Rekor irilikte Sivriburun(Has mercan)avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Eeee büyük balıklar büyük ustalara gelirmiş Vedat Amca Tebrikler

2. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Avımız derken ?

Son düzenleme: 5 Mayıs 2014
  3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kötü niyetli olduğunuz iyice belli oldu.Bir daha buralara geldiğinizde asla beni aramayın,benden yem,malzeme,takım balıkcılık hakkında hiçbirşeyde istemeyin vede sormayın.

Ortalığı karıştırmaktan başka ne yaptığınızı sanıyorsunuz.

Siz benim partnerim olmadınızmı,her geldiğinizde elimden geldiğince takımdı,kamıştı,makaraydı atıştı,balıkkerterizleriydi hep beraber konuşmadıkmı,ben olmasaydım yani sizyani benim bizimkisi dediğim kişiler acaba Okan Moteli,yeni aldığınız teknenizi özetle sivriceyi benimsermiydiniz.

Hep maraza çıkarmaya çalışıpta,Face gruplarımdada bana menfi imaj vermek için sudan bahanelerle kerelerce girip çıkmadınızmı.

Bu tutumunuz aslında baştanda belliydi.Ama benim o salak iyi niyetim varya o hep başıma bela olan,işte tekrar olmuştur.

Bana bulaşmayın.

O balığın ne balığı olduğunu dahi bilmediğiniz halde bununrekor bir balık olduğunu anlayıp resimlerini çekip üstelik kerelercede (3kere)Face gruplarında tutanın bizimkiler olup adını verdiğim halde burada ortayı karıştırmak amacıylakonu açmanızın sadece nankörlüğünüz olduğunu anlamalısınız,ama nerde..

Be insafsızlar ben burada balığı benmi tuttum yazdım.

Ama işte insanoğlu nankör.

Manyakmıyım bizimkisi dedim,zira onlar her zaman bizimkiler olmuşlardır,kerelerce buraya gelmişlerdir.

Bir insan 2metre olabilir amaya yürek,ne yazıkk ıgeç anladım hemde çok geç.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

, 15:26 KONUYU BAŞLATAN Özel mesaj yollaMesajlarını inceleArkadaş olarak ekleŞikayet et #42
    ParmakMezgit
    Emir Paşa / Kocaeli

ParmakMezgit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kan Grubu: 0 RH+
    En İyi Avı: Turna 85 cm., Has Mercan 41 cm
    Tercihleri:(?)
    ParmakMezgit nickli üyemizin tercihi: Daiwa
    Fotografları geniş bir zamanımda yayınlayacağım ama ilk izlenimleri anlatayım istedim.

Bir insan düşünün doğaya düşkün, anlatırken o an'ı yaşayan ve de sizi o an'ın içine tüm misafirperliğiyle davet eden, yaşadığı sıkıntıları anlatırken halen bugünmüş gibi aynı şekilde sinirlenen, hoşlukları anlatırken sakal altından gülen, paylaşımcı, paylaşımcı ve yine paylaşımcı.

Büyük bir şanssızlıktan dolayı telefonumun şarj kitini evde unutmamdan dolayı 1 telefon hakkım vardı bunu da Vedat üstad için kullandım(İzzet kusura bakma). 16 civarlarında Vedat abiyi evinde yakaladım, zeytinlik içinde müstakil bir ev, kediler, köpekler(hele babaları varki anlatılmaz yaşanır ben hayatımda böylesini görmedim), dünya tatlısı, güler yüzlü eşi ve Vedat üstad ile tanışma fırsatım oldu.haa bi de o sevimli minik sıpasını da unutmak haksızlık olur )

