Reflü

Konu, 'Genel Konular' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Basitçe, asitli şeyler reflüyü azdırır gibi bir mesele yok. Mide zaten bolca asit üretiyor. Sigara, alkol, kahve, asitli şeyler vs bir şehir efsanesi, reflüye etkisi yok.

2. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    midede zaten asit var . o zaman asit içersek bişi olmaz asit asite bişi yapmaz çünkü . düz mantıkta çığır açtığınız söylenebilir.

mide kendi asitini kendi üretir. kendine sindirime yetecek kadar üretir.
    reflüde mide asitin kontrolsüz hale gelmesidir.
    bide bunun üzerine ekstra asit yüklemek reflüyü azdırır.
    stres reflüyü neden tetikler. strese girince mideniz kendi kendine efkarlanıyor diye değildir. stres midede asit salgısını arttırdığı içindir.

yani kısaca herşeyin limiti vardır. midede kendi limiti kadar asit üretir. *** zaten içinde asit var o delmiyoda benim içtiğim kolamı delcek diye devam ederseniz gereğinden fazla yüklemiş olursunuz.
    ve bunu örnek vererek tamamen yanlış yönlenririsiniz insanları .
    ozaman bir eşyanız yandığında üzerine su dökmeyin benzin dökün nasılsa yanıyo benzin ona bişi yapmaz.

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Teşekkürler levent kardeş.
    Bu üç günlük orucu tuttuğumuzda mide ile yemek borusu arasındaki kapakcık düzeliyor mu? yoksa sadece reflünün etkilerini mi yok ediyor. Bir günlük oruc zor gelirken üç günlük oruca nasıl dayanırım onu da bilmiyorum.

4. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Merhaba Engin.

Daha önce iki doktora görünmüştüm. İkisi de reflü dedi fakat gece ya da gündüz reflüsü diye bir şey demedi. Benim sıkıntım genellikle yemek borusunda yanma, şişkinlik, aşırı geğirme, göğüs bölgesinde bazen sıkışma. bunlar gece de oluyor gündüzde oluyor. Ağza acı su ya da yemeğin geri gelmesi gibi durumlar olmuyor.
    Uzun yıllardır yağlı yiyeceklerden uzak duruyorum. Alkol ve asitli içecekler kesinlikle içmiyorum. Birtek etki edebilecek alışkanlığım çay ve sigara.

su ve ph konusunda bir bilgim yoktu. Önüme su namına ne geliyorsa içiyordum. İnşallah bunu deneyeceğim. Teşekkürler.

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Serdar bey hoşgeldiniz. Yazılarınızı, yorumlarını özledik, bu kadar ara vermeyin lütfen.

Serdar bey şişman değilim, 172 boy 72 kiloyum. Yanılmıyorsam vücuda göre bu kilo normal. Baharatlı yiyecekler yemiyorum. Yani reflüye etki edebilecek aklınıza ne gelirse çay ve sigara haricinde herşeyi terkettim. Bazen geçici olarak rahatlasamda pek bir fayda gördüğüm söylenemez. Tek fayda gördüğüm şey, yatmadan önce içtiğim yarım bardak havuç suyu. Bunu nette doktorun birinden dinlemiştim. Az da olsa faydasını gördüm.

6. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    bende kola çok az içerim ayda bir falan . ama günlük çay içmem 20 bardaktan fazlaydı . ilk yazımda söylediğim gibi önce gastriti atlatık sonra reflüyü.
    seninkide muhtemelen reflüden çok gastirit. bulantıda yapıyorsa arada?
    oruçla kendini aç bırakmana gerek yok . perhiz yapman yeterli. içme suyunuzuda kontrol edin ph 7üstü olsun. bilgisayarın yanına bi şaşal su koyun .çay istedikçe bi fırt çekin .
    kısacası 1 hafta kadar motoru rölantide çalıştırın . baktınız faydasını gördünüz ona göre yapmanız gerekni belirlersiniz.

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Engin.
    Tavsiyelerini inşallah yerine getirmeye çalışacam.
    Yalnız anlamadığım bir konu var. Reflüden kurtuldum diyorsun. Yani reflünün yanma gibi etkilerinden mi kurtuldun? Yoksa mide ile borunun arasındaki kapak düzeldi mi?

8. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    zaten o kapak mekanizması düzelmese yanma etkileri düzelmez.
    ancak tekrar söyliyim sizin sorununuz reflüden çok gastirit olabilir reflü yemek borusu girişinin diyaframın tahrişi ile alakalıdır.
    sizin sorununuz boruyla değilde direk mideyle gibi gözüküyor.birden fazla doktordan fikir almak en iyisidir. kendinize bir gastroskopi yaptırtabilirisniz.
    dilinizin üzerindede sürekli beyaz bir tabaka oluşuyorsa midenizde iltihap yapmıştır muhtemelen .

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Engin.
    Bu ayın 20 sinden sonra doktorum gelecek, kapsamlı bir muayene yapacaz ***.
    Bilgiler için tekrar teşekkürler.

10. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Ben o kapak muhabbetine açıkçası pek inanmıyorum. Reflüyü bilmiyorum ama mesela Sinüzit için burnundan ameliyat olup şifa bulamayan o kadar kişi tanıyorum. Oruca dayanma meselesi size bağlı ama 1 günlük oruca dayanamıyorsanız sağlık durumunuzun pek içaçıcı olmadığını tahmin ediyorum. Çünkü aynı durum bende de vardı. 3 günlük oruçta en zor gün ilk gün,ikinci gün daha kolay,belki şaşıracaksınız ama 3. gün en kolay gün... Allah şifa versin.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tekrar söylemek gerekirse, reflüye etki ettiği söylenen, baharat, limon, gazoz, kahve, sigara vs. reflüye etki filan etmiyor zaten.

Reflü ağza acı su gelmesi ile karakterize olan bir hastalık. Her zaman böyle olmayabilir ama, belki sizin hastalığınız reflü değildir. Bana soracak olursanız, reflü olduğunuzu unutup bunun başka bir sebebi var mı onu araştırın derim.

12. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    3 günlük oruç dr. aidin denen bir teyzemizin islami şekilde tıp diye nitelendirdiği yazdığı kitabındada buna değindiği bir durum .
    hadislerdede geçen az yiyen sofradan tam doymadan kalkan kişinin daha az sağlık problemi olur .
    bu ablamızda az yiyen insanların daha az problemi oluyosa hiç yemeyenin hiç problemi olmaz diyerekten kendince bir zihni sinir tedavisi bulmuştur.
    ayrıca kendisi biyologdur. tıp doktoru olmamasına rağmen tıp doktoru gibi tavsiyelerde bulunabiliyor. her programda kitabını öve öve bitiremiyor.

bizim insanımızın inancı itikati kuvvetlidir. o nedenle çakma bal satan sahtekarlar bile yanındada seccade bedava .yada helal içerikli zayıflama ilacı diye işlerini görürler.

3 günlük oruçta 2.3. günler gün içerisinde sabah zeytin yağı içmek . meyve suyu içmek .akşam üstüne doğru muz yemek gibi hafif atıştırmalar söz konusu .
    islamiyette orucun şartları ve usulu bellidir.
    2.3. gün iftar saati diye bişi yok sabah 10 da akşam 4de su iç meyve ye gibi v.b bu tarif edilen bildiğiniz perhizdir.

ayrıca 3 günlük oruçtan 1 hafta önce ve oruçtan bir hafta sonraya kadar çay kahve kola sigara ve çikolata tüketilmemeli diyor. yani doktor ilaç veriyor. ama bunları kes diyor. ötekide oruç tutturuyor ama bunları kesiceksin diyor..
    iran lı Dr. Fereydoon Batmanghelidj’i ülser ağrsını bol bol su içerek sağladığı tedavisi ile ödüller alıyor.
    yani kısaca bu teyzemiz tıpta neler yapılıyor hangi hastalık için onları yazıyor copy/paste yapıyor bide içine oruç alın size pazarlama stratejisi.1 günlük 3 günlük 10 günlük diye çeşitler koyuyor.

e şimdi görüldüğü üzere aklın yolu birdir. modern tıpta olsa koca karı ilacı verenlerde olsa islami tıp tedavisi diyerekte olsa hepsi aynı kapıya çıkıyor.

şimdi işin ehli balıkçıyada sorsanız amatör balıkçıyada sorsanız istavrit nasıl yakalanır diye vereceği ilk cevap %90 çaparidir.
    oyuzden tıp hekimide olsa alternatif tıpçıda olsa mideyle ilgili yada reflüüyle ilgili sorduğunuzda vereceği ilk cevaplar kola çay kahve baharat sigara dır.

