Herkese selamlar. suda eriyen pva ürünlerden kullanan arkadaş varmı. benim merak ettiğim bunların erime süreleri. çünkü benin gittiğim bazı avlaklarda su derinliği fazla. yani erime süresi kısa olursa file veya poşet dibe ulaşmadan dağılabilir. sitelerden birkaç marka tespit ettim. ama hangisini alacağıma karar veremiyorum. bunların slow melt (yavaş eriyen) leri varmış, marka tavsiyelerinizi bekliyorum
Genellikle, suyun sıcaklığı ile az değişsede, 5-6 saniyede erimiş oluyorlar. 20 sn içinde hemen hemen tamamen kayboluyorlar suyun içinde. Eğer çok derine yem atacaksanız, yemi gazete kağıdına sarın. Dibe ulaşınca silkeleyin iyice, gazete kağıdı yırtılır, yem ortalığa dökülür böylece.
Ve böylece gazete boyalarında bulunan kurşun bileşikleri ortama yayılmış olur. Sakın ama sakın deniz veya tatlısuya gazete atmayın!
Boyasız teksir kağıdı kullanalım o zaman. Denize atmadığımız gazete kağıdı hayatımızın ta içinde. O kadarki, yiyeceklerin anbalajında kullanıyor, hatta kızarttığımız balıkları, beyaz beyniri vs. direk gazete kağıdı üzerine döküp yemekteyiz. Bizim balıklar kadar kıymetimiz yokmu? Ben gazete kağıdından tiksiniyorum.
5- 6 saniye çok kısa. hele birde uzun atışlarda suya çarpma ile dağılma durumu da olabilir. 35- 40 lirada para istiyorlar zaten. ama yine de bu sezon bir deneyeceğim
selam gecen yaz pva ürünlerle yemleme calışmaları ben çok denedım.yumurta zarı gıbı torbalar.ben pva kullandıgım günlerde hıç verım alamadım cok cabuk erıyorlar dıbe ınecek kadar dayanıklı degıllerdı sanırım.ama benım aldıklarım 3.5 tl lıkdı daha pahalı olanlarda basarı oranı varmı bılmıyorum..