rapala ile kasna avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Serdar daşdemir tarafından paylaşıldı.

1. hulam

hulam Mehmet BİLGİN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan: 2kg, turna:1,2 kg
    Tekniğine alışınca en iyi yem tavuk ciğeri bu balık için. Hiçbir balık için diyemem ama bu KASNA için kendime çok güvenirim. Bayramiç barajında suyun düştüğü havuzda onlarca 3-4 kg luk kasnaların üzerinde verilen rapalaların cogunu deneme me rağmen sonuc yokken bildiğim yöntemle tavuk ciğeri şamandıralı tek kanca ile 30 dk da 4 tane balık aldım 2 tanede kaçırdım. (acemilik değil su seviyesi beton olarak 6m derinde kenara yüzdürüp almak gerekiyor.)

Kasna avı yapacaksanız kesinlikle tavuk ciğeri. Diğer yemlere boşuna para vermeyiniz. Bu balık yırtıcı değil yeme saldırmıyor. Ancak çok büyük olacak ve belki aç olacak. Yinede yeterli başarı vermiyor yemler.

İlgili KAsna avı topiğini okudum. Oradaki tekniklere gerek yok.

Takımın maiyeti size 1 iğne 1 şamandıra ve fırdondü, stopper o kadar.

teknik çok önemli yanlız. Yem takarken asla yurek olmayacak. Ciğer muhakkak yumusak olacak ve köşe kısmı olmayacak. Balık ilk vurduğunda alabilecek tarzda takılacak. Dolayısı ile çok yem harcanacak. Ancak bu balıkları orda tutmak için gerekli.

5-6 yemde bir balık alırsnız. Öğle sıcağında balık olmaz. Akşam üstü en verimi saatidir. Hava kararmaya başlayınca artık bıraın. İşaret akşam ezan saati. Bu saatten sonra balık alamadım hiç.

Merak eden olursa tüm ayrıntıları yazarım.

Bir gölette karşılaştığım bir ilin adını vermeyeyim ......team üyesi bana gerçek teknikleri vermeyiz genelde yeşille tutmuşsak beyaz deriz. tatı bir rekabet vardır demişti yakın zamanlarda.

Ben bu düşünceye asla ve asla katılmıyorum. Bilgi payaştıkça güzeldir. Ne yani bir başkasıda gidip o renk sahteyle birkaç balık yakalasa ne zararı olur. Miletimin bencilliği burada da kendini göstermiş.

Bilinçli avcıları balıkavına çekemezsek ortalık yamyamlara kalıyor. Onun için bilinçli avcı sayısını artırnmak için bilgileri paylaşalım. Yoksa yeni başlayanlar hemen vazgeçiyorlar.

2. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Arkadaşlar Kasna Avı için İstanbulda önerebileceğinizi yerler varmı? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mehmet
    Eski bir üye olmana rağmen sadece 5 mesajın var.Sanırım konuları takiptede istikrarlı değilsin.
    Şimdi soruyorum.Resimdeki sahtelerle kerelerce 50 cm üstü Kasna tuttum ve gelen kardeşlerimede yardımcı oldum.Daha on gün kadar öncesinde Moderatörümüz Balık Kurdu Ercan kardeşiminde raporunda görüldüğü üzere,üstelik resim ve video çekimiylede desteklendiği halde,neden halende Kasna avında çiğer hariç sair yalancı yemlere boşuna harcama yapıldığını öne sürersinki.
    Bayramiç barajında lütfen izle bir hafta kadar sonra neler tuttuğumuzu bir göre.Sanırım şaşıracaksın.
    Sevgiyle kal

4. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Sevgili mehmet.Tatlısu kefali,solucan,tavuk ciğeri,danaburnu,özellikle siyah çekirge,bildiğimiz karasinek, ile her zaman yakalanır.Yaz aylarında büyükbaş hayvanlara konup,onları ısıran ve deli gibi sağa sola koşturmalarını sağlayan bir sinek var.Amasya yöresinde "büvelek" derler Ortalama erkek bal arısı büyüklüğündedir.Sarı ve yeşile çalan renkleri mevcuttur. eğer onlardan birini yakalamayı başarıp oltana takabilirsen,kasnanın ok gibi fırlayıp aldığını seyredersin.Bir başka konuda tecrübeleri paylaşırken kişilerin bencillik gösterip,yeşille tututysa kırmızı yazarlar deyişin,yılların birikimini burda bir çırpıda paylaşan üstadları incitir.