çapari ile istavritin ne alakası var diyeni ne kadar kaale alırsanız bu gıdalarla reflünün alası yok diyenleride o kadar kaale almanızı öneririm .

ama dediğim gibi midenizde iltihap olabilir gastirit gibi şişkinliğinz var . tekrar acil şifalar.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
  14. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    sizi anlıyorum türk sitelerinde kendinizi destekleyecek araştırmalar bulamayınca dünyaya açılmaya karar verdiniz.
    ancak sizin yayınladığınız bir araştırma makalesi . kesinliği ispatlanmış olsaydı sanırım şuanki literatüre girerdi .
    girmemesinin nedeni çay kahve asitli içecekler etkisiz diyen araştırmalar olması gibi etkili diyen araştırmalarıdna olmasıdır. zira elbette sizin gibi düşünen 3-5 yazı bulmak zor değil . ancak genele bakmak lazım .
    zira diş macunlarının dişlerimize aslında zararlı olduğunu? gösteren araştırmalarda var. ama kahretsinki cahil cahil fırçalamaya devam ediyoruz tühh bize ya.

bu araştırmalar kesinliği ispatlanamadığı için halen bilinen yoldan gidilmesi öngörülür.
    bu ndenledirki türkiyede fikrinizi destekleyecek bir açıklama yada üniversite raporu bulamadınız sanırım .
    türkiyeyide bırakacak olursak amerikalıların kendi ülkelerinde baş tacı ettikleri türk dr.ÖZ de benimle aynı fikirde..
    http://www.doctoroz.com/slideshow/say-goodbye-gerd?gallery=true&page=2
    bu arada onların bazı araştırmalarında bile tetikleyici olarak gözüken siyah çay bizim içtiğimiz ıhlamurdan bile açıktır.
    bizim içtiğimiz çay demleme çay kıpkırmızı hatta koyudur. iki çayı yanyana koyup bir bakın bakalım .
    siz çay içerken bende sitelerinde bunu bulunduran üniversitelere ve hastanelere mail atıp verdiğiniz bilgileri paylaşıcam yırtsınlar diplomalarını cahil adamlar.

bir fikri bu kadar sahiplenip doğruluğunu ispatlamaya çalışmak saplantı yapabilir.
    o araştırmaları sizin googleda aradığınız kadar sürenin 100 lerce katını üniversitelerimizdeki hocalar o makaleleri araştırrarak geçiriyor . doğrulu ispatlanınca bize söylerler merak etmeyin .saplantılı fikirler empoze etmeye ayırdığınız vakti doğru yönlendirmeye de ayırmak gerek . kalın sağlıcakla

The Effects of Caffeine on GERD

Caffeine—a major component of many varieties of both coffee and tea—has been identified as a common trigger for heartburn. However, some research suggests that it’s not quite that simple. Studies on the effect of caffeine on GERD have yielded mixed results.

A study published in Alimentary Pharmacology & Therapeutics noted that, while coffee and tea have been commonly believed to cause gastroesophageal reflux, the actual effects of the two beverages previously hadn’t been determined. Therefore, the study aimed to evaluate coffee and tea-induced reflux before and after a decaffeination process. Researchers then compare the results with the effects of water and caffeinated water.

The study found that drinking regular (caffeinated) coffee led to significant reflux effects when compared to tap water and caffeinated tea. On the other hand, drinking caffeinated tea had effects on reflux symptoms comparable to the effects of drinking water. Decaffeination of coffee significantly reduced reflux symptoms, while decaffeination of tea had no such effect.

The study’s authors concluded that while caffeinated coffee increases reflux—an effect that is less pronounced after decaffeination—the same couldn’t be said of caffeinated tea. Therefore, because caffeine doesn’t seem to be responsible for reflux, the symptoms must be attributable to other components of coffee.

However, a Stanford University study that appeared in the Archives of Internal Medicine evaluated medical reports published on heartburn from 1975 to 2004. Researchers found no scientific evidence to support the idea that eliminating coffee helps to avoid reflux. Another study published in the European Journal of Gastroenterology and Hepatology also found caffeinated coffee to have no significant effect on acid reflux in either GERD patients or people without GERD.
    To Avoid or Indulge?

With the jury still out about caffeine’s effects on reflux, it can be difficult to know whether GERD patients should avoid coffee or tea. The University of Maryland Medical Center (UMMC) advises avoiding any type of acidic food or drink and includes both caffeinated and decaf coffee on the list.

But when it comes to coffee, some evidence suggests that going decaf may help coffee drinkers avoid reflux symptoms. A study published in Alimentary Pharmacology & Therapeutics concluded that drinking decaffeinated coffee rather than regular coffee can decrease reflux in patients with GERD.

