Selamlar..Ben haftaya ilk defa turna avına gideceğim ve rapala-şasi kullanmayı düşünüyorum.Rapalam yüzen tip ,şasiyi henüz almadım.Rapalamı kullanırken önüne kurşun takmalımıyım?yoksa sadece ==============-fırdöndü-rapala şeklinde mi yapıyım?
kaç gr.ki rapalan ? bu tür yemlere harici ağırlık hiç tavsiye edilmiyor. kendi ağırlığı kafi gelecektir.ona uygun atarlı bi kamış bulman en önemlisi
Kaç gr olduğunu bilmiyorum verdiğiniz cevaplar bana yetti arttı ama çok teşekkürler..İnşallah yakalarım bişeyler.
Erdalcim dikkat edersen bu sekildekinde dalma agzi yok. ozellikle derin dalan modeller icin kursun kullanmayin.Kullanilacaksa down rigger (olta yedekleyen) gibi bir duzenek ve hesap lazim. Derin sularda ozellikle rapalayi derinde kursunla kullanmak zorundaysaniz, su ustunden cekilen rapala modellerini kullanin.
Resim için teşekkürler.Başlıkta küçük yemlerle uzak atışlar için yazıyor.Benim çok fazla uzağa atmam gerekmiycek o yüzden kurşun takmama gerek yok sanırım.Ama gerekirse de şeklini öğrenmiş olduk.
kurşun tavsiye edilmiyor ama Spirolino (bombard) şamandıra kullanabilirsin. Sahte yemler gibi onlarında yüzen , yavaş batan , hızlı batan modelleri var kullanacağın sahte yeme göre olanı kullanırsın uzak atış yapmanı sağlar.Hem kurşun gibi balığın yüzüş biçiminide bozmaz.