Bu yıl çok turna tutmama rağmen foruma koymak nasip olmamıştı Epey zamandırda güzel bir turna yakalayamamıştım. En sonunda dün akşam iş çıkışı bunu yakaladım. Aslında 65cm olmasına rağmen Resim çekim şeklinden sanırım biraz küçük gözüküyor. Göl kamışı, şamandıra ve canlı yem ile yakaladım. çekerken kamışı kırdık ama değdi
Değil mi Nuri abi, nice paralara kıyar malzemelerin en güzellerini alırız, çocuklar gibi onlarla oynar bakımlarını yaparız ama gene de değen bir av oldu mu bir kalemcikte feda ederiz hiç düşünmeden, araç ve amaç belli olur. Tebrikler..
Hem tebrikler, Hemde geçmiş olsun Bir adette olsa balıkta olmanın keyfini almışsınız, kamış ise eminim sizi üzmüştür.Bir daha üzülmemek için daha dikkatli olmak şart. Turna için aklıma gelmişken Sazan, Yayın gibi kamışa yük bindirmeye gerk yoktur, Sadece makinana güvenip kıyılatmak en iyisidir ( kafa atan balık olduğundan ) Dileğim aynı şey bir daha başınıza gelip keyfinizi kaçırmasın. Bereketiniz daim olsun.
O balık iki kamış kırmaya bile deger maşşallah güzel balık bende cok kamış kırdım cok makina bozdum ama o hazı almak önemli olan
Tebrikler için teşekkürler. Kamış kırma olayına gelince ben çocukluğumda fındık çubuğu ile yaptığım oltalar ile avlanırdım. o zamanlar olta kırılacakmış derdimiz olmazdı. koskoca kaplubağaları bile havalara uçururduk. Bu eski alışkanlıktan dolayı hala makaralı kamışlara alışmış değilim. bu yüzden 6-7m olan göl kamışlarını biraz modifiye (uçlarındaki ince ucu çıkartıp kalın dolgu ucu takıyorum)ederek kullanıyorum. bu şekilde avlandığım kanalın istediğim köşesine oltayı sessizce konduruyorum. Çekerken dikkatli çeksem gene kırılmaz aslında ama işte içimdeki o çocuk hala eskisi gibi çektiriyor oltayı Bu sene 3. defa kırdım. İnternette karbon göl kamışlardan satılıyor 50-60TL. bunlar benim gibi avlanan birine öneririmisiniz.
Balık gayet güzel gözüküyor, parça kamışlar çok sağlamlar ama ben kullanmayı hiç düşünmedim, bu arada bahsettiğiniz fiyatlara gayet iyi, istediğiniz gibi bir kamışa sahip olabilirsiniz.Rastgele...