Çok güzel ve doğru bilgi,bende nedense böyle yaşayan ve uygulayan kişilerin bilgi ve tecrübelerine çok inanırım ve tercih ederim, ben gece avlanmadığım için bilmiyorum ama söylediklerin çok mantıklı onun için aklıma yattı, sevgiler hoşçakal.
Kullandığım sahtelerin pahalı olduğunu kim söyledi??+kaşık kullanmıyorum demedim ki? Su çok akarsa o zaman kaşık iş yapar.
Sahteler her durumda daha pahalı olur. İlla 10 milyon olması gerekmiyor. Her şeyden önce, sahteler eskir vs. ve ömrüleri kaşıktan çok kısadır. Gagası, orta iğnesi vs. kesilmiş bir sahtenin iş yaptığı her yerde, kaşıkta iş yapar. Elbette olayın bir kaşık var, birde kaşık var hususu da var. Her kaşık iyi olmayabilir. Aslında olaya bu açıdan bakınca, tüyün suyu mu çıktı diye düşünmüyor değil insan.
sen kaşık kullan çaykaşığı kullan havuç kullan tut balığını varmı sana karışan . Bize böyle mutlu huzurluyuz.
Tımarhanedeki herkesin gayet mutlu ve mesut olması, onların tedaviye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez elbette..
altdaki iğneyi çıkarırsanız olan şansınızın %50 ni yitirmiş olursunuz.. çok ısrar ederseniz burayı resim e boğabilirim
Arkadaşlar önemli bir noktayı atlamışlar, ortadaki iğneyi genelde boğazda rapala kullanan arkadaşlar çıkartırlar bunun nedeni sahteyi sörf kamışlar ve 100 ile 200 gr arası ile değişen ağırlıktaki kurşun ile atmalarıdır. Zira bu atışlarda kurşun önde gittiği ve suya daha önce düştüğü için sahtenin ortasında bulunan kancaya dolanır bunu engellemek için ise ortada ki iğne boğazda avlanılırken çıkartılır. (genelde) Ancak bu sistem normal at-çek disiplinine aykırı bir pozisyon iştikal eder ki, tartışmada buradan kaynaklanıyor. At-çek avcısı bu iğneyi kesinlikle çıkarmaz çünkü kullanılan ekipmanlar bu amaç ile tasarlanmıştır. Atış esnasında sadece oltanın ucunda sahte takılıdır ve herhangi bir sorunla karşılaşmaz atış esnasında bu nedenle iğne çıkarma veya ekstra ağırlık at-çek avcısına ters gelen bir durumdur. Fakat orta iğnenin bir işe yaramadığını veya çıkarıldığında daha iyi yüzdüğünü söylensede bu her sahte için geçerli olmaz zira sahte yem üreticileri yüzbinlerce doları sırf ar-ge için harcamaz hatta 13 ve 17 cm arası yemlerede 3 adet iğneyi koymazdı diye düşünüyorum
Rapalalar satışa çıkmadan önce zaten test tanklarında her yönüyle test ediliyor . Aksiyon , yüzüş vs. gibi özellikleri iğne üstündeyken veriliyor . Çıkarana çıkarma demem , zira onun kaçıracağı balıklar belki bana kısmet olur
Eğer yem çektiğin gibi çekiyorsan maria'yı, elbette bir fark göremezsin Şimdi bilmeyenler için izah edelim. Biz tekne ile yemli çalışırken genelde olabildiğince yavaş gideriz, rölanti biel fazla gelir, yavaşlasın diye suya kova salarız. Çoğu zaman tekneyi kendi haline bırakır, rüzgar, akıntı aheste ahest nereye götürürse gitsin deriz. Ama aliço üstad, çeyrek yol, son sürat, meranın her tarafını yokluyor boyuna. Doğrusu, bilhassa lüfer için, hatta genel olarak tüm predatörler için böyle yapmak çok daha iyidir. Bizim ahesteliğimiz daha pratik sebeplere dayanır, yem dağılmasın filan gibi. Ama Aliçonun kestiği yemleri gördüm, kalıptan çıkmış, jilet gibi, şahane yemler. Takımları da kendi stiline uygun, yemin dönmesine sebep olmuyor. Böyle olunca çok gezip balık nerdeyse bulmasına imkan tanıyor. Velakin biz, o şekilde süratli gideceksek, bilhassa kaşıklara devam ederiz. Çünkü kaşık öyle süratli gidişte çok daha iyi netice verir. Ama bu kaşıklar raftan alınıp öylece suya bırakılan kaşık değil elbette. Bazısı kendi imalatımız, bazısıda düzelttiğimiz kaşıklar. O şekilde hızlı çekilince maria princess'in kendi aksiyon niteliklerinden ziyade, hızlı kaçması balık için cezbedici olacaktır. Bu olay her balık için etkili olmaz ama, boğazın hedef türleri olan lüfer, palamut ve bir yere kadar levrek için gayet yeterli olur. Fakat diğer sahtelerin özgün aksiyonları için, üzerindeki iğnelerin aynı şekilde kalması gereklidir.