yerine göre degişir gölde kullanacaksan veya denizde akıntı olmayan bir kısmında ya takılmaz yada cok hafif takılır denizde akıntılı yerde kurşun takılır mesela biz bogazda 150 gr takıyoruz
rapala zaten tek başına fazla uzaga gitmez hafif oldugu için tatlısuda zaten o mesafe yeterli oluyor fakat denizde agırlık takabilirsin sen nerede kullanmak istiyorsun onu belirtirsen sana daha iyi yardımcı olabiliriz
sevgılı kardesım oguz rapalayla marmarıste ugrastıgına degmez oralara ben yazın tatıle gelıyorum ındır dıp oltanı bekle guzel kardesım yorma kendını rapalayla senın bulundugun yerde balık oldukca fazla ... kal saglıcakla guzel kardesım sansın bol olsun
Meraba Oğuzcum Sen Yine Rapalayi Yabana Atma Rapalaya Vuran Balik Büyük Olur.rapalaya Kurşun Takmamak Daima Daha Iyidir.zaten Atabildiğin Mesafe Balik Yakalaman Için Yeterli Olur.rastgele.
rapalana kursun takacaksanda cok hafıf olmalı fırdonduden once 20 gr yetecektır 3metre arayla 20gr takmanı tavsıye ederım ben 20 takıorum fakat 3m ara yapanlar daha fazla verım aldığını soyluyor cmt denıyecegım gerceklerı gorıcez
sevgili ozguz rapalalar 3 tip oluyor - floating ( su üstünde yüzen) - suspending ( suda askıda kalan ) - sinking ( batan ) suspending ve sinking olanları kullanıcaksan agırlık takmaya gerek yok bular zaten dalan rapalalar ( sinarite sırıt çekiceksen tabiki agırlık şart ) floating'lere ise zaten takılmaz cunku bu tur rapalalar suyun üstünden gitmesi için yapılmıstır