Querorz'a (Fatih) Sevgilerle, Hikaye Tadında Tutmuş Yemiş Kadar Ol

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KBenekliAla tarafından paylaşıldı.

1. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Tarih: 05.04.2014, Uzaklarda bir yerlerde...

Merhabalar,

Bir önceki haftasonu kasna avım çok verimsiz geçince sezonunda açılmasının verdiği internette ki yoğun turna avı paylaşımları epey bir gaza getirdi. Bugüne kadar uzun soluklu hiç spin avı deneme fırsatım olmamıştı. Çok yorucu ve kısa süreli verimsiz yerlerde denediğim için sıkıcı geliyordu hatta spin ile tutamayacağıma inanıyordum. :) Cumartesi yakınlardaki herkes tarafından bilindik bir avlağa gidecektim sabah erken kalkamadım hafta içi iş yorgunluğum mahvetti deseme yeridir. Saat 10'da gözlerimi açtım ne yazsıkki yataktan kalkmaya mecalim olmadı 11 e kadar döndüm durdum turnayı düşündüm yatakta. ( Baktımda yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle kurmuşum. Sandığınız gibi değil :D Gerçi biliyorum birçoğumuz benim gibi balık aşığı :) )

Kalkar kalkmaz bilgisyarın başına geçtim internetteki av raporlarında suyun çok bulanık ve verimsiz olduğunu duyunca gideceğim avlağa gitmekten vazgeçtim. Fatih kardeşimle beraber bir avlağa gidecektik aklıma orası geldi. Sarıldım telefona Fatihi aradım. Bu arada saat 11:30 Suları... Fatih'in ilk tepkisi Oğlum bu saatte balığamı gidilir, yakın biyerlere git bari. :D Israrcı olduğumu anlayınca sağolsun tarif etti bana. Terkostan vazgeçip bir arkadşaımı alıp koyulduk yollara. Kahvaltı bile yapmamıştım neyseki yolumuzun üzerinde bir köyde gözleme yaptırıp yola devam ettik. Aman allahım yolları o kadar değiştirmişler ki her yerde çalışma var 1 saat olarak planladığım yol oldu 1,5 Saat.

Sonunda avlağa varabildik ve takımlarımızı çıkardık. Hemen aradım Fatih'i koordinatları aldım. Fatih vuruş alamazsan veya tutuarsan haberdar et deyip telefonu kapadı.:) Başladık at çeke. İçimde öyle bir ümit öyle bir heyecan bu sefer spin avından yılmayacağım diye telkinlerde bulunuyorum kendi kendime... 15 dakika, Yarım saat, 45 dakika geçti tık yok daha. Ben Tam Fatihi arayacakken dayanamadı o beni aradı. :) Durumu izah edince hemen yeni koordinat aldım Co-Pilot'um dan :D Giderken küçük bir kaza geçridim ve elimi yaraladım. Neyse ki içimdeki balık aşkı acıyı hissettirmedi bile.

Yeni yerimize nihayet vardık. Yarım saat kadar atçek yaptıktan sonra O da ne mandalar, inekler ve çoban köpekleri üzerimize geliyor. Arkadaşım beni ve malzemeleri düşünmeden ağaçların içine doğru kaçtı bir yandan ona kızıyorum bir yandan artık sıkılmaya başladım. Bir saat kadar gölün bu kıyısında mandalara baka baka denedikten sonra yine Fatihi aradım. Meğer yalış koordinata gelmişiz :p Fatihle 10 dakika teyitleşemedik biliyorum kardeşim içinden çok küfür ettin o ara bana. Sonra doğru adresi anlayınca sürününde gitmesi üzerine harekete geçtik.

Başladık burada da tık yok artık yorulmaya başladım. Yanımdaki arkadaş bir önceki haftaki kasna avının bereketsizliğinide üstüne koyup espiriler yapmayı başladı. Şu sinir bozucu pantolon ba.. neyse :) Bir yandan yine kızıyorum bir yandan belim ağrıdı bir yandan elim. Zaten doğru düzgün spin takımımı yok. Bende Linaffenin 3 mtlik hafif bir kamışı ama spin değil okuma trio 40 takılı fena değildi. Diğer arkadaştakide 60 lık surf makina :) kamışta eskilerden çok dandik bir spin kamışım bir halkası eksik birinin lastiği kopuk diğer halkalarda yerlerinden çıkık elimle sıkıştırıyorum 60 lık ta makina var düşünün rezaleti. :) Arkadaşım yine tutamayacdağız diye konuştukça gazı veriyorum az kaldı ha şimdi tuttuk tutucaz :) Spin çantamı çıkardım farklı silikonlar ,rapala, kaşık hepsini denedim epey bir süre tık yok. Koca merada sahteleri dolamadık mı birde birbirine :) İşte en büyük atraksiyon. Çözdüm artık ümidimi kesiyordum durdum bıraktım oltayı oturdum sazların içine yaktım bir sigara. En son ava başlamadan önce içmiştim bayağı olmuş başım döndü hafiften. Baktım benim oltayı arkadaş kapmış. Aaa bunla daha rahat falan. Neyse söndürdüm sigarayı aldım diğer oltayı başladım at çeke yok yok yok. Mera kalabalıklaştı biraz 5-6 kadar kişide at çek yapıyor taradılar epey bir bölgeyi kimsede tık yok. İyice ümitsizliğe kapıldım. Yine bir sigara bugünde beceremeyeceğim derken bu işi arakadaş gel karşıya gidelim dedi.

