Pullu Ile Aynali Sazan Arasinda Yem Farklari

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında akkılıç tarafından paylaşıldı.

1. akkılıç

akkılıç

Merhabalar.Yıllardır balıkçılıkla uğraşıyorum..Daha önce yazdığım mesajları da inceleyince göreceksiniz..Şimdiye kadar 5-6 bölge ve barajda avlanma şansım oldu.Osmaniye Aslantaş Barajı, Adıyaman Atatürk Barajı, Diyarbakır Devegeçidi ve Karakaya barajı, ve bilimum nehir Aras, sakarya,fırat, dicle vb.
    Barajlar ve özellikle sazanlar arasında ciddi farklar olduğunu düşünmeye başladım.
    1-Aslantaş barajında geceleyin de ava gitmemize rağmen geceleyin hiç balık almadık.ve mısırdan başka yem kullanmadık..Günün her saatinde mısır iş yapardı.Boş döndüğümüzü inanın hiç hatırlamıyorum.
    2-Atatürk barajına 6 defa gittim ve hep farklı yerlere gitmeye çalıştım.Dördünde mısır ile yemledim ama hep küçük balık geldi..üstelik gece bile kaldık 2sinde.Malesef büyük balık alamadık..Son iki defa küspe ile yemledik. ve küspe hamuru ile yakaladık.gündüz yine bişey yok.ama geceleyin -3-4 tane aynalı sazan geldi..Bu balık diğer sazana göre kokuya daha duyarlı kanımca.Ne dersiniz.?ve kanımca mısıra gelmiyor..Çünkü aslantaş barajında da mısırla hiç aynalı yakalamadık.
    Soru şu, aynalı sazan bence kokuya daha duyarlı, mısıra geldiğini görmedim.Normal sazan da küspe hamuruna/hamura şimdiye kadar gelmedi.Ne dersiniz? Tecrübelerim yalan mı söylüyor...

2. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    bana soracak olursanız eğer alışmış olduğu yemi yyor.kimi yerdekuru dut.kimiyerde küspe kimi yerdede mısır yer sazan hatta aynalı sazanı erik ile yakalayana bile şahit oldum.

3. LapinCash

LapinCash

Benim tecrübelerime göre hiç ama hiç bir fark yok kanımca :)

4. akkılıç

akkılıç

kaç defa balığa gittin..tecrübelerini aktarır mısın?

5. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Emrecim kesinlikle fark oluyor. Hatta zamana göre de fark ediyor. Balık kışın farklı yeme rağbet ederken yazın farklı yeme rağbet edebiliyor... Ki bu durumda farklı barajlarda yem ayırt etmesi çokk normal. Bizim orda (Soma) küspe tozuyla karıştırılmış hamura bıyıklı sazan rağbet ederken, mısıra daha çok aynalı rağbet ediyor...

6. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Zaman ve meralara göre yem farklılları gösterir ama aynalı ve pullu sazan yemi diye ayrım yaılamaz.
    Sonuçta aynı özelliklere sahiptir.

7. LapinCash

LapinCash

Bende bunu bekliyordum , ben 2 balığında 1'er 2'şer dakika arayla çekildiğini çok gördüm..

8. akkılıç

akkılıç

Tecrübelerinin hepsi bu mu?

Son düzenleme: 2 Eylül 2010
  9. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    avlaktan avlaga yem konusunda elbetteki fark vardir kimi cilek aromasi sever kimi vanilla kimi midye. ilk once avlagi tanimak lazim cevrede ne gibi agaclar var mese agaci,meyve agaci vb. bu agaclarin meyvasindan bi deneme yapmakta fayda var.

Eger avlakta midye varsa midye(mussel) aromali misir veya boilie kullanabilirsiniz.
    Tabi avlagin dib yapisini ogrenmekle aromanin arasinda baglanti vardir. dibi batak camur olan bir avlakta daha keskin kokular tercih edilir.(yemi daha kolay bulabilmesi icin) bal gibi. ayni zamanda dibi batak avlaklarda pop-up kullanmznizi tavsiye ederim.
    Dibi kumluk veya taslik olan bir avlakta natural misir bile is yapabilir. avlaginizda yeminizi rahatsiz etmiycek baska cesit balik yoksa isiniz daha kolay ki ben oyle avlak hic gormedim :(

10. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    büyük sazana mısır harici birde parça balık deneyin bence

11. bluster

bluster fatih

yaptığım avlardan anladığım kadarıyla pullu sazan hamura aynalıdan daha fazla ilgi gösteriyor