Zamanın nasılda geçtiğini anlamadığım çok tatlı ve de keyifli bir sohbete başlamıştık bile.Önce kendimi kısaca tanıttım ,daha önce nerede rastladığımı, başka bir grupta birlikte olduğumuzu vs vs vs…Konuştuktan sonra konu bilinçli avcılığa geldi. Kendisi bu konuyu ister gurur meselesi, ister yaşam felsefesi deyin (ben diyecek kelime bulamıyorum )ama bu konuda çok kararlı ilkeler,sınırlar koymuş kendine. En büyük davası ,bu ilkeler arasında İLLEGAL AVLA MÜCADELE, doğa kıyımları …Konu kıyımlara geldiğinde sinirlenen ses tonu , kıyımlara meydan okuyan ve bunu yüzüne en kızgın şekliyle yansıtan, o ak sakallar ne kadar hoş yakışmış derken gözlerindeki o hak verdiğiniz kızgınlığı görüyorsunuz. Midilli tam karşımızda duruyor ..Av yerlerini anlattı hangi sezon hangi avların daha verimli olacağını. Anılardan bahsettik, geçmişten ,teknesinin nasıl çalındığını anlattı,hayat hikayesini bugüne taşıdı özetle üstad bana,
    O kadar fazla konudan söz ettik ki burda hepsine yer vermem elbette imkansız.. Sohbetimizi önce sahil oradan da balıkçı kahvesinde sürdürdük. Balıkçı kahvesinde duvardaki fotograflarıa baktıkça iç geçirdim o orkinoslar, o kılıçlar, o mercanlar. Oraya unutulmaz bir fotoğrafta ben astırmak isterdim.Bu hayalime bir adım atmak için belkide sabah için Ramazan kaptan ile sabah 05.00 için vedalaşıp köyden ayrıldım.

Bu sabah 05:00'te sözleştiğimiz yerde buluşup açıldık denize. İki akşam balığa çıkıp sıfır çektikten sonra tekneğe bindiğimde ustalar var rahat ol dedim kendime. Önce teknedeki cihazda ufak ufak sorun yaşamaya başlayınca yahu bu şansızlık beni burada da mı buldu! derken bir anda herşey düzeldi. Kaptanımız mevcut rotadan farklı bir rota izleyip diğer teknelere değil, onların ön kısmına çekti teknemizi .Ve İlk atışımızı bağrış çağrışlarla karşılarken ,boştu dolu yorumlarını da yapmadan edemeden ,yanlış hatırlamıyorsam iki iğne boş, gerisi dolu geldi. Biraz daha yokladık o alanı ,sürüyü kaybedince az ilerleyip tekrar saldık çapararileri.Bu sefer Ramazan usta “gel çek bakalım” dedi ,yarım kiloluk kurşunlu çaparayı. Yahu çekilirmi ? aşağıda kırk-elli iğne hepsi dolu ve artık balık kolyos'tan çıkıp uskumruya hatta hatta liprariye dönmüş ,balık dolu oltayı çekmeye başladım. İşte bu kısım anlatılamaz, sağolsun balık doldu mu yukarı çekiyor, ağırlık yok lakin tekneye yaklaştımı bir ağırlık basıyor görülmeğe değer. Yanlış hatırlamıyorsam iki libari benim ilk çektiğim kafilede vardı .Bir tane kalamar, iki tane adını yeni duyduğum ama unuttuğum balık ,dört beş tane sardalya(kuzu mu kuzu) ve daha neler neler. ..

Biraz daha gezindikten sonra balığın kafi geleceğini düşünerek (Vedat abi 15 kg dedi ama bilemedi, 15.5 kg geldi ) kıyıya çıktık. Balıkçı kahvesinde çaylarımızı içerkenki sohbetin keyfi uzun süre unutulmaz. Her balıktan dönen birbirine takılıyor. Sonrasında balıkları sahildeki balıkçıya verip akşam yemeğe geleceğimizi ifade edip ayrıldık.

Akşam yemekten sonra görüşmek üzere ....

Vedat Üstad , ne yapsak sizin yerinizi dolduramayız, sizdeki birikimin, tecrübenin, doğa sevgisinin ve bu sevgiyi aşılama hevesinin herkeste olmasını diliyorum. Çok teşekkür ederim ...

Benim sloganım ; Ben balık tutmayı değil balığa gitmeyi seviyorum ....

İşte bu forumda maalesef bulunan (bir,iki) kötü niyetliler,ibret olarak yukarıda yolladığımı bir kere okuyun.

