Rapalayla at çek için misina

Konu, 'Misinalar' kısmında no_panix tarafından paylaşıldı.

1. LapinCash

LapinCash

Bende düşünüyorum ilk 0.20 lik vardı aklımda sonra korktum abi.Dedim sudak nazlı balık aslında çekmez ama sazan felan atlar şimdi nası olsa sazan yani bildiğimiz sazan :D Bende 0.22 alayım o zaman.O okumayada bir bakayım.Teşekkür ederim tavsiyelerinden dolayı Akif abi..

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    atçek full performace 0,12 örgü ;)

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    atçek de ben 18mm örgü misina kullandım,gagalı rapalalarda fazla takılmadan günü atlatabiliyorum,ama su üstü gagasız rapalanın kancalarına çok sık dolaşma yapıyor,onu açacam diye kısıtlı zamanımdan oluyorum,hal böyle iken asso 24 lük sardırdım,şuan sorun yok,ipek misina gibi takılmıyor rapalanın kancalarına,diğer makina da 22 lik asso sarılı, hay sardırmaz olaydım,kalınlığı küçüldükçe daha çabuk gam yapmaya başlıyor bu misina,açıyım derken yanlış yerden misinayı çekince makinanın kafasında 2 başlı misina oldu:mad: komple başka makinaya aktarmam gerek şimdi,

yine 24 lük asso alacaktım satıcıda kalmamış,onun yerine süper maxım i tavsiye ederim dedi,sürtünmeye çok dayanıklı misina dedi ve hemen test etti,ucuz plastik misina makarasının kenarına bıcak ile kentik attı adam,1mm kadar,sonra aldı eline süper maxım misinayı, geçirdi ortasından çentiğe,başladı misinayı sürtmeye,testere gibi sürt dü sürt dü,25 30 saniye kadar,belki daha fazla,misina kopmadı:)

bunu asso ile yapıyorum dedi hemen kopuyor dedi adam,
    son olarak adamın plastik makaraya çakı ile açtığı çentiği inceledik,misina kesmiş orayı:) adam tırnağı ile çekince açtığı çentik eline geldi,misina kesmiş düz etmiş kestiği yeri:) kaptım 1 tane süper maxım misina:)

ben 9 tl ye aldım,bu sitede fiyatı biraz farklı,
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9259/0-40-MM-SUPER-MAXIM-MISINA

4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

süper maxim konusunda deneyimliyim, daha önce spin takımımda 0.22 si sarılıydı. Çok kaliteli bir misina , çekeri çok yüksek , yanlız belki benim hatam belki zamanın yıpratması sonucu (9 ay kadar makinamda aynı misinayı kullandım ) ucuna fırdöndü yada rapala bağlarken düğümleri bir türlü sağlam atamıyordum, test ederken çıt diye kopmaya başlamıştı. 0.22 at-çek yaparken çok randımanlı hiç düğüm olmadı şimdiye kadar.
    Sonrasında 0.25 süper maxim sardırdım, düğümlerde vs. hiç sorun yaşamıyorum çok sağlam. Yanlız 0.25 birkaç defa havada düğüm oldu ve kesip atmak zorunda kaldım. Bunlarda benim nacizane deneyimlerim..

5. murat kayadelen

Ustaların tavsiyeleri önemli, bu misinaları denemek ve kullanmak istiyorum, İncelediğim zaman tatlı su levrek ve turna avları için çok iyi ürünler olduklarını gördüm. Tuzlu suda da süre olarak verimli kullanabilirmiyiz?

Son düzenleme: 17 Ağustos 2010
  6. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Murat'cığım rahatlıkla kullanabilirsin, hatta yemli kıyı avlarında(sen anladın onu) T force'ların daha kalınlarını makinaya sarabilir ve sürtünmeden dolayı yaşanan kopmaları minimize edebilirsin, ben genelde köstek ve beden de kullanıyorum, çok da memnunum.

7. murat kayadelen

Dün makinama Trabucco T-Force Spinning Pech 0.20 150 mt. sardırdım ve hemen akşamında denemek için sahile indim.
    Gam yapmıyor, havada düğümlenme makinadan kusma hiç yaşamadım ve atış mesafesi oldukça tatminkardı. Satıcı 0.20'nin yeterli olacağını söyledi fakat klips bağlarken çok zorlandım, attığım düğümler çok hassas oluyordu biraz fazla yüklendiğimde kopabiliyor ama 0.20 için bu risk zaten vardır. Oldukça memnun kaldım tavsiye için teşekkürler.

