rapala ile balık tutma

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Duncs17 tarafından paylaşıldı.

  1. Cadayl

    Cadayl Aylin Özyurt

    Mesajlar:
    1.622
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Bende de tonlarca sahte yem var.. silikonu, ahşabı, ne ararsan.. turnaya gidiyorsan başka seçeneğin yok. Turnaya canlı yem ile takım hazırlamayı sevmiyorum. e hayvan gel pisi pisi gibi bir komutta almıyor:D..mecbur sahte yem.

    Alabalık içinde her boy tüy ve renkte meps... yani takım çantası sahte yem cenneti:D.. Deniz öyle değil. ekmek, tavuk, kurt, balık, ne istesen oluyor. tuzlu suda iş sanki daha kolay.:rolleyes:
     
  2. kaan

    kaan

    Mesajlar:
    55
    Şehir:
    Istanbul
    Favori Kamış:
    Palamut çaparisi,fanyalı dip ağı,uzatma ağı,kaşık
    En İyi Avı:
    65 çift palamut
    Ben kayıktan deniz bazen dalgalı olunca atıyorum rapalayı. Genelde kaşık atıyorum lüfer için. kaşık attığımda ağırlık takıyorum gezdiğim yerlerin derinliklerine göre ama rapalda buna gerek duymuyorum. Yanlız rapalayı alırken o ucunda olan şeffaf renkli pilastikte olay bitiyro o derinliğini belirliyor bu yüzden alıcağın zaman ordaki görevliye danışman bunu tutucam şu kadar derinlikte diye.
     
  3. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Namık hemşerim, işe yarayan ne kadar model varsa senin çantanda var.Hepsi özenle seçilmiş renk ve modeller. Bence senin bunları kullanmaya zamanın yok. Tabi çalışan her insan belli zamanlarda balığa ancak gidebiliyor. Havası denizi rastgelirse balık alıyoruz, yoksa ki oradan oraya gezmekten, takım değiştirmekten iflahımız kesiliyor.

    Hatta uğraşma levrekle, kuzuyla, güzel güzel at mercana, çupraya, mırmıra, hatta ısparaya izmarite de eve giderken boş dönme diyoruz kendi kendimize ve bu süslü oyuncakları hiç kullanmıyoruz.

    Bak hemşerilerimiz Samsunda 7.300 gram levrek almış. Antalyada tekneyle alınabilecek balık çeşidi o kadar çok ki.

    Sırtıcılık aşırı inat ister. Mesela burada poyraz yada gündoğusu hafif estiğinde ve denizi azıcık karıştırdığında ancak balık kıyılara yanaşıyor ve kıyıdan at çekle balık alınıyor. Ama bu seferde bu rüzgarların getirdiği otlar ve poşetler sorun yaratıyor, insana gına getiriyor.

    Aslında havasına denk geldiğimizde bir saatliğine de olsa seçilmiş bir takımla peşine düşersek balığı alıyoruz. Böyle durumlarda takım çantasını götürmemekte yarar var, zira az balık ağırdan alsa evcilik oynamaya başlıyoruz. Ha bire takım değiştiriyoruz.

    Bu başlığı açan arkadaş eğer İstanbulda çinekop için avlnıyorsa, sahteyi uzağa atmak için taş bağlasa balığını alır. Ama levrek avlıyacağım, sinarit avlıyacağım diyorsanız, tesadüfler dışında, takımı doğru seçmekte yarar var. Bunun için benim önerebileceğim batan tip sahteyi damağı kesik durumda kullanmak.

    Tekneden kullanımda ise hareket sahası daha geniş. Yüzene, batana, dalana velhasıl-ı kelam, her türden sahteye uygun uzaklıkta 50 grama kadar telli-yaylı kurşun (hatta bazen bir kaç adet) takıp, 30-50 metre arası tekneden salıp çektiğimizde sahte uygun hareketi yapıp balığı kapabiliyor.
     
    Son düzenleme: 20 Eylül 2006
  4. acquis_communautaire

    acquis_communautaire

    Mesajlar:
    54
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ne kilosu yahu, gram :)
    Arkadaslar merhaba,

    Bu forumlarda okuduklarimdan anladigim kadariyla sirti icin de kural degismiyor: canli yem en iyisidir, veya cansiz balik, subye vs... Ama sahte konusunda su sekilde bir atraksiyon :) yapilsa sonuc daha iyi olabilir mi? Aynı tipten 5-6 sahteyi birlikte cekebilecegimiz uygun ve saglam bir duzenek kursak sansimiz artar mi? Kucuk bir suru geciyormus etkisi yapar, daha dikkat cekici olur diye dusunuyorum. Var mi deneyen?

    Saygilar,
    U.
     
  5. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    uzaga atışta Spirolino kullanabilirsin birde arkadaşlrın dediği gibi
    -Spin kamış+longcast makina(spin makina)+ince misina+yedekte kepçe
     
  6. BB1750

    BB1750

    Mesajlar:
    71
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Çatal Bıçak
    En İyi Avı:
    Balıkçıdan Çupra.Kilo 10 ytl =)
    hiç denemedim ama yazın inşallah dengeli olsun diye sırtma kurşundan 1,5-2 mt sonra rapalayı atmayı düşünüyorum.sizcede nasıl olur?acabaq balık ürkermi?hedef levrek ,zargana ,melanur.
     
  7. levrekcan

    levrekcan Kürşat

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    271
    Şehir:
    kayseri
    Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    arkadaşlar bu tip rapalalar tekneden kullanım için.eger kıyıdan kullanılacaksa ince hafif bir kamış ve ince misina kullanmak gerekir.ben bu çeşit rapalar için shimono 2.10 kamış 0.35 daiwa makina maksimum 0.20 mm misina kulalnıyorum.kurşun olayı kesinlikle rapalanın dengesini bozuyor.sadece birkaç modelde üreticiler ekstra kurşun kullanmayı öneriyolar.slm
     
  8. veletto_16

    veletto_16 burak

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    bursa
    bn rapalaya zeytin kurşun bağlıyorum gayet normal fırlatıyor ve cok güzel sonuçlar veriyor..rastgele
     
  9. devrim balbay

    devrim balbay devrim

    Mesajlar:
    162
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    rapalalara ve silikonlara uygun atarlı kamışlar kullanılırsa kursuna gerek yoktur.. hatta büyük ustadlar rapala klipsi bile kullanmaz.. kıyı pozizyonuna göre 10 mt ve ötesi atışlar sizin için yeterli olur.. ayrıca kullanıcagınız makina ve misinada buna uygun olmalıdır..