Rüya başka, gerçek başka...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dostlar merhaba,

-Balli abi, Balli abi. Abi sennen bi Tortum'a gidah?

-Olur gubani gidah.

-Vaaay.! Yav ele heyecannaniram ki, gaç gündür rüyamda balıh tutiram. Her biri aha bele.mrsparkle

-Ben de rüyamda çoh balık tuttum ama, rüya başga gerçek başga. Hele de Tortum dedin mi orda bi duracahsan . Sıfır vuruşa razi olacahsan. Gelirse gelir, gelmezse zaten vuruş bile olmiyacahdi ki sayacahsan, tamam gurban?

-Ne’i, yav olur mi? Ben rüyasini gördüm diyirem, sen ne diyirsen?:eek: Geçen yılda da Turgay hocaynan gideceydıh, gine rüya gördüm. Gettih, ama ne balıhlar aldıh abi, hele görseydin. Yok abi yoh, ben rüyasıni görmüşem, evel allahın izniynen balıhlar tamam.mrsparkle

-Ey peki, sen rüyandaki balıhları tut, ben de sıfır vuruşa razi, gidah.

Tortum, Tortum olali bele zülüm görmemiş.! Nasi soyuh, nasi soyuh. Desen Erzurum. Hani ya buranın rakımı düşükti, hani buralar sicah olurdi? Ha 2000 rakım ha da 1000 rakım heç farkı yok. Kar desen ayni, soyuh desen o da ayni. Misina gamışın yüzüklerine yapişir. Halkalar oldu buz hep. Ayaklarımız can çekişir, ağzımız eğrildi soğuktan.:(

-Ezeoğli, büldüğüz kimin değil, bu sene fene gış etti. Buralarda bele gış heş görülmüş değil. Ey ama, yav sizde de heç ahıl yoh. Tee Ezurum’dan gahmış gelmişsiz bu kışda gıyamette?idk

-Eh işde, gelmiş olduh bi kere. O değil de Zafer hoca rüyasıni görmüş, bögün balığın kökünü gurudacah. Her bir aynali bir metre. Kamyona yühleyip götürür zaar, yohsa başga türlü nasi olur ki?:p

Öğlen çağı. Benim meşhur kasnağa sarıli dip oltasının ögündeki 100 gram taş parçasi bele hafif yerinden bi cannandi.

Senelerdir bu güni beklemişem.:eek:

Aldım elime, misinada 40-50 cm.lik bir boşluk oluşmuş. Azar azar topladım, azar azar gerildi. Tam parmak ucumda hafif bir dokunuş belli belirsiz. Attım bi tasma. Delendi ki, kim zapteder. Kepçe yanımda hazır. 2 dakka içinde taştan tahtına kuruldu aynali.

-Abi maşallah rüyayi gören biz balıği alan sen.

-He Zafer gurban, bu seferlih bele oldi. Bah 4 kişi 14 olta atti, bir vuruş oldi. O da vurmayabülürdi hadi vurdi diyah gelmeye de bülürdi. Ama işde nasipmiş, geldi.

Rüyalarınızın balıklarıyla vuslata, sevgilerimle.;)

.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yine tadına doyulmaz bir anlatımla, görsel güzelliklerle dolu çok güzel bir klasik Balli raporu olmuş, tüm ekibin ellerine sağlık, tebrikler:)

Nuri abi, hatırlarsan dün gece sana dua etmiştim ve inşallah güzel haberlerle dönersin demiştim ve günün tek balığını sen almışsın:rolleyes:

Her zamanki gibi muazzam bir görsel güzellikler içnde av yapmışsınız.Resimleri çok beğendimde, son karede sanki acemi birliğinde hazırol'da G-3 piyade tüfeğiyle poz veren asker gibi çıkmışsın Nuri abim:D mrsparkle

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Ortamda, balıkta çok güzel tebrik ederim :)

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Nuri Abim eline sağlık, yine çok güzel bir rapor olmuş:)

Biz buralarda donuyoruz abim, siz nasıl dayanıyorsunuz kara kışa?:(

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Uzak çevrenizde ve yükseklerde kar, soğuk olsa da, bulunduğunuz yer ve yakın çevrenizde, o soğukluk ve kardan eser kalmamış.:confused: :confused: :D

Sıcaklığınızı yansıttığınız, nice avlara olsun.:D :thumb: :thumb:

Eee, makinanın yağı donmadı mı o soğukta ?

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Nuri kardeşim,karakışın ortasında tutulan bu balık,sazan balığı hakkında bildiklerimi çöpe attırdı.0 RAKIMDAKİ göllerde sazan yemlenmeyi 1 ay önce kesmişken,sizinki gerçekten büyük başarı,ne taktın ucuna oltanın da kandırdın keratayı...

7. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Nuri abi tebrikler
    resimler de balık da on numara olmuş
    kac saat durdunuz bu sogukta ?

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bravo Nuri abi. yine harika bir av eylemissiniz :) -26 diyor tv erzurum için, hayal bile edemiyorum. -40 derecede muz çekiç gibi kullanilabiliyor diye kalmis aklimda sadece. pek bise kalmamis :D :D sazan da g3 gibi çikmis masallah

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sazanın ne işi var bu güzelim yerlerde,tam alabalık mekanları gibi duruyor,bende arkadaşlara katılacağım,son resim askerdesinde,nöbete çıkmışsın gibime geldi,asker şafak kaç:D rastgelsin Nuri kardeş,selamlar...

10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Güzel av için tebrikler... Çok güzel anlatımlı bir rapor olmuş...

11. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    yine 10 numara rapor ayrıca balık için de tebrikler :)))

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Nuri abi coşturmuşsun yine fotoları:)sizin oranın sazanıda tam som altın gibi maşallah :) bu arada orda, o soğukta o göl nasıl donmuyor abi:confused:

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi dileklerini balık dönüşü gördüm ancak biliyorum ki yüreğin bende. Hiç balık alamasaydım da sizler gibi değerli dostlarımın bırak balık av günlerini her günüme yansıyan sıcaklığınızı duyumsamak fazlasıyla ihya ediyor. Gönlümdesiniz azizim.;)

Başka fotoğraf yoktu abim. Aha bunda da sırtından yumruk yemiş gibi bir görüntüm olunca G-3 e mecbur kaldım.:D

Yeri gelmişken; fotoğraf makinesi hangi ellerde o da önemli tabi. Zafer hocayı nasıl karelemişim, o beni nasıl çekmiş? Arada/arkada dağlar var. Hayır, balıkta ustalaşmayı ima etmiyom; görmek başka bakmak başka nitekim. Gören göz lazım.:)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim sevgili Önder. Gönlünüzce sizlere de olsun inşallah.:)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın gözüm, o sizlerin güzelliği.

Ateşti, kışlık elbiseydi, eldivendi çeşitli tedbirler almaya çalışıyoruz da...:eek: Biz de dayanamıyoruz valla. Titriyoruz, sızım-sızım sızlıyoruz ancak balık aşkı işte.:p

16. dr.zeki

dr.zeki zeky

Mükemmel manzara; sazan da cabası... tebrikler; selamlar...

17. teddyman

teddyman Ercan

Favori Kamış:
    Okuma Safina-X spin 270cm 10-35Gr
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu 4000
    En İyi Avı:
    Kasna 3 kg
    Tebrik ederim Nuri abi. Anlatımın bizimde konuştuğumuz Ardahan yerli lehçesine çok benzemesinden sanki bizimkilerden birini dinliyomuşum gibi büyük bir zevk ile okuyorum yazılarını. Manzara süper. O manzaraya karşısında Erzurum'un soğuk kar suyunu doldurduğun kara çaydanlıkla odun közünde yapılan çayı yudumlamak yeter adama. Sağlıklı ve bereketli avlar dilerim.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Makinanın yağı":D :laughing:

Benim yağım dondu o kesin ancak makine 4 yıldır canavar gibi çalışıyor. Bir kez bile antifriz koymadım, bakım desen hakgetire. Eksi bilmem kaç dereceler vız geldi tırıs getti. Hele de gider.:D

Abim o güzel gönlünüze sağlık, çok teşekkür ederim. Hayatı kuşatan tüm güzellikleri sizlere dilerim.;)

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri abim... Tortum`un o buyulu guzelligi esliginde Muharrem hocamizla birlikte bizlerle paylastiginiz o karli, buzlu ve cok keyifli raporlarin uzerinden bir yil gecivermis...

Cok sukur ki o ozledigimiz, tadina doyulmaz fotolar ve kendine has keyifli anlatiminla bizleri neselendirdin... sagol, varol abicim..

O soguga ragmen gol henuz donmamis ama sanirim eli kulagindadir, iki haftaya kalmaz lomlar cikar piyasaya. :)

Aynali nefis gorunuyor abi, tebrik ederim... Rengi kirmiziya caliyor gibi geldi ama emin olamadim, mevsimsel olarak sari -bakir rengi - kizil gibi degisiyor mu acaba.. :confused:

Daha irilerine rastgelsin... biliyorum, cok soguk, elini ayagini kesiyor adamin ama bizleri mahrum birakmayin bu guzel goruntulerden... selamlar, saygilar abicim.. :)

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Nuri abi Allah senden razı olsun :) sayende hem neşemiz geliyor hemde gözümüz memleket görüyoruz.. resimler muhteşem.