S.A öncelıkle herkese hayırlı gunler ve hayırlı avlar dılerım bende bu sıteye yenı uye oldum.Ve çok memnunum açıkcası konuları okudugumda dostluk ve abı kardeş ilişkisi var. Gelelım esas konuya arkadaşlar bılındıgı gıbı sazan mevsımı açılıyor bende bır Bursa'lı olaraktan ve yenı yenı avcılıga başladık sayılır eger Bursa avlaklarını ve ne tur yem kullanmam gerektıgını bıraz tarıf edersenız sevınırım... HAYIRLI AVLAR ARKADAŞLAR...!
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=16362 Yukarıda linkini verdiğim sayfadan gerekli bilgiye ulaşabilirsin.Aramıza hoş geldin.
öncelikle aramıza hoşgeldin salih abi umarım forumda iyi vakit geçirirsin ve yeni dostlarla tanışırsın konuyu bu bölüme açtığına göre sanırım Bursa`daki tatlısu avlaklarını sordun(zaten ben denizden pek anlamam dedem deniz balıkçılığında ustadır) öncelikle büyük göletlerden başlıyorum; 1)İznikİ:yayın , sarı sazan, tatlısu kefali(akbalık), gümüş balığı, kızılkanat, israil sazanı horozbina 2)Uluabat:yayın, sarı sazan, turna, israil sazanı, kızılkanat, çapak,yılan balığı, tatlısı kefali 3)Gölbaşı(av yasak):yayın , turna, sarı sazan, aynalı sazan, israil sazanı, alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, levga, kayabalığı 4)Aksu:sarı sazan , aynalı sazan, kızılkanat, tatlısu kefali(100-150 tane suyun üzerinde görülmüş) 5)Gölcük:sarı sazan , aynalı sazan:, israil sazanı, ıstakoz(kerevit) 6)Hasanağa:sarı sazan, turna , tatlısu kefali , kızılkanat 7)Kayapa:sarı sazan, israil sazanı 8)Doğancı:sarı sazan, aynalı sazan 9)Babasultan:israil sazanı 10)Kozluören:sarı sazan, kızılkanat(trofe) 11)Şelale(Kestel-akarsu):alabalık 12)Kocasu(Keles-akarsu):yayın 13)Dokuzgöz:sarı sazan, aynalı sazan 14)Hacı Ömer Dere:sarı sazan, yayın , kambur sazan, kızılkanat 15)Büyükorhan:sarı sazan, aynalı sazan 16)Dağyenice:sarı sazan, aynalı sazan 17)Burcun:sarı sazan 18)Erdoğan:gümüş balığı 19)Halhalca:sarı sazan 20)Kurtul:sarı sazan, yayın, kızılkanat 21)Demirtaş:sarı sazan, turna, tatlısu kefali 22)Bayramdere:israil sazanı salih abi, benim bildiğim Bursa avlakları şimdilik bu kadar...yeni yerler öğrendiğimde eklemeye çalışırım...umarım faydası olur Rastgele...
arkadaşlar vermış oldugunuz bılgılerden ve göstermış oldugunuz yakınlıktan dolayı çok tşk ederım.kayapa hasanaga gıbı yerlerı saymışşsınız bende zaten buraya yakın olan çalı da oturyorum ve bızım burada azda olsa aynalı sazan,kara sazan ve israıl çıkıyor fakat buraya atılan aglardan ben toplamaktan bıktım ama vatandaşlar atmaktan bıkmadı görevımız ıcabında gölete sahıp çıkmaya çalışıyorum ama bız arkadaşlar baya yorulduk daha av sezonu açılmadan barajda avcılar dolup taşıyor desem yerı var eger yolunuz buraya duşerse bı acı kahvemı içmeden gıtmeyın derım.. herkese çok tşk ederım şimdiden avınız kolay şansınız bol olsun arkadaşlar...
bugün ablamdan aldığım istihbarata göre, köyde cinboğazı dediğimiz, göl ile derenin birleştiği yeri her sene kapatırlar, keza bu senede aynısı pazar günü yapılmış. kapatılan yerde göl tarafında balık olduğu yönünde ablamdan bilgi geldi, tutanları görmüş ancaaak, bu durum tebliğe uygun mudur, uygun olsa bile etik midir; o kısımda işte tereddütteyim. ==gidecek olursa yolu da tarif edeyim; köyden çıkar çıkmaz, hemen göl tarafına setten bir yol iner. o yoldan göle kadar devam edin, zaten kapatılan yeri göreceksiniz, küçük bir şelale gibidir. ayrıca köyde pompalar, pompaşlar denilen yer ile karıştırmayın ve mümkün olduğunca bu pompaların olduğu yerden balık tutmayın. yukarıda tarif ettiğim yerde tutabilirsiniz, oralar temizdir.
Murat abi, ben olduğunu bildiğim balık türlerini yazdım, mesela ben dağyenice`de avlanmadım ama avlanan abilerimden sarı ve aynalı sazan olduğunu duydum ve buraya yazdım...eğer bi kusurum varsa özür dilerim saygılar...