teşekkür ederim.boyları iri olmasada fena değildi.genel olarak çektiğimiz balıklar aşağı yukarı birbirine yakın boydaydı.arkadaşımın oltasına birtane baba kefal vurdu tasmaladı,ağırlığını aldı balığın kamışı görmeliydiniz ama kaldıramadı balığı kafa atması ile kurtulması bir oldu.iğne ve misinada sınıfta kaldık bendeki iğnenin son halini görmeliydinyamuk yumuk oldu misinam da en son dalgalı saç gibi gam yaptı)
O balıklar kızılkanat. O derede iyide sazanlar var. Sinek iğnesi ile alınabilecek en güzel balıklar. Tebrikler.
son iki aydır çay ağzına 5 6 sefer gittim fakat benekli olan balığı geçmiş senelerde çok avlamamıza rağmen bu sene hiç alamadık.tuttuğunuz kefaller bir nebze kokabilir temizledikten sonra ince kıyılmış soğanı içine koyup 1 gün bekletin sonra afiyetle yiyin
0.16 ultra asso marka misina ile istavrit çaparisinden kestiğimiz iğne. 10 yada 11 numara oluyo sanırım.
misinanın inceliği aslında daha iyi yani balık pek görmüyo hele akşamüstü hava hafif kararırken farkı daha iyi anlaşılıyo.ama bu hafta yine ince fakat daha kaliteli bir misina ile deniycez.dediğim gibi misina balığı kıyıya çektikten sonra ve çıkartırken ki sürede baya yıpranıyor düzlüğünü kaybediyor.ayrıca iğneyide değiştirmeyi düşünüyoruz.malum çapari iğnesini çaresizlikten kullandık.daha sağlam ve çapraz iğne kullanıcaz.deneme yanılma yoluyla bölgeye uygun az sorun çıkartan takımı bu hafta kısa sürede bulacağımıza inanıyorum.
Tebrikler. Riva ya cocukken rahmetli dayım gotururdu...Geceden 1,5 metrelik misinalara suluk takar botla suya sarkan agac dallarına baglardık.dere kenarına cadır kurar sabah erkenden yayınları toplardık.Ama aradan 20 yıl gecmis.Simdi durum nedir hic bilmiyorum..
Öncelikle tebrik ederim gözlerimizin pasını aldınız ben o balıklardan Sakarya nehrinde çok yakaladım biz Eskişehirde Karagöz deriz. (ayrıca alttaki duanız içinde teşekkürler amin amin amin)
daha iyi misina arama istersen. bence bu ralar asso'nun misinelerinden kalitelisi yok Ultra-discovery- double strength üçünden biri
@carpe ; teşekkür ederim.bende önceleri yayın yakalandığını duymuştum.arada yayının çıktığı ile ilgili rivayetlerde duymuyo değiliz ama somut birşey yok.denemek gerek. @mustafadinç; teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.ben tadını merak ediyorum.temizleyip direk derin dondurucuya koydum.tadı ve nasıl pişirsek lezzetli olur bilgi verirseniz çok sevinirim. @ozan ; bugün gene 0,14 misina aldım haftasonu için çekeri 1,5 kg du sanırım ama düğüm atıp denedim sağlamlığını kaliteliydi.hafta sonu deniycez bakalım. @orhancinoğlu ;ben teşekkür ederim kardeşim.umarım bu hafta sonu daha irilerini sizlerle burada paylaşırım.
Tebrigler hocam.Gögovada o balıglara benzeyen ufag balıglar çıhıyo.Çay balığı diyorlar.Ama hiç o boyda görmedim.
Tadı çok güzel kızgın ateşte bol sıvı yağ ile iyice pişirin ince olan kılçıkları etine karışacaktır lezzetli olduğunu göreceksiniz afiyet olsun.