Ryobi Ap.Power 8000 makine ? ve okuma pro jig kamış

Konu, 'Makineler' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    selamlar bugün mazemeciye ugradım, koşturmaktan zaman buldum hayırlısıyla 16 sında otele baslıyorum, jig mazemeleri icin fiyat araştırması yaparken ryobi makina
    önerdi mazemeci bir abimiz , ve ben okuma cedros pro jig kamış varmış i,nceliyim

dedim , kamış bildigin kütükten beter , bildigin kazık okadar sert yapmışlarki bu kamışı alsam bir türlü almasam bir türlü okuma alıcaktım sımdı canım sıkıldı. ?

arkadaşımda ryobi almış ve damn jig kamış almıs kamıs bitmiş o yüzden bakamadım, daha doğru dürüst jig ile balık yakalayamamıs sanırım memnunum dedi ama , bilemiyorum drag yeterli olurmu kafama o takıldı.

okuma nın jigging kamışları arasında esnek olan hangi modelidir, tek parça olanlarmı esnektir yoksa alayı böyle kütük gibimidir? birde bu ryobi nin yeni cıkan makarası 10 kg drag var diyor , atıyorum 30 kiloluk kuzu denk gelse savasabiliriyim onunla ?

ryobi almayı düşünüyorum , kamışta okuma ama esnek olan model , hangisi jigging yapan abilerimiz yardımcı olabilirmi teşekkürler...

2. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Ryobi'yi ağır kurşunla zorlayacaksan bir kez daha düşünmeni öneririm.
    Parça gereksinimi olursa beklersin. Ben hala bekliyorum.
    Okuma kamış almak istiyorsan, doğrudan Cengiz'le irtibat kurarsan hem fiyat avantajlı alırsın hem de ihtiyacına en uygun kamışı alırsın.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53554

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    senın o makina nasıl patladı abi ya :/ jigging yapaccagım icin uygun geldi fiyatı ama işte eksileride var yok değil heralde :)

4. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Patlamasa da bir gün mutlaka parça ihtiyacın olacak, haftalarca bekleyebilir misin? Satıcı parça bulundurmak zorunda parça yoksa sök bir makinadan tak.
    Makina kötü değil ama...

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    okuma raw 2 nasıl misal 8000 lik onun parcalarını bulabilirmiyiz?

6. besto17

besto17 Ufuk

Favori Kamış:
    420 lineaeffe spider,okuma cedros pro jig okuma v sistem 10-40 240cm. dam pyton 20-50 270cm spin.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC, spro Incognito 975, salina 2 16000
    En İyi Avı:
    Ton balığı,43 kg.
    Selamlar Murat.okuma raw 2 8000 iyidir bulabilirsen al.ama ben hiç bir yerde bulamadım. Salina 2 16000. aldım.bunlar hemem hemen ikisi birbirine denk makina,bu fiyatlara göre gayet güçlü makinalar.ha tabi sen shimano stella,yada daıwa saltiga falan düşünüyorsan orası ayrı tabiki.:D :D

http://www.spotbalik.com.tr/Salina-SA-2-16000-Makine-91BB,PR-24284.html

şunu bir incele derim.:thumb: :thumb: :)

7. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Okuma speed jig 90-200gr atarlı tek parça kamış.. Ancak Türkiye'de yok şu an.. Gecen gün Orfoza uğradım (reklam amaçlı değil, muhabbet amaçlı) tica tek parça kamış vardı 90-200 atarlı epey güzeldi.. Ayrıca hesaplı remixon neptune 15 kg kamış var..ben kendim de kullanıyorum esnekliği çok güzel ..

