saat 11 de biten alabalık avım-12/05/2012-

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Önceden sözleştiğim arkadaşlarıma karşı geç kalıp mahçup olmamak için ve avın heyecanından gece uyumadan saatin 3 olmasını bekledim. Saat 3 sularında hazır olarak Murat'ı beklemeye başladım herhangi bir hareket olmayınca da aradım ama ulaşamadım kendisine. Tabii ki ava gitmeyi kafaya koyduğumdan diğer ekibi aradım onların arabada da bana yer yokmuş mecburen tek başıma gitmek zorunda kaldım.
    İlk defa gideceğim avlağın heyecanıyla sabaha karşı avlağa vardım. Hemen takımımı hazırlayıp başladım at çek yapmaya derken alanın sert vuruşunu oltamda hissettim bu duyguyu özlemişim gerçekten de... İlk balığımı kıyıladığımda gün henüz yeni ağarıyordu ve merada müthiş bir hareketlilik vardı. Belli ki alabalık ava çıkmıştı bu fırsatı iyi değerlendirmeliydim. Aceleyle bir ki at çekten sonra ikinci balığımda oltaya gelmişti. Aman Allahım ben şimdiye kadar hiç bir alanın bu kadar yükseğe kendini attığını görmedim. Oltadan kurtulmak için gösterdiği çaba takdire şayan olsa da elimden kurtulması çok zordu. Eğer böyle giderse hareketlilik kısa zamanda limitimi doldururum diye düşündüm. Derken 3-4-5-6-7-8 ve 9. alabalıkta kısa zamanda tamamdı. Ama bir hakkım daha vardı onu da tutayım çekip gideyim diye düşündüm. Sanki alabalık sesimi duydu benimle inatlaştı at-çek-boşa döndük bir ara...Ama kırgınlığımız çokta uzun sürmedi. Laz damarımı bilmiyorlardı tabii. İnat ettim ve başardım son alayıda kıyılayıp avımı sonlandırdım. Gittiğim mera oldukça zorlu bir yerdi özellikle dik yamacı çıkarken çok fazla zorlandım ama değdi mi değdi... Saat 11 sularında tüm işlerimi bitirmiş arabaya binmiştim. Şimdiye kadar gittiğim avların içerisinde ciddi anlamda en hızlısıydı bu...
    İşte balıklar ve avlakla ilgili resimler...

En verimli kaşıktı süper çalıştı...

Yavrucaklar büyüyorlar...

Poşetin hemen altındaki alaya dikkat...(Not: Poşet ve pislikler temizlendi)

Sanırım yalnızım diye bir çok kez burun buruna geldik alalarla...şekil 1-a

Vee yukarıdan bir görünüm...

Ve sevgililerim...

Sevgililerin kavuştuğu an...

Veee son bakışmalar...

Uploaded with ImageShack.us

2. simendifer

simendifer Sennur

Güzel bir av olmuş tebrik ederim. :) Sevgili sevgili demiş ama hepsini de Allah'ın rahmetine kavuşturmuşsun, ironik olmuş biraz. :) Bereketli avlarının devamını dilerim, rast gelsin. :)

Her zaman dahasına rast gelsin derim ama bu defa demiyorum, zira limiti doldurmuşsun. Dahasına dersem, limiti aşman gerekir. :):)

3. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Kubilay,
    Manzara ve balıklar harika.Çok güzel bir ava imza atmışsın.Umarım her daim avların böyle olur.

4. simendifer

simendifer Sennur

Geç kaldın, ilk tebrik benden oldu. :)

Biriiiiinnnnççç
    Biriiiiinnnnççç
    Biriiiiinnnnççç

:p:p

5. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler arkadaşlar... Ben sıcak sıcak fırından çıkarayım getireyim siz birinci olun oh ne ala ne ala :D :D

6. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Sizin yazdığınızı görünce bende hemen düzelttim mesajımı Sennur Hanım:)

7. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Gerçekten 10 numara av olmuş nekadar güzel sahte ve spinner kullanarak limitini doldurmuşsun gerçekten çok mutlu oldum.. Avlağı tanıyamadım ama söylemeni de istemiyorum İnşallah bir gün beraber gideriz :)
    Çevreye olan duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkürler,
    Daha nice güzel avlarda bulunman dileğiyle Kubilay abi..

