Rastgele.

Konu, 'Tanışalım' kısmında ufukbayram tarafından paylaşıldı.

1. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Değerli deniz sevdalıları;

Ben Tüdev/St.Harword University Güverte programını 2 sene önce bitirmiş ve vatani görevini tamamlayalı 3 ay olmuş şuan özel bir şirkette Deniz taşımacılığı danışmanlığı, Barter Broaker'lığı v.b alanlarda çalışan denize sevdalı ve amatör olarak deniz sporları ile uğraşan bir gencim. Aileden gelen güverte zabitliği mesleğini icra etmeme rağmen aileden gelen deniz sevdasını en kara biçimde sürdürmekteyim.
    Çok küçük yaşlardan beri amatör balıkçılığa ilgim olmasına rağmen malesef İstanbul'daki zalim :) olta satıcıları yüzünden tam bu işten soğumuştumki bu site imdadıma can simidi gibi yetişti.
    Gördümki insanlar bu sitede tüm bilgilerini sadece ve sadece başkalarına yararlı olmak için, çıkarsızca paylaşmaktalar.
    İşin iyi tarafı siteyi incelememe müteakiben gecenin bir yarısı çalıştığım şirketin sahibine bana önümüzdeki hafta için 7 gün süreyle izin verip veremeyeceğini sordum :) Çünkü içimdeki amatör balıkçı yeniden harekete geçti. Nasip kısmet olursa eğer 1 hafta boyunca şuan Altınoluk'ta tatil yapmakta olan ailemin yanına gidip sadece ve sadece balık tutmak istiyorum. Ama küçük bir sorun var :) Fazlasıyla amatörüm:)
    Umarım sizlerin sayesinde elimden geldiği kadar, kabiliyetim ölçüsünde bu işi geliştirecek ve kulağı geçen boynuzlardan olacağım:)
    Su an elimdeki kötü durumdaki amatörün amatörü kamışı ve makinayı değiştirip yenilerini almak istiyorum ve bu konudaki önerilerinizide bekliyorum.
    Herkese güzel günler dilerim. Rastgele.

2. Ufuk kardeşim tekrar hoşgelin.
    Bizler bu forumda tabiri caiz ise bir aile bütünlüğü içindeyiz. 7'den 70'e sevgi saygı adına burdayız.
    Gün gelir güler,birbirimize kızar gün gelir gelir acımızı paylaşırız yada gün gelir seni avından dolayı eleştiririz. Lakin eliştirilerimiz hep birbirimizi kazanmak ve kazandırmak yöndedir. Artık sende bizi mazur görürsün inşallah.
    İşe ilk önce ana saydafa bulunan 37/2 sirkülerimiz ile başlamaya nedersin
    Bu bizlerin, yani amatörlerin anayasası diyebiliriz. Gerçi bende tereciye tere satar gib oldum ama. Zaten sen zabitsin bunları biliyorsundur hani benimki hatırlatmak vahabında idi umarım ukalağımı hoş görürsün:) Aslında bizim senden öğreneceğimiz belkide çok şeyler olacaktır. Bilgilerini bizle paylaşırsan seviniriz.
    Altınoluk konusuna gelince......
    Eeeee okadar kalem tutup mürekkep yaladığına göre
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12695 (sayfa 5) işine yarayacaktır.
    Tabii bunun yanında yapacağın av şeklide önemli kıyıdan mı yoksa tekne ile mi yapacaksın bunu bize bildirirsen sana daha çok yardımcı olabiliriz.
    Sevgi ve Saygılarla :)

3. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Teşekkürler Ahmet abi.

Abi estağfurullah ne ukalalığı ben bilmediğim her konunun hala öğrencisiyim olmayada devam edeceğim. Umarım sizinde dediğiniz gibi benimde gerçekten bu siteye katacak şeylerim vardır. 37/2 yi gözden geçireceğim tavsiyeniz üzere. Her türlü eleştiriye sonuna kadar açığım yeterki yapıcı olsun. Altınoluk'ta kendime ait bir teknem falan yok Ahmet abi. E daha askerden yeni geldim :) Ayrıca ben kıyı balıkçılığını nedense daha çok seviyorum. Kıyıdan özellikle şahin deresinin denize döküldüğü yeri ve mendireği düşünüyorum avlanmak için. Ama benim gariban albastar marka amatörün amatörü oltayı acilen değiştireceğim. Bana birkaç kamış ve makina tavsiyesinde bulunursanız çok sevinirim. Bunun dışında hazırlama gereken takımlar hakkındada yardımcı olursanız benim için çok iyi olacak. Saygılar benden. Rastgele.

4. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam Ufuk hoşgeldin,:)

Burada ihtiyacın olan paylaşımı ve dostluğu bulacağını umarım,:)
    Forumda fazlasıyla bilgi mevcut, biraz kurcalamak gerek sadece.
    Şimdiden rasgelsin....:)

Son düzenleme: 14 Ağustos 2007
  5. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Hoşbulduk.

Teşekkür ederim. İçimden bir ses 'evet aradığın burada' diyor. O ses haksız da sayılmaz :)

6. Teşekkürler Ufuk kardeş,
    Takımın taklavadın bence önemi ikinci planda gelir,
    Baktın kıyıdan biri kayalık bölgede takım bırakmadan balıkları tutuyor. Ozaman göz ucu ile hangi düzeneği kullandığına bak derim. Herkes dip oltası kullanırken balığı tutan şamandıralı sistem ve ekmek ile balığı tutabilir yada bileğine kuvvet ilerde mırmıra lidakiye dip oltası indirebilir.
    Deniz biraz meşakkatlidir. Sabır ister
    Bölgeye göre değişir.
    Finikede (kulakları çınlasın Yücel kardeşim) 5-6 numara iğne ile levrek tutmakla meşgulken, Foça 1-2 numuraya " bu ne yaa bu iğneye hangi balık gelir " diyebilir.
    Yada Antalya Adrasanda (Namık namı değer N@mık) kuzu avı içi çamaşır ipi ve bidon ile egenin has balığı Çuprayı iğnesine yemlik balık yapar. (Ahhhh onu bir elime geçirsem :D :D )
    Dedik yaaa tutmaya niyet edeceğim balık önemli diye...
    Mırmır mı, Lidaki mi, Çupramı yada Trabzondaki İzzetin tuttuğun Barbun mu
    Hepimiz burda bilmediğimiz teknikleri ve takımları birbirimizden öğreniyoruz.
    Vakit geç oldu artık nasip ise yarın devam eder sana diğer üstadlarımız önce hoşgeldin hoşgittin der sonra sana ufak tiyolar verirler. Haydi kal sağılacakla....:) :)

7. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Teşekkürler.

Abi teşekkür ederim site harika ben biraz daha gezeceğim uykusuz işe gitmek pahasına da olsa :) Özel bir mesaj yolladım cevaplarsanız sevinirim. İyi geceler. Rastgele...

8. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Hoş geldiniz :)

9. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın

Hoş Bulduk

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Aramıza hoşgeldin Ufuk kardeşim keyifli paylaşımlar.

11. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın

Teşekkür ederim.

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Foruma hoşgeldiniz..

13. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Hoşgeldiniz,keyifli paylaşımlar.

14. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Teşekkürler arkadaşlar.

Sıcak ilginize teşekkürler.

15. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Aramıza hoş geldin

16. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    ufuk aramıza hoşgeldin.

17. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Selamlar.

Herkese çok teşekkürler hoş bulduk.

18. mcelikkaya

mcelikkaya murat çelikkaya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaki çalılar
    merhaba hoşgeldiniz :)

19. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    aramıza hoş geldin öncelikle. değerli paylaşımlar dilerimm. kamış ve makina il ilğili pek bişi diyemem ustalar var ken hele hele. ama sunu söyleyebilirim. altınoluk ta bizimde yazlıgımız var. benim avım genelde 6 numara sıralı iğne ile 40 cm civarı bir bedene dizili 9 - 10 igneden olşur ve ekmek ile sarıp 50 cm acıgına samandıra oturturum. bununla baya av yaptım ama benim bölgemde çift köstekli dip ilede çok iyi av yapan abilerim var dı. ben ondan randıman alamadım. sana tavsiyem bu olacaktır. iyi avlar

20. ufukbayram

ufukbayram

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Teşekkürler.