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16726/Okuma-43006-Cedros-Pro-jig-kamis-40-60lbs

su kamışa baktım inceledim bire bir cok sert esnek değil , speed okuma dediğin emrah abi esnekmi baya ? kütük gibi olan kamışla ben iş yapamam tabi , cok esnek olursada patlar diye düşünüyorum , orhan abiyi tanıyorum dedikodu yapmayı sevmem ben abi , yüksekalan mah. aynı sokakta oturduk hala da aynı yerde ev var vs , benim bacak kadarlıgımı bilir :) ben okuma almak istiyorum ,

okuma speed jig kamışlarmı esnek simdi arkadaşda dam almıs kamış bitmiş göredim ,esnek dedi baya güzel dedi :( artık bir karar vericez 1 ay sonra kapıcaz mazemeyi allah nasib ederse, arkadaş vazgeçti yoksa seni arıyacaktık abi sen naptın sattınmı aleti edevatı ?

9. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Raw II 80 kullanıyorum. Sorun çıkmadı ama çıkarsa anında çözüleceğinden eminim. Makinalarının ömür boyu garantisi var. Arada bir Cengiz'e uğrar bakım yaptırırım, ihtiyaç olmasa bile kendiliklerinden yüzük rulmanını değiştiriler.

10. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Murat merhaba, Jig avı hiç yapmadım ama karar vermende yardımcı olabilecek bir bilgi vermek istedim.. Okuma Jig makinesi almak istersen Salina II 10000 ve 16000 almanı tavsiye ederim, hatta değerli üstad Vedat Abayoğluda Jig avlarında kullandığı ve memnun olduğu bir makinanın Okuma Salina II 10000 olduğunu belirtmişti..

Ayrıca bende boğazda kullanmak amaçlı yaptığım araştrmalarda ve Cengiz balıkçılıktaki ilgililerle yaptığım görüşmelerde Raw II ve Salina II arasında kaldığımı belirtmiştim... kendileride bana her ikisininde güçlü ve kullanışlı olduğunu ancak Salina II nin Raw II den 1 rulman daha fazla olduğunu göz önünde bulundurularak daha az sürtünmeyle iş yaptığını belirtmişlerdi ;)

Bunun haricinde jig kamışlarla ilgili hiçbir bilgim olmadığı için bişey söyleyemem.

Umarım faydası olur bu bilgilerin karar vermende... RAstgele reeling

Ayrıca Okumanın ömür boyu parça garantisi var ikamet ettiğin şehirde bulamazsan İstanbuldaki Cengiz balıkçılıkla irtibata geçebilirsin, kendileri gerçekten çok iyi esnaftırlar ve ellerinden gelen yardımı fazlasıyla yaparlar :thumb:

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:

teşekkürler kardeşim , okuma salinayı ve okuma pro jig kamısı inceledim 1 e 1 , ama kamış sert oldugundan kuskuda kaldım, ben görerek alıcam , cengiz balıkcılıgı vedat amcada önerdi ama ? ben pazarlık yapacagım :D sıcak sıcak 1 ay sonra nasib se alıcam insallah :) ac kalsamda alcam parasız kalsamda alcam içime okta oturdu artık , raw 2 yi iyi gördüm ama herkez salina 16000 kullanıyor yada okuma kamış kullanıyor, benım derdim okumanın bu kamışları biraz esnek olanı hangisi derdim o pro jig sert oldugu için beğenmedim acıkcası sordugum mazemecide 16000 den tut hepsi var raw 2 yokdu inceleyemedim :)

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla Dediğim gibi Murat jig kamışlarla ilgili hiçbir bilgim yok, inşallah beğendiğin hoşuna giden bir jig kamışı bulabilirsin kendine :thumb: ama makine olarak salina II 10000 veya 16000 bencede işini görür, güçlü ve akıcı makinalar :) özellikle salina II ile ilgili jig videoları mevcut, onlara bir göz at istersen ;)

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:

benim kadar izlememissindir youtubeda jigging videolari :D :D :D salina al dedi arkadaş zaten alcagında bakalım su otele girek parayı bir kazanakda gider alırım sonra tekne ararız artık fellik fellik :D eyw kardeşim , işi bilen bi jigci adam yazmadı arkadaş okumlarla ilgili emrah abi dısında vay be :(

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haydi hayırlısı olsun biraderim... Şimdiden Rastgele.. :thumb:

15. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    eyvallah memnun oldum sanada rastgelsin :)