Hooop haydi bakalım bismillah :) kuru manda dışkılarına basa basa dere gibi bir bataklıktan zar zor oltalar elde atlayark tekrardan devam... Dar ve kısıtlı biyerde iki kişi sallıyoruz oltaları.

Burasıda 2. gittiğimiz yer gibi otluydu atıyorum çekiyorum bol bol ot temizliyorum silikondan. neyse buldum dar bir temiz alan. Attım çektim attım çektim derken bir daha atttım sarmaya başlar başlamaz bir ağırlık yine otlaramı taktık derken bir kafa mera çok bitkili diye kalamayı da kapattım :D Aman allahım takriben 10 metreye yakın bir uzaklakta suyun üzerine doğru yükseldi evet bu "O"ydu hiç boşluk vermeden yaklaşık 2 dakika cebeleştikten sonra kıyıladım ve arkadaşım kepçe ile aldı Turnayı. İnanamıyorum İlk spin balığım :D 5 saatin sonunda beklememe deydi. O kadar sevinçliyim heyecanlıyım ki anlatamam. Hala elim, belim ve bacaklarım ağrıyor ama hiç umrumda değil.

Baktım suda debelenirken ağzını yırtmış ilk fotoğrafta belli oluyor .Biraz daha debelendi hoop iğneden sıyırdı zor zaptettik ama yakaladık canavarı. Tututtuğum balıkların hemen hemen hepsini salarım fakat 52-53 cmlik bu yakışıklıyı alıkoydum. Atçeke devam 2. atışta baktım silikonun arkasında siyah birşey geliyor o da ne bu yakışıklıyla hemen hemen aynı belki biraz daha büyük bir yakışıklı takipte. Hemen bir aksiyon verdim derken kuyruğu ısırdı fakat silikonum tek iğne o da sırtta. Çekince bıraktı biraz uzaklaştı attım hemen önüne yine takip etti fakat ondan sonra kayboldu otların içine doğru. Yaklaşık bi 45 dakika kadar daha denedik ve sonra pes edip dönüş yoluna geçtik. O kadar mutluyum ki anlatmıyorum şu an yazarken bile tebessüm ettiriyor.

Fatih kardeşime herşey için teşekkür ederim. Bu raporu ona hediye ediyorum.

Bundan sonraki avları suya geri iade etmek için söz verip kendime. Geçen gün gördüğüm tarifi bir daha açtım. Alışverişi tamamladıktan sonra başladık hazırlıklara ( Rapor sonunda onuda vereceğim )

Sıra geldi tulum çıkarmaya.

Sosu hazırladım ve parçaları bir 10 dakika sosta yatırdım.

Bol ayçiçekyağının içinde önce bir güzel tereyağ erittim ve parçaları tavaya bırakmaya başladım.

İşte bu da videosu :)
    http://www.youtube.com/watch?v=qKRmojLU1Wg

YOUTUBE AÇILMAYANLAR İÇİN: http://www.izlesene.com/video/turna-pisirirken/7301373

İşte buda Servisi :)

Sosu o kadar güzel bir kıvam vermiş ki kokusu süperdi üstelik kılçık kalmamıştı neredeyse. O zaman Gelelim Tarife,

"Sos için:
    2yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı salça
    1 şişe meden suyu
    pul biber,tuz, (ben kekikte ilave ettim)
    1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:
    Turna balıklarını balıkçınıza fleto yaptırın veya temizletip çizikler atmasını rica edin.. ( Ben tulum çıkarmıştım istediğiniz gibi deneyebilirsiniz)

Sos malzemesini iyice çırpın yayvan bir kaba alın ve balıkları bu sosa yatırın, üzerini örtüp 5 dakika bekletin.(5 dakika biraz az gibi 10 dakika tavsiye ederim)

Sostan çıkarıp fazla suyunu süzdürerek hafifçe gerekirse kağıt havlu ile kurulayarak una bulayın, önce deri kısmı alta gelecek şekilde kızgın yağa atın, kızaran deri kısmı içini actığı an ters cevrilip iç kısmnı kızartın..
    (deri kısmının ilk atılması cizik kısımların iyice acılmasını sağlayacak)
    Balık piştikten sonra tavadan cıkartıp fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerinde tutulup bol yeşil salata ile servis edin. Afiyet olsun."

2. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    tebrikler emeğinizin karşılığını almışsınız.inşallah tarifinizi haftaya tatmak bizede nasip olur :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Harika bir rapor. Öncelikle tüm duygularla birlikte gayet doğal ve içten yazdığınız için teşekkür ederim. Uzun zamandır okuduğum, yazanının da hem avdan hem paylaşmaktan gayet keyif aldığını hissettiğim bir rapor. :)

Balık için tebrikler, umarım sezon boyunca daha nicelerini tutarsınız. :)
    Bize de okumak düşer inşallah. :)

4. emrekaya55

emrekaya55 EMRE

tebrikler helal olsun guzel bi av olmus valla ayni zamanda guzelde baslangic devamini dilerim..

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler ve teşekkürler, sayenizde sizinde belirttiğiniz gibi tutmuş ve yemiş kadar olduk, harika bir rapor olmuş, elinize emeğinize sağlık, devamınıda dilerim, rastgele :)

6. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim inşallah nasip olur :)

İçten dilekleriniz için teşekkürler hssettirebildiysem ne mutlu abi. İnşallah size de güzel balıklar kısmet olur bizlerde okuruz :)

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım sizlerede kısmet olur.

Çok teşekkür ederiz. Hissettirebildiğim için mutluyum. Herkese bol trofeleri avlar dilerim. Sizlerede rastgele abim :)

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. Turna yakalayasımı getiren raporlardan biri. Olsa da tutsak :D

8. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeş tebrikler, Raporda yemekte harika olmuş. Ellerinize sağlık :)

9. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    öncelikle tebrikler turna için ve bu güzel anlatım iç,n de teşekkür ederim çok güzel bir gün geçirdiğin belli oluyor eline sağlık

10. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Darısı başımıza...

Eline ve emeğine sağlık güzel kardeşim, anlatımın zaten bir harika. Daha irileri de denk gelir inşallah.
    Bu arada tarifini de bir kenara not ettim, yakaladığım ilk turnayı bu tarife göre yapacağım :thumb: :thumb: :thumb:

11. Querorz

Querorz Fatih

Oğuz, yine beni utandırıyorsun oğlum ya . Başlığa adımı yazmışsın yine :D . Sen taa o kadar yol gittikten sonra elin boş dönseydin çok üzülecektim inan ki. Çok sevindim bu güzel balığı kandırmana. Devamı gelir inşallah.

12. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    Kardeşim hayırlı olsun ilk spin denemen ;) bu arada h.sonu dediğim olay iptaldi. Bende geliboluya gittim hanımla. Dediğin avlağı ben biliyormuyum ;)

13. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    Tebrik ederim, güzel rapor olmuş, zevkle sonuna kadar okudum ve seninle birlikte o heyecanı yaşamış gibi hissettim.

14. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

güzel ve heyecanlı içten bir rapor olmuş. balığı oltada en sonundada tavada gördük,:) emeğinize sağlık özenli uğraşınız için.tebrik ederim.:)

15. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Teşekkür ederim. İnş tutarsınız :)

Teşekkür ederim :)

Ben teşekkür ederim asıl yorumlarınız için sağolun :)

İnş. Darısı başınıza :) Kesinlikle tavsiye ederim tarifi.

16. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Kardeşim benim olacak o kadar :) Boş dönsem bende üzülrüdm ama o akdar uğraştın ya o bile yeter. Tutamasamada mühim değildi. İnşallah nice avlara

Eyvallah Sercan abi telefonda konuştuğumuz gibi ayarlarız en kısa sürede bir organizasyon.

Sağol abi hissettirebildiysem ne mutlu.

Sizede değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizlerede keyifli avlar dilerim Rastgelsin.

17. zaad

zaad ZAFER

Çok güzel paylaşım, ellerinize sağlık

18. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Balık avlama aşkını anlatan ve duygularını içtenlikle paylaşan kardeşimi tebrik ederim. Bu daha başlangıç. Fakat naçizane bir önerim var: Turna avı ya da genel olarak spin avları için daha hafif makine (25-30 luk) ve kamış (2,10-2,40-2,70) kullanırsan, hem daha çok keyif alırsın hem de fazla yorulmadan, daha uzun süre av yapabilirsin.Sevgilerimle..

19. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler güzel çok güzel bir rapor ve yemek.

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler çok güzel bir av ve güzel sunuş için. :)