Zaman içinde bu Parmak çocuk ne yazıkkikendini birşey zannetmeye başlayıp ,üstelik uzağa atma balık tutmagibi konularda benimlekendiniyarışır zannetmiştir.Onu tanıdığım en nankör insanlardan birisi ilan ediyorum.

5. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Merhaba,
    Vedat abi sanırım beni karıştırdın başkası ile ben kimseyi para ile balığa filan çıkarmıyorum tam tersine para verip balığa çıkan biriyim. Asla seninle sidik yarışına girmem haddimi bilirim. Av 26 nisanda yapıldı ta ki sen bana facebook tarafında tepki verene kadar senin avın gibi gösterilmesine nokta dahi koymadım. Burada tebrikleri kabul ettin düne kadar dedim duayendir, bildiklerimizi öğrendik büyüğümüzdür dedim sustum fakat dün bardağı taşıran o damla yeter dedirtti bana.

Şero'da bende veya sevdiklerinde sanki senin kötülüğün için yazdık çizdik. Arkandan değil yüzüne konuştuk. Her gelişimde elini öptüm ayrılırken gene elini öptüm. Balık konusunda ne ukalalık ettim ne de iyiyim dedim. Benim ömrüm kadar su da olan birine asla saygıyı elden bırakmadım.

Face sayfada eleştiride bulunmuş bir arkadaş ve sana söylediğimiz konuyu yazmış. Reklam mesajı bu sayfada olmaya devam ederse bu amatör gruptan çıkacağım demiş sen ne yaptın hem onu hem beni sildin attın. Birde üstüne üstlük arkadaş listenden çıkardın. Bunu yapana kadar sustum...

Evet haklısın balıkları bilmem, kamış atmayı bilmem, iğne bağlayamam ama sevdiklerim için çaba harcarım. Bak bu konuda yanlış yapıyorsun derim, benim işim sosyal medya nasıl ki seninle balık konusunda yarış yapmıyorsam (ki benim adım dahi geçmez) sende bu konuda bana hak vermeliydin.

Yüzlerce kez söyledim abi bu çıkan reklam mesajları ile amatörüm mesajın uyuşmuyor. Bu tür reklamlarda viral bir çalışma yapılmalı, insanlar yanlış anlayacak diye defalarca uyardım.

Biz değilmiydik sana "abi bunu amatör ruh ile ticarete dökmelisin, benzin ile olmaz ! Verdiğin emeğin, harcadığın zamanın ve bilgi paylaşımının bir değeri olmalı" diyen.

Bir yem reklamı çıkıyor arkadaşlar bu yemin yasak olduğunu ifade ediyor buna rağmen bunun yayında kalmasına izin veren sen değil miydin ? İnsanları kırmamak (!) adına bu reklamları silmeyen gene sendin ama insanlar ne anladı biliyor musun ? Bu reklamlardan nemalandın sandı.

Reklam dünyası böyle çalışmıyor işte, reklamın da bir etiği var. Nasıl ki şu dönem mamun havyarlı diye o yemi aldırmadıysan diğer yemlerde de benzer uygulama yapmalıydın. Deniz hıyarı(veya benzer bir yemdi sanırım) konusunda nesli tüketiliyor yasak diye 3-4 kişi isyan etti burada gelip bir açıklama dahi yapmadın adam reklama devam etti. Bu da insanlarda soru işareti oluşturdu.

6. ParmakMezgit

ParmakMezgit Emir Paşa

En İyi Avı:
    Senin ki kaç santim ?
    Ben asla kendimi bir şey zannetmedim, sana takıldık bunu defalarca dile getirdik. Nankör derken azami dikkat ! nankör kim biliyor musun ? tebliğler diyip avuç içi balıkları livara atanlar, fotoğraf çekim hileleri ile balıkları olduğundan büyük göstermek esas nankörlük. O sevdalı olduğun denize nankörlük...

Yeniliyorum ben balıkçı değilim, olta atmayı da bilmem iğne bağlamayı da tek bildiğim doğruyu söylemektir.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Benimle balıkcılık konusu dışında takılınır şaka yapılır kabülümdür zaten burada sevginin gösterilme çarseisidir o hafif yollu takılmalar ve tarafımdanda hoş karşılanır.

