Önce kısaca günün raporunu vereyim sonra asıl konuya geçeceğim. Bu sabah saat:07.30-12:00 arası sarayburnundaydım. Az miktarda izmarit ve istavrit vardı. Yem olarak sabah halden aldığım taze karides kullanmama rağmen toplamda sadece 7 adet izmarit 5 istavrit alabildim. Sordum son 5 gündür durum böyleymiş. Neyse asıl konuya geleyim. Hepimiz zamanında bu işin acemisiydik, ama öyle şeyler görüyoruz ki bu kadar da olmaz diyoruz. Eminim sizin de Galata köprüsüne sabahın 4'ünde 5'inde gidip yer bulamadığınız ve sinirlendiğiniz olmuştur.Sarayburnunda da hakeza aynı durumla karşılaşmışsınızdır. Çin endüstrisi en sonunda amatör balıkçılığı da vurdu. 20 ytl'yi kaptıran kamışı kapıp kendini sahile atıyor, bu işin adabını usül erkanını bilmdedn pervasızca olta savurmaya çalışıyor. Bugün bunlardan biri az daha gözümü çıkarıyordu. Hazır aldığı çapariyi kamışın ucunu kontrol etmeden savurunca bir kaç iğne omzuma ve şapkama saplanıverdi. Aynı arkadaş bir sonraki denemesinde takımı savururken kopardı ve sırıtarak ava nihayet verdi. Niyetim acemiliği ve acemileri tahkir etmek değildir. Dediğim gibi zamanında biz de acemiydik fakat böyle de değildik ki kardeşim. Amatör balıkçılık herkesin harcı değildir. 20 ytlye çin malı kamış alıp oltacıya çapari bağlatıp pervasızca savurmakla amatör balıkçı değil ancak amatör balıkçıların başına bela olur böyleleri. Tüm bunları düşünürken sağ yanımda bir de ne göreyim, adamın biri rapalanın iğnelerine karidesleri takmış, izmarit avlamaya çalışıyordu. Saygılarımla, Hasan MISIR