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Memnun kaldığınıza sevindim. Trabucco T-Force serisi gerçekten övgüyü hakeden misinalardır. Ancak düğüm konusunda bir sorununuz olduğunu düşünüyorum. Ben kendi düğümlediğim 0.20mm aynı misinayı elimi kesmeden koparamıyorum.

9. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Düğüm atarken ince misinaya karlın fırdöndü bağlarsanız düğümleriniz sorun yaratabilir. Eğer kalın kullanıyorsanız gözden geçirmenizi öneririm.

Burda yeri gelmişken bende kafamdaki soru işaretini yönelteyim. Acaba Pike ve Perch gibi tatlı su balıklarının adı verilmiş bir seri tatlı su için üretilmiş olabilir mi? Yani tuzlu suya karşı mukavemeti nasıldır? Ben de atçek için misina arayışındayım. 025 awa-shima siparişi verdim ama sanırım biraz kalın oldu. 022'si haftaya gelecekmiş denemek için sipariş geçtim 25'i beğenirsem 22'lik de vereceğim. Ama Trabucco'ları da merak ediyorum açıkcası.

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu misinaların esneme toplanma aksiyonları turna ve tatlısu levreğini keyifli bir biçimde tutmak için tasarlanmış, yani tuzlusu için üretilen misinalardan hammadde olarak hiçbir farkı yok. Şöyle bileğinizi zorlayacak bir balık yakaladığınız zaman yazdıklarımı çok iyi anlayacaksınız.

11. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Yücel Bey birde bunu deneyelim o zaman. Teşekkürler.

12. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben de COLMIC POWER misina kullanıyorum 0,18 mm. Üstünde yazan ağırlığı çekmiyor gibi görünüyor testlerde, ama ben fena bulmadım misinayı. Gayet yumuşak ve at çek için uygun.

13. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Vedat Ağabey awa-shima misinaları ben de denedim. Sağlam ve tuzlu suya çok dayanıklı misinalar. Yumuşak ve ucuz. Hafıza sıfır olmasada sıfıra yakın. Tekne avında da denedim. Gam derdi neredeyse yok. Denemelerim devam ediyor ama görünüş oldukça iyi. Fırdöndüsüz at çek avında bile gam yapmadı karışmadı. Üstelik o ara kullandığım makine de 10 liralık makineydi yani..

14. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    merhaba.

trabucco misinaları bende kullanıyorum. özellikle takım bedeni için.
    40 lık makinayada sardım hiç sorun yaşamadım. yanlız trabucconun T serisi misinalarından. birçok çeşidi var. adamlar nerdeyse her balık için ayrı özellikte misina üretmişler. bence alın ve deneyin. pişman olmazsınız.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tarihi eski bir konu ama burada yazanlar hala aynı memnuniyettelermi?
    denizde ve kıyıda en çok hangisinden memnun kaldınız.?
    rapala atarken kırılma sorunları yaşadınız mı?

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Buradan rahatlıkla ineleyerek seçimini yapabilirsin. İlgili firma TR.Distirübütörüdür. Piyasada taklitlerinden uzak dur. Şu an piyasanın en iyileri arasındadır.

Kıyıdan ve spin amaçlı super softu, tekneden dip salma için Special Casting, Beden ve köstek için Comptetion, kullandığım misinalardır.

http://realwolf.org/asp/group/13/Trabucco-Misina

Ayrıca bu misinalarda oldukça kalitelidir.

http://erginbalikcilik.com/kategori.asp?cats=198

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    AWA-SHIMA mı demek istiyorsunuz? avmarketim.comda varmı? avmarketimde görünümü daha güzel daha rahat seçebiliyorum

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hasan kardeşim,

Doğrudur. AWA SHIMA dan bahsettim. Ergin Balıkcılık tarafından getirtildiğini bildiğimden direk onun linkini verdim. Diğer sitelerde varmı bilemiyorum. Eğer varsa bile, fiyat kıyaslaması açısından yaralı olacaktır.

İyi dileklerimle.