakalayacagim diyorsan misir/kusper dene. Solucani kucuk baliklar rahatsiz eder buyuk tutamazsin genelde...
mısırla iyi bir yemleme + tek iğneli gezer kurşunlu olta + 0.35 misina + 2/0 veya 3/0 iğne + yem olarak iğnelere mısır(köy mısırı takarsan daha iyi olur onlar suda kararmıyo) = kocaman bir kuzu
Sazanlar doygun olabilir demişsin.Sazan asla doymaz 10kg lık bir sazan 1saatte 1kg yem yiyor.Akvaryum balığı bakanlar bilir kı....ndan b..k hiç eksik olmuyo yedikçe çıkartıyo.Önemli olan güzel bir yemleme yaparak balığı avlandığın bölgeye toplamak.Zaten sürü oraya toplandığında her yarım saatte bir ille sazan yakalarsın.İlk başta ufaklar vurmaya başlar.Ardından bikaç saattlik kesinti olur.İyiye işaret...Kuzular yemi farketmiştir ve ufak olanları kovalamaya başlar.Ufak balıkları kovaladıktan sonra kuzular orda yemlenmeye başlar.Eğer oltalarını yemin oraya attıysan illaki bi tanesi oltaya vurur.Bidaha sende burda bizimle paylaşırsın bizde helal olsun güzel balık deriz Ama tabi şuda var sazan avı demek sabır demek.Sazan suyun altında yavaşça süzüle süzüle gezer.Yemlediğin bölgede en az 2 3 gün kalmalısın ki sürü yemi bulup oraya toplansın...
Yakaladığım onca sazandan sonra gördüm ki en büyük sazanlar hep gümüş balığına geldi. Sazan et yemez tezi bence yanlış. Gümüş balığı olmadığı zamanlarda sazan fileto yapıp onu attık ona bile geldi. Taze ekmeğin içi benim için her yerde kullanılabilecek bir yemdir. Ekmek içini sıkıştırmadan çıkarıp iğnenin üzerinde hamur haline getirirseniz kolay kolay düşmez de. Ama sazanın özelliklerinden biri yemi hemen almaz etrafında önce turlar yemin yanına kadar gelir küçük bir parça alır biraz daha dolaşır bazen yemi ağzına alır geri bırakır. Yani tükürür. Bu esnada balığı yakalamak istiyorsan iğnenin sivri ucunun yemden 1-2 mm dışarıda çıkmış olması gerekir. Bazı yerlerde dip çok yosunlu veya çamurlu ise balık yemi göremez o yüzden boşuna beklersin. Bunu önlemek içinde dip oltasında kurşunla köstek arasındaki mesafeyi arttırman gerekir. Avın zamanı da çok önemlidir. Biz genelde gece avlanırız. Gündüze göre çok daha verimlidir. önceden yemleme yapmanın faydasını ise kimse inkar edemez. imkanın varsa gittiğin yeri sezon açılmadan yemlemekte fayda var. Umarım faydalı olur. Tüm sazancı arkadaşlara rastgele.