8. Remmal38

Remmal38 Ahmet

Tebrik ederim. Cok bereketli av olmus.
    Gecen sene avlandigim Obruk bölgesine benziyor. Sansli zamanda ufak yayin baliklari bile cikabilir :)

9. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel av olmş gerçekten şimdi bu hevsle bir daha gidilmemi oraya :)

10. Dt.muratoz

Dt.muratoz Murat

Çok bereketli av olmuş tebrikler.

11. dertkesen

dertkesen ismail dertkesen

Tebrik ederim gerçekten çok güzel bir av olmuş Allah devamını göstersin hiç boş göndermesin inş. Haydi rasgele

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Kubilay.

Devamını dilerim.

Sirküler

13. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Tebrikler Kubilay kardeşim daha bol bereketli avlara inşallah bir gün beraber sallarız sahteleri suya :) Rastgele

14. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

kubilay kardeş tebrikler güzel av olmuş :)
    bu uyku meselasi hrhalde her avcıda vardır balga gidecem telaşı uyku tutmuyor malesef :confused:
    senin kısmetinde maşşallahı var daha irilerine rastgele :)

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Güzel balıklar, tebrik ederim...

16. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler arkadaşlar sağolun varolun. Avlağa gidiş yolu ne kadar risklerle dolu olsa da gerçekten aldığım zevke değdi diyebilirim. Ama av sonu koca bir dağı sırtımda malzemelerle çıkmak beni çok zorladı. Aynı yere tekrar gidersem biliyorum ki yine verimli bir av yaşarım çünkü oraya herkesin gidebileceğini sanmıyorum. Ama o dağı tekrar çıkabilirmiyim işin ucunda alabalık varsa yine çıkarım herhalde. Balıkların tamamını at-çekle yakalamak ayrı bir zevkti. Alabalığı hakettiği gibi hakettiği takımla tutmanın zevkini yaşadım ayrıyeten. Mantarlı takım kullanıpta sazan tutabileceğim aklımda güzel bir mera var eğer alabalıktan vazgeçebilirsem ki bunun mümkünatı yok mantarlı takımı elime alırım. Ama alabalık için kullanacağım takım her zaman bu olacak. Öner aynı şehirdeyiz beraber av güzel olur. Hakan farklı şehirlerdeyiz değişik organizasyonlar yapıp işin keyfini beraberce alabiliriz... Vedat baba son sözüm sana bugün çevremin tüm uyarılarına rağmen " kardeşim balık mantarlı takıma geliyormuş boşu boşuna gitme" demelerine rağmen kısa zamanda limiti buldum. Bunu sana borçluyum ve sana teşekkürü borç bilirim... İçimdeki spinciyi dışarı çıkarmamı sağladığın için...

17. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Tebrikler Kubilay Bey.Takdiri çoktan hakettiniz.Dersine çalışan sınıfı geçer ve dolayısıyla takdiri de hakeder.Hayatta birşeyleri paylaşmak ,dalında olmuş meyva gibi , tatlı ve faydalıdır.Sizler de paylaşmayı bilerek bunu güzel bir şekilde sergilemişsiniz.Ne mutlu sizin gibi faydalı olmayı bilenlere.Mutlu,huzurlu,bereketli,başarılarla ve trofe balıklarla dolu bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın,şen kalın.ERCAN 1977 BURSA

18. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler güzel dilekleriniz ve motive edici söylemleriniz için. Amacım büyük trofeler yakalamak olmadı hiç bir zaman, su kenarında dırıvırı atan bir kişiye olayın vehametini anlatabilirsem benim için asıl mutluluk o zaman başlar. Paylaşmayı seviyorum ve elimden geldiğince tatlı su konusunda siteden arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum...Alabalığa aşığım ve bütün alabalık sevdalıların o güzellere hakettiği değeri vermesi için çaba sarfediyorum. Benim için alabalık mantarlı takımla yakalanamayacak kadar özel bir balıktır. Eğer mantarlı takımla avlanacaksam avlayacağım balık sazan olur...

19. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    tebrikler kayserili balıkçı abi güzel iş çıkarmışsınız, spin alabalığın zevkini tahmin edebiliyorum. bende oraya gitmiştim sonbaharda fakat hiç vuruş alamadım biraz da büyük kaşık kullanmıştım sanırım (no3 gibi), turna için diye düşünmüştüm o zaman aynı yerden atmadık sanırım kapaklara 150 metre gerideydi benim indiğim yer kayseriye zümre çalışmalarına geliyor öğretmenim ben :) oraya bir daha ne zaman gelirim bilmiyorum ama gelirsem sana orayı sorarım :)

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler.. Maşallah çok güzel bir av olmuş..