Sizi defaetle uyardım benimle bu konuda şaka yapmayın ciddiye alıırım elimde değildir dedim,dinlemediniz,üstelik Okan Motel elemanlarıda size uydular kerelerce ve beni onlarda kızdırdılar.

BakParmak çocuk ben deli kaçık bir ihtiyarım kabul ediyorum.

Halen bu konuların tesiri altındayımlki 39 senelik şöförlük hayatımdahiçbir hayvanı ezmemişken,kerelerce yola fırlayan,yandan arabamın altına girmek üzere olan kedileri yolda spin ataraktan dahi ezmekten daha demin ne yazıkki kendilerini beslemek üzere hep taşıdığım yem çuvalından yem vermek üzereyken asla farkemeden sadece yürüyüş hızında hareketlenmeme rağmen bir güzel kediciğin üztünden geçipölümüne sebep oldum farkedemedim dahi.

Bu üzüntü bana yetmiştir.Cezam olarakta kabul ediyorum agresifleşmek hem bana ve hemde etrafımdakilere zarar verir hale gelmiştir.

Lütfen hassas olduğum noktalara dikkat ediniz.Aynıuyarıyı Okan motel elemanlarınada yapacağım aksi devam edersede sanırım ilişkilerimi donduracağım.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Belki volex volkan ve birçogu gibi kötü adam ilan edeceksin fakat sessiz kalip kösesine sinmek fikrini beyan edip kötü adam olmaktan daha mertce daha delikanlica degil.
    Bu fotografi 'biz' bile olsa ayrinti vermeden paylasmak etik anlayisima sigmiyor. Balik senin teknende senin takiminla senin yeminle dahi avlanmis olsa bile -ki öyle olmadigini beyan ediyorsun- bu av üzerinde herhangi bir hakkin oldugunu düsünmüyorum Vedat amca.
    Senin de emek yönün belki de bu forumda avini paylasima sunmamis olan av sahibi abimizin baligini bizlere göstermek olmustur. Bu açidan bakarak sagol diyorum.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Roy.

Şayet bir evvelki Emirin konusunun altına Volkana hitaben yazdığım son mesajıma bir göz atarsan,Kendigruplarımda ve muhtelif Face gruplarına kon u ile ilgili yazdıklarımda yaptığım alıntıdada görüleceği üzere,onbinlerce kişinin okuduğu bu platformlarda balığın mustafa tarafından tutulduğunu yazdığımı görürsün.

Uzun zamandır forumlara yazmıyordum.Hadise bence büyüktü rekor bir balık söz konusuydu.

Forumlardan ayrı kaldığım süre zarfında İmageshack'taki değişiklikler nedeni ile aylardır yapageldiğim,yüzlerce kg tutarındaki mercan avlarımı paylaşamıyordum.

BU kere hayli uğraştım Hızlı Resim sitesinden resim yollıyabildim.

Bu Mustafa emir kardeşler bizim yada bizimkiler kadar samimiyet duyduğum seneler öncesi buralara gelip beğenmeleri için elimden geleni yaptığım kardeşlerimdiler.Ben avlarımın hiçbirisinde tekil değil coığul yazan ve konuşan birisiyim.

Hatam yada gafım forumda bu konuyu açarken kendimin tutmuş olduğunu yazmamış olmama rağmen bizim yada bizimkiler kelimesini kullanmış olmamdır.

Benim şan şöhret yada reklama ihtiyacı artık kalmamış birisi olduğumu sanırım farkındasındır.

İstenirse aynı balığın partnerlerimle birlikte,arada yaklaşır büyüklükte olanlarınıda içeren onlarca konu ve resim yollıyabilirim.

Şayet nam yada pohlanmak gayesinde olaydım bunları çoktan sizlere nasıl şimdi bulduysam onlarıda yollmanın bir yolunu bulur yollardım.

,İşte o zaman sanırımki bu tek balığın namıma katacağından çok beğeni ve müspet yorum alırdım.

