Sabah Turnasi 14.11.2010

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında focaiano tarafından paylaşıldı.

1. focaiano

focaiano Selahattin

Merhaba Değerli Balıkavı Üyeleri,
    Yaklaşık bir haftadır Gökhan abi ile planlamış olduğumuz turna avımızı bu sabah yüzümüzün akıyla gerçekleştirdik..

Hedef Balık: Turna
    Avlak: İstanbul
    Kullanılan Takım:
    Shimano Catana bx te 2.40 10-30 Kamış
    Mitchell 30x spin Makine
    Trabucco Pike 0.25 Misina
    Okuma 5kg Çekerli Rapala Klipsi
    Alba Toby Kaşıklar ve tabi ki KEPÇE:)
    Avlanan Balıklar: Bir adet 44.5cm (450-500gram)ve bir adet 71cm (2.5 kg civarı) Turna Balığı

Bayram nedeniyle Ankara'dan 13 Kasım akşamı İstanbul'a doğru yola çıktım.. Ankara'daki Astronout cinsi balıklarımı da yanıma alarak İstanbul'da yeni kurmuş olduğum akvaryuma yerleştirmek üzere otobüsüme yerleştim. Fakat kaptan ve muavinler malesef balıklarımı bagaja koymam için benimle hararetli bir tartışmaya girdiler.. Onlara bagaj bölümünün soğuk olabileceğini ve balıkların belli bir derecenin altında ölme riskleri olduğunu ve hiçbir şekilde buna izin vermeyeceğimi söyledim.. Konu hakkında bilgi sahibi olan bir görevli beni rahatlatarak bagajla kabin derecesinin aynı olduğunu söyleyerek ve onayımı da alarak balıklarımı bagaja indirdi. Ama aklım hep balıklarımda olduğu için rahatsız bir yolculuk yaptım ve pek uyumadan İstanbul'a vardım.. Ertesi gün Gökhan abi ile sözleştiğimiz gibi İstoç'a gittik ve bazı eksiklerimizi giderdik.. Aslında amacımız turna avına gideceğimiz için buna uygun malzemeler almak olsa da, aldığımız birkaç kaşık dışında genel olarak levrek ve lüfer ağırlıklı malzemelere takıldık kaldık:) Onun aklı maxraplerde benim de aklım dolce diye bir sahtede idi:)
    '' Acaba yarın turna yerine çinekopa sarıkanata filan mı takılsak ? :)'' tarzında konuşmalarımız da olmadı değil:) Ancak ben ilk defa tatlısu deneyimi yaşayacaktım ve açıkçası hem merak hem de heyecanım had safhadaydı.. Gökhan abi ise bu mevsimde ilk defa gideceği için nasıl bir av olacağını merak ediyordu.. Tabi ki turna organizasyonundan vazgeçmedik:) Malzemelerimizi az çok tamamlayıp evlerimize döndük. Gece yaptığımız son bir konuşmadan sonra ertesi gün sabah saat 5.30 için sözleştik.. Tabi ki saat 24:00'e gelmişti bu da iki günde sadece 6 saat uyuyacağım anlamına geliyordu..
    Sabah 5 gibi uyandım ve hazırlıklarımı tamamlayıp üstümü giyindiğim sırada Gökhan abinin telefonu geldi.. Zar zor 5.30'a ikna ettiğim abimin saat 5.20'de '' Selo ben geldim hadi !!'' demesi onun da enaz benim kadar sabırsızlandığını gösteriyordu ve bu da beni daha çok havaya soktu açıkçası:) Saat 5.30'da yola çıkmıştık bile.. Bir miktar yolculuktan ve güzel bir sohbetten sonra avlağımıza az kaldığını belirtti abim.. Çok güzel ormanlık bir alanın içinden uzanan bir yola girdik.. Karatavuklar ve bıldırcınlar bizi görünce hazırola geçtiler biz de onları gördüğümüze çok sevindik:) Gerçekten gördüğüm manzaralar ve hayvanlar kendimi Yaban tv izliyormuş gibi hissettirdiler.. Bu güzellikler hakkında konuştuk biraz ve başlarına kötü birşey gelmemesini diledik insanoğlu tarafından..Derken avlağımıza ulaştık!!
    Suyun üzeri puslu, zemindeki çimenler ve çalılar ise çiğ taneleriyle bezenmiş bir durumdaydı bu ise zemini kaygan bir hale getirmişti.. Hava ise rüzgarsız fakat ayaz denecek kadar serindi.. Son hazırlıklarımızı yapıp denemelere başladık.. O da ne!! Daha ilk atışımda bir vuruş ve suyun yüzeyinde bir şapırtı ile ilk turnamla karşılaştım! Balık basit bir hareketle kaşığın iğnelerini tükürmesine rağmen bu atak yüzümüzü güldürmeye yetmişti.. '' Selo ben sana dedim o kaşık iş yapacak bak '' diyen Gökhan abi adeta hem söyleyip hem de kanıtını sunarcasına ilk turnasını tasmalamış ve kıyıya çekmeye başlamıştı:) Hemen kepçeledim ilk turnamızı.. Limit üstüydü fakat yine de bırakma niyetimiz vardı.. Fakat Gökhan abiye pensesi ile yardıma koşan bir arkadaş iğneleri çıkarmaktansa balığın gözünü çıkartmış ve çenesini kırmış hayvancağızı geri bırakılamayacak bir hale sokmuştu:( Onlar balıkla uğraşırlarken ben aldığım bu gazla denemelere devam ediyordum.. Yaklaşık yirmi dakika sonra tam da Gökhan abi işini halletmiş elinde kamış ve kepçe ile bana doğru gelirken beklenen an geldi!!! Birdenbire kamışım iki büklüm olmuş ve su yüzeyinde şapırtılar kopmaya başlamıştı.. Kalama ayarımdan emin bi şekilde balığı yavaşça kıyıya çekmeye başladım.. Adeta aramızda bir satranç maçı oynanıyordu.. Ben kamışın burnunu indirdikçe o su üstü yapıp meşhur kafa sallamasıyla kaşıktan kurtulmayı planlar bir şekilde hamleler yapmaya uğraşıyordu ancak bunu başaramadı.. Bu seferde aşağı doğru fişekleyip otların arasına girmeye yeltendi ancak çok yaklaştırmıştım ve bu balığı kaçırmaya hiç mi hiç niyetim yoktu:) O fişekledikçe istediği boşluğu vermeden ama misinayı da çok fazla zorlamadan onun hareketlerine uymaya çalıştım.. Balık iyice yaklaştığında iğnenin ağzına tam oturmuş olduğunu görüp rahatladım.. Fakat balık Gökhan abiyi kepçe ile görünce kalan son hamlelerini sergilemeye başladı.. Bir iki üç derken en sonunda kepçeye almak nasip oldu:) Aslında en heyecanlı anlar bu anlardı.. Çünkü balığın boyunu ikimizde görmüştük..''Selo bu balık iyiymiş sakın kaçırma'' diyen abimin heyecanı görülmeye değerdi:) Ben ise acaba kaçar mı ki gibilerinden düşüncelere dalmış bi haldeydim:)
    Balığın iğneden çıkarılma ve resimleme işlemleri ile epey zaman kaybetmiştik..Bundan sonrası ise tam komediydi.. Kaşıklarımızı değiştirdik ve yeniden denemelere başladık..Gökhan abi tasmaladığı limitüstü turnaları'' Dur bakalım kepçesiz alabilecek miyiz ki?'' '' Dur benim kamış bunu taşır mı ki?'' diye diye kaçırdıkça kahkahaları basıyorduk:D Derken orta boyun biraz üstü bir turnadan takip aldım. Hafif bir vuruşun ardından kendini gösterdi.. Adeta o da bizim oyunumuza ortak olmuş benim kaşığın sağından solundan vura vura bize hünerlerini gösteriyordu:) Böyle devam ederken yaklaşık beş altı adet balık kaçırmıştık ancak ikimiz de keyfimizi sonuna kadar almış rahatlamıştık.. Yakılan son keyif sigaralarından sonra dönmek üzere yola koyulduk.. Güzel bir gün geçirmiş ve beraber yaptığımız ilk avımızdan boş dönmemiştik..

