Oleee! şimdi Oldu! Çok teşekkürler yardımlarınız için.İnşallah deneyeceğim.Bu arada kamışın boyu 4,20 metre .Uygun bir takım hazırlayacağım inşallah. Eh artık bizede artık balıkları tutmak kalıyor,nasip varsa tabi ki.
Abi arkadaşın kamışı zaten 3,5 metre, bedende dikkat edersen 3 metre civarı dedim. Bu boylar üst fırdöndüyü sıfırlayıp atış yapmak isteyenler için öyle,ama ben bırakmalı atış tercih ettiğim için öyle dedim. Biraz karışık oldu ama anladın sen onu
cemal senin dediğin tatlı su avları için geçerli denizde dipten çekilen wobblerlerde ağır kurşun kullanılır ve wobblerin altındaki iğne çıkartılır bu yöntemle palamut,lüfer,çinekop avları sürekli yapılıyor
Teknedenmi,kıyıdanmı? Tabiiki sen diyorsan doğrudur ama benim gittiğim yerlerde 25 gramdan ağırını takanı görmedim.
ağırlık olta attığın yere göre değişir boğazda bazen 180 gr bile atılıyor hatta o bile yetersiz kalıyor ama daha ağırınıda atabilen yok
sırtı avlarında sahtenin arkasına 40-50 cm çelik tel bağlamaya gerek var mı bu canavarın avında ? bazı konularda gözüme çarpıyor çünkü sahtenin balıkla beraber gittiği?
abiler 3 m kamışa rapala kosteği kaç m olmalıdır ? kurşun kösteğide onemlimi ? yada acemiliğimi daha uzun bi kamışlamı gidereyim saygılar.