Bu balıkla yaptığım paylaşımlar neticesinde Bilim adamlarınında devreye girip bunu kayıtlara aldığını,sanırımki ilerde beynelminell ortamda söz konusu olabileceğinide sağladım.

İstenirse Semih Leblebici adlı bu mercan türü ile 20 senedir araştırma yapan bilim adamınında kon u hakkındaki yazdıklarını bulup sizlere yollayabilirim.Orada dahibalığın kendim tarafından tutulmadığındanda bahsettim.

Paylaşımımdaki eksiklik yada gaf yada hata yüzünden beni derhal darağacına çekmeye niyetliyseniz,senelerdir bu foruma yaptığım 6 bini bulan mesaj yüzlerce konuyu bir tarafa bırakıp buyrun çekiniz.

Sevgiler

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar neticede 700-800 gramlık bir balık için fazlaca fırtına kopartılıyor. Balık av değeri olan bir balık değil, kimin oltasına gelse rahatça çeker. Türünün çok iri bir örneği olduğu için paylaşılmış. Burada değilse de başka ortamda kimin tuttuğu belirtilmiş, ayrıca da bundan bahsedilme ihtiyacı duyulmamış. Sonuçta 10 gün önce paylaşılmış bir rapor bu. Ortada anormal bir durum varsa balığın sahibi arkadaş 10 gündür neden sesini çıkarmıyordu? Kendisi de ifade ettiği gibi başka bir konuda anlaşmazlık ortaya çıkınca gelip burada kendi raporunu atıyor ve Vedat abiyi avını çalmış gibi gösteriyor. Ben de madem öyle bunu neden başta söylemedin diye sormak isterim. Anlaşmazlık konusu ne ise onu tartışın bence, bu tarz davranış bel altı vuruşa giriyor.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Estafurullah Vedat amcam. Senin gibi bir virtiyöz balikciyi daragacina çekmek kimin haddi olabilir. O konuda müsterih olmalisin. Yazdiklarimizi bu can alici ayrintisi eksik kalmis rapor çerçevesinde degerlendirip genellestirmemelisin.
    Face ortaminda balikcilik sayfalarina bir ikisi hariç üyeligim yok. Sebebi yogunlugun es dost paylasimlarini görmeme engel olmasi. O yüzden bu baligin hikayesi forum paylasiminla sinirli benim için.
    Benim fikrim dogrudur gibi bir iddiam da yok. Senin kadar usta olmasada belki asik atabilecek bilgi ve tecrübedeki sirp asilli ustam Dejan'in avladigi baliklarla fotograf çekinmeyi veya baligin tek fotografini çekmeyi de hiç etik bulmam ve yapmadigim bir durumdur. Eger onun avini es dost ortaminda dahi paylasirsam, iznimi alir ve özellikle belirtmeye dikkat ederek paylasirim. Galiba bu konuyu açarken de bir üst mesajinda yazdigin gibi imageshack sorunsali sebebi ile dikkatsiz davranmissin.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne olurdu O Volkanda sen yada Roy gibi hadiseyi elealıpta,nedendir bilinmez evveldende birkaçkere yaptığı şekilde suçlar,kızar,gibi ele almasaydı.

Sevgiler

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bırak Volkan'ı, Ahmet'i, Mehmet'i....

Ne olurdu, durum ilk mesajlarda kendini hissettirdiğinde;
    "Kusura bakmayın arkadaşlar, evet bunu başka platformlarda belirtmiştim ama burda atlamışım. Bu av .......................... kardeşim tarafından yapıldı.
    Ben samimiyetimden bunu biz diye ifade etmişim. Bence de etik ve şık değil, yanlış anlamayınız." yazsaydın da bizde hepinizi alkışlasaydık.

Durum, balığın değerinden falan değil, hep tuttuğumuz balığın irisi işte.

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Üslubun hoşuma gitmiyor,en iiyisi benim konularıma bir daha yazma

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Zaten daha öncede yazmıyordum, beni tebrik ederek yazmak zorunda bıraktın.
    Bence de en iyisi yazışmamak.

16. Adonis17

Adonis17 Recep

Çok haklısınız bu konuda ...