Arkadaşlar merhaba, Daha önce, sizlere tatlı su ve denizde kullanabileceğim makine seçimi konusunda bir soru sormuştum... Bugün itibariyle sipariş vermiş olduğum 2 adet ürün elime ulaşmış oldu. Fakat son noktada sizlerin yine yardımına ihtiyacım var. 2 şer adet, Remixion Mirage 3mt kamış 100-150gr atarlı ve Remixion Elite 70'lik makine aldım. Özellikle tatlı suda alabalık avı, bazende sazan avında kullanabileceğim, Bununla birlikte normalde denizde kullanabileceğim bir set kurmaktı amacım. Kısaca özetlersem, makine olarak 60 lık makine istemiştim fakat aldığım site ellerinde mevcut olmadığını, 70 lik gönderebileceklerini belirtti. Bu nedenle 70 lik makineler geldi. Ve aldığım kamışlardan bir tanesinin (sıfır kamış dikkat edin) uç kısımdaki porselen ve plastik parçası çıkmadı, sadece demir var. (düşmüş olabilir paketlerken vb insanlık halidir.) Firmayla henüz görüşme fırsatım olmadı, olaki uç göndermeleri söz konusu olmazsa firmayla görüşüp kamışı değiştirmeyi düşünüyorum. Konu açmamdaki amaç, bu ikili (makine ve kamış) istediğim şekilde bana hitap edebilirmi? Makine bana biraz büyük geldi, sizlerinde yorumunu almak istedim. Not: Denizde, özellikle karagöz ve mırmır için kullanmayı düşünüyorum... Ki muhtemelen daha hafif atarı olan bir kamışla. Sorumdaki kasıt makine büyüklüğü...
Arkadaşım büyük makina kalın misina sarmakta faydalı olabilir.Ama mırmır veya karagöz için 70 lik fazla.Seni yorar.At çek yaparkende fazlaca kaba gelir.Hafif atarlı bi kamış kıyıda sana zorluk yaşatır.70 lik makinayada en az 40 lık sarmışsındır muhtemelen,hafif kurşunla birleşince atma mesafen baya bi kısalır.