İlgi için teşekkür ederim. Sorduğum balık Callionymus'larla benzerlik gösteriyor ama herhangi biri için budur diyemedim.Bazı resimler (dragonet-C.lyra) çok benziyor. Onların gözleri çok belirgin, patlak gibi, bununkiler öyle değil. Bu balıktan yıllar içinde onlarca yakalamışımdır, hepsinin de renkleri resimdeki gibi idi. Bir de Norveç sahillerinde yaşar demişler galiba.Norveç'le bizim sularımız benzerlik gösterir mi? İki resim daha.
C.lyra tüm denizlerimizde dağılım gösteren bir tür. Olaya fiziksel koşullardan tuzluluk noktasından bakacak olursak; Karadeniz'in tuzluluğu %o 18-19 iken Akdeniz in ki yer yer %o 39'lara ulaşabiliyor. Buda bu balığın, tüm denizlerimizde bulunduğundan Eurohalin (tuzluluğa töleransı yüksek) bir tür olduğunu gösteriyor. Doğal olarak Norveç'in tuzluluğunuda tölere edebilecektir. Yalnız olayı sıcaklık bazında değerlendirecek olursak, yine denizlerimiz arasındaki sıcaklık farkları yüksek ama K.deniz'in sularında yaşayabilen bir tür Norveç'in çok soğuk sularında yaşayabilir mi buna birşey diyemem. Arkadaşlar gördüklerini söylüyorlarsa doğrudur fakat cinsin başka bir türü veya bu balığa banzeyen daha başka bir cins olabilir.
Cüneyt Bey, Geç kaldım size hoşgeldiniz demek için, ama aramızda olmanızdan büyük keyif duyuyoruz. Karşılıklı bilgi birikimleri ile eminim öğreneceğimiz çok şey var. Ama şu Nuri abimin (balli) alacağı olsun. Ortalıkta alabalık haberileri dolaşıyor, biliyorda kendine mi saklıyor ne insan benim gibi alabalık delilerine bir haber verir değil mi canım ? Çok güzel görünüyorlar zaten başlı başına muhteşem varlıklar. Görüşmek üzere..
Muhtemeldir ki bir moderatör kardeşimiz olarak forum nezdinde tavassutunuz vardır. Durumun aciliyeti de ortada, bir ilgileniverseniz abicim. Hem sana, hem bana hem de bütün alabalık sever dostlara göz aydınlığı olacak orijinal resimleri hala göremedik Rıfatcan.
Cümleten hoşbulduk dersem kızmazsınız inşallah, Rıfat Bey, yeni alabalıkları ekledim ama galeride hala göremiyoruz. Neden olabilir acaba.. Bu arada cevaptaki gecikme için özür dilerim. Tatildeydim birkaç gündür. Saygılar..