The relationship between tea and GERD is similarly debated. While some medical centers, including the Cleveland Clinic, recommend avoiding tea to avoid heartburn, there is a fair amount of evidence that suggests tea doesn’t cause reflux. Research published in the journal Gut reported that neither tea nor coffee appear to be risk factors for GERD. Another study in the World Journal of Gastroenterology also found that tea didn’t influence reflux and found drinking coffee to have only a mild association with reflux.
    Conclusion

There are a few caveats. While the majority of studies have focused on black (caffeinated) tea, some types of herbal teas are in fact associated with GERD symptoms. For example, peppermint and spearmint may cause heartburn—while using the enteric coated tablet form of dried peppermint extract can actually help ease heartburn.

The lack of consensus in the scientific and medical community about the effects of coffee versus tea on GERD symptoms suggests that knowing your personal tolerance for these beverages is your best bet. If you’re uncertain about whether or not to avoid coffee, tea, or both, talk to your doctor. They can help you identify your individual triggers for GERD.

15. korayandroid

korayandroid Koray

Asidin olması gereken yer midenin içidir.
    Asit yemek borusuna(özofagus) bir şekilde kaçarsa oralarda yaralara yol açar yanmalara neden olur.
    Sürekli uzun süreli asit teması ve yara oluşması hücrelerdeki peşpeşe meydana gelen mutasyonların nedendir.
    Bu mutasyonlar uzun süreler devam ederse bir aşamadan sonra kansere dönüşür
    Uzun süreli maden suyu içmek,acı yemek,alkol tüketmek,sigara içmek yemek borusu (özofagus)kanseri sebebidir.
    Çok sıcak yemek ve çok sıcak çay içmek genetik olmayan çevresel faktörlere tek kanser türü gırtlak kanseri sebebidir.
    Kanser tedavisi alan hastaların 20 tanesinden 19'u sigara kullanmışlardır.(doktor yorumu)
    Ameliyat olacak hasta olana kadar tüm tedavi yollarını denemeli,ilaç tedavisi almadı ve uygun diyet yapmalıdır.Lokmalar hızlı tüketilmemeli,asitli mesela portakal gibi şeyler tüketilmemelidir.
    Bende bir zamanlar çektim.Yediğim şeylerden baharat,portakal vs gibi şeyleri çıkartınca yanmadığını gördüm.İlaç tedavileri ile sonuç alabildim.Ancak birkaç sene sonra yine tekrarlayınca yine yediklerime çeki düzen verip ilaçlar ile sonuç alabildim.Kilo vermek çok faydalı oldu ayrıca.
    İleride daha büyük problemler yaşamamak için şimdiden problem küçükken çözmek gerekir.Endoskopi kesin tanı koymak için etkili bir yöntemdir.Doktor gerekirse endoskopi sırasında biyopsi yaparak şüphelendiği şeyleri de aydınlatabilir.Endoskopi ile yemek borusu,mide,oniki parmak bağırsağı(Duodenum)'a da bakılarak uygun tedaviler planlanır.
    İlaç tedavisine yanıt alamayan 2 arkadaşıma ballı kudret narı kullandırttım.İkincisi arkadaşın annesidir ve tedaviden sonuç almışlardır.Hala bana dua etmektedirler ancak bu midedeki bir problem içindi.Kendimde de denedim faydalı olduğunu gördüm.
    Vucut ağrı ve acılar ile gerekli sinyalleri vererek problem erkenken çözmemize vesile olur.İnşallah şifa bulursunuz.
    Geçmiş olsun.

16. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    aidin salihin olaya ticari yaklaştığını düşünmüyorum. Ticari yaklaşsaydı bildiği her şeyi bir kitaba yazmazdı. Benim bademciğim gidiyordu üstüne bir de 400 lira para veriyordum. Oruçlar sayesinde bademciğimi kurtardım 400 liram da cebimde kaldı. Vucudun ön savunması Bademciklerim olmasaydı bundan sebep hastalıklara da bir dolu para bayılacaktım. Kitaba verdiğim 40 lirayı çok görmüyorum ayrıca bu oruçları yapmak için o kitaba ihtiyaç da yok.

Bu hadiseye oruç deme sebebim tamamen ağız alışkanlığı ve psikoloji ile alakalıdır. Siz oruç yerine Açlık diyebilirsiniz. Ameller niyetlere göredir. Yoksa ibadet maksatlı olmadığı aşikardır. Ama Rabbimiz merhamet sahibidir ibadet niyetiyle kalınan açlıkta(oruç) manevi bir rahatlık ve Allahın yardımı vardır...