Rapalayla Alabalık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Arkadaşlar uzun zamandır şu rapala mevzuuna kafayı takmış vaziyette dolanıyordum. Nihayet ilerlemeye başladım. 03.10.2008 tarihinde arkadaşımız Atilla ile birlikte Bahçecikteydik. Uzun süren botla sırtı maceramızda tek balık dışında gelen hiçbirşey olmadı. Atilla ve benim açımdan inanılması güç ama bir o kadar da felaket bir avdı. Balıkların tamamı bayram gezisinemi gitmişti ne.. Yakaladığımız birkaç turnayıda büyüsün diye yeniden saldık. Neyse bir ara tutulan bacaklarımızı açmak için kıyıladık ve ufak bir koyda yüzlerce çapak yavrusunun (yerel adıdır burda aslı tatlısu kefali, kasna)hoplaya zıplaya yaptığı şovu izlemeye koyulmuştukki benim gene rapalayla oynayacağım tuttu. Atilla her ne kadar bana burdan bir balık kandırmayacağımı söylesede daha 10. atışa gelmeden kıyıya doğru çektiğimin arkasından bu tosuncuk belirdi. Maraşta burnumun dibinden kaçan ala misali bu da uzaklaşacak derken birden rapalaya çullandı ama o ne çekiş öyle. Ardından ani bir sıçrama yaptı ama bu sefer yemedi. Kalama ayarımın önceden yapılmış olması ve misinamın sağlamlığı sayesinde bir sağa bir sola çekti durdu. Bu arada Atilla arkadaşımda yanımda izliyordu alayı. En sonunda iyice yorduğum alayı kıyıladım ve o an balığı dışarı rahatça aldık. Rapala ile şu son bir ay içerisinde yeterince turna tuttum. Çapakta aldım. Alada yakalamıştım ama sanırım benim için zirveyi bu av tuttu. Böylesine balıksız geçen bir günde hem de rapala ile böyle bir tosunu kaçırmadan acele etmeden tadına vara vara çektimya artık gam yemem, ama bu balığı yerim hehe :D:D:D. Boyu 47 cm geldi ağırlık ise tam 1550 gr... Durmadık devam ettik botun üzerinde sırtıda ben yine rapala kullanıyorum. Yine bir asılma oldu ve yaklaşık bunun kadar bir başka tosunda rapalayı ağzına almış bize doğru gelirken Atilla bunlar bugün huy mu değiştirdi diyordu. Lakin papaz her zaman pilav yemez tam kepçeleyecekken bizimki ani bir kafa harekatı ile kurtuldu. Elime aldığım rapalamda bir parça et kalmıştı,üzülmedik birdahaki sefere dedik ve biraz daha dolaşıp avımızı bitirdik. Bu arada tesadüfen balığı tuttuktan hemen sonra telefonda görüştüğüm M.Hakan BASAR abime rapala kullanımına dair vermiş olduğu güzel tavsiyeler için tekrar defalarca teşekkür ederim. Değerli büyüğümüz Vedat abinin öğütleri ise her daim küpe takmayan kulaklarıma küpe olmuştur. Ayrıca kalama ayarı konusunda beni uyandıran Ercan Güven abimede teşekkürlerimi sunarım. Hepinize rasgele, selamlar..

Son düzenleme: 7 Ekim 2008
  2. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Rıfat bey öncelikle tebrik ederim başarılı bir av olmuş Alabalık 10 numara Kırmızı benekli sanırım.Her zaman en iyi avlarınız olsun Saygı ve Sevgilerimle.Rasgeleyin.

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Bülent kardeşim teşekkür ederim, ancak bu balık bildiğimiz gökkuşağı. Bizim bu taraflarda kırmızı benekli malesef yok. Zaten bir Abant alası bir de Kırmızı benekli hasretim var, şimdilik bunlarla da güzel avlar yapıyoruz..

4. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yav kardeşim anaç balığı niye aldın sen:mad:Koy balık havuzuna yumurtlasın dursun:D
    Tebrikler rıfat ağabey.Az olsun öz olsun.Hep böyle olsun inşallah;)

5. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    tebrikler çok güzel bir av. darısı başımıza.

6. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Tebrikler.Müthiş bir av olmuş.Yalnız burada bizi bilgilendirecek,somon-alabalık veya somon-gökkuşağı arasındaki farkı görsel olarak nasıl ayırt edebileciğimizi anlatacak birileri olursa seviniriz tabi bu konu hazır açılmışken.

7. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Rifat Bey, tebrik ederim hem cok keyifli bir ani hem de müthis bir av olmus.. :)

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Müthiş bir alabalık, tebrik ediyorum. Dahasına rastgele..

9. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Eline sağlık. Yakalanma şekliyle ve avın cinsiyle esaslı bir av olmuş. Yakaladığın anda senin kalbin balığınkinden de daha hızlı atmıştır bence . Bende öyle oluyor:)

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sanırım o elindeki canavar o hale gelene kadar öyle çok tecrübe edinmiş ve o kadar ustalaşmıştırki o boyunu zaten belkide ancak rapalanın cazibesiyle kandırabilrdirdin. Tbr.

11. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    süper balık tebrikler abi

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Künyesine baktım kısırmış bizimki sürmüşler çiflikten :D Eyvallah,saolasın..

Teşekkür ederim ve amin tabiki.

Ufuk Bey nette okumuştum hatrımda kalanlar yanlış değilse bildiğim şu. Gökkuşağı alası diye bildiğimiz balıklar aslında en ufağından en büyüğüne kadar somon ailesine mensuptur. Şekil itibariyle her ne kadar alabalıkla görüntüsü birebir örtüşsede aslında temeldeki fark kromozom sayılarındaki değişiklikten kaynaklanmaktadır. Ülkemizde de bu balığın ufakları tezgahlarda alabalık biraz daha büyümüşleri ise somon adıyla satılmaktadır. Konuyla ilgili daha tecrübeli üyelerimiz bildiklerini paylaşırsa ben de sevinirim.

Normalde raporlarımı yazarken ayrıntıları hissederek yazarım ama bunda gerçekten heyecanlıydım fazla bişey yok gözümün önünde sadece o birkaç güzel çırpınış ve duymaktan çok hoşlandığım kalamanın cızlama sesi. Size de nasip olsun inşallah..

Teşekkür ederim.Dışının rengi kadar içide çok güzel renkte. Balkabağının koyusundan az daha kaymaklı ayva tatlısının rengine çalıyor :D

Haberin olsun Burak kardeşim, Kalp krizine doğru gidiyoruz :D:D:D. Hakikatende bu sefer geçti.. :)

Çok cazip hareket yaptırırdığınızda bence tok balıklar bile bir şansımı deneyim diyor. Dediğiniz gibi rapala olmasaydı o anki kısır şartlarda kaşık falan işe yaramazdı..

Teşekkür ederim, daha büyüklerinin sahibi olasınız..

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    güzel, gayet güzel...

Sevgili Rıfat, misinayı kıyıda sabitlemiş oturuyordum. İlk vuruşu misinada hissedince elime aldım ve bekledim. Belki yarım dakika veya daha az bir süre, ancak zaman geçmek bilmiyor. Ellerimin titremesine hâkim olamayarak bir ara misinayı yere bıraktım. Kalbim küt-küt, yutkunamıyorum…

Geçen Cuma günü yaklaşık aynı boy ve kiloda bir adet somon da benim klasik üç köstekli dip oltasına düştü.

Raporunuzla aynı duygu ve heyecanı yeniden yaşadım sağ olun. ;)

Yüzünüzdeki gurur ve heyecanın her daim olması dileği ile avınızı canı gönülden tebrik ederim. ;)

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    valla zaten o alanın ömrü dolmuş :D:D:Dtutuğun iyi olmuş palamut gibi maşallah :)

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Sevgili Nuri abi hepimizin bu kadar tutkuyla bu işe sarılmasının sebebi o ellerinizi titreten, kalbinizi hoplatan o heyecan değil mi ? Rasgele..

Lakerdasını mı denesem acaba? :D

16. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Müthiş bir alabalık. Bu balık cinsi kendi nazarımda en asaletli balık cinsidir. Her alabalığın bir karakteri olduğuna inanırım. İnşallah daha iyilerini görürüz sizden. Tebrikler.

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rıfat kardeş tebrikler güzel bir anlatım ve güzel bir balık:)
    kaçanın daha eceli gelmemiş canı sağ olsun nasıl olsa başka bir günde onu yakalarsın:) :)

18. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    anammmm.rıfat abi valla maşallah bu nasıl balık böyle.helali hoş olsun çok güzel balık eline sağlık.

19. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av

20. dr_mawi

dr_mawi fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bir tutam yosun
    sitede bakmadığım rapor kalmamıştır belkii, böle ala görmedim sanırım.. tebrikler güzel balık