Umarım keyifle okur ve beğenirsiniz Hepinizin Kurban Bayramı Mübarek olsun..

Son düzenleme: 15 Kasım 2010
  2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah, tebrik ederim, canavarı kapmışsınız. Ben de o kadar takip alabilseydim keşke. Suyun berraklık/bulanıklık durumu nasıldı?

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mükemmel bir av olmuş,ellerinize sağlık...Kaşığın modelini mahsuru yoksa öğrenebilir miyim?:)

4. focaiano

focaiano Selahattin

Teşekkürler kardeşim biz biraz şanslıydık bugün sanırım.. Su oldukça berraktı bugün..

5. focaiano

focaiano Selahattin

Teşekkür ederim. Mahsuru olur mu hiç biraz da alba kazansın:) Toby büyük boy ve normal büyük boy lüfer kaşıklarından kullandık..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Kasım 2010
  6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Selahattin tebrik ederim.Cok guzel bir turna.
    Devamina Rastgele ;)

7. carper66

carper66 Yusuf TUFAN

Selahattin kardeş, olmuyo ama...

kocaman kocaman turnaları tutup bide ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz,

bi de sıkılmadan boy boy resim filan koyuyorsunuz,

oralara gidip boş boş dönenleri hiç düşünmüyorsunuz :)

...

Sizin yüzünüden elimdeki kaşıntı yine başladı...Doktorun dediğine göre bu kronik olmuş artık ancak elimi içinde turna olan bi gölde filan yıkarsam geçermiş.

:)

Avınız daim olsun..

Bayramınız mübarek olsun...

Son düzenleme: 15 Kasım 2010
  8. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Bir canavar + kaçanlar + dostlarla geçen bir gün... Bundan iyisi ne olabilir ki ? Tebrik ederim... :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlk tatlısu deneyimi başarıyla ifa edilmiş. Yakışıklı turnalar için tebrik ederim.

Hoş anlatımlı güzel bir rapor, teşekkürler Selocan. :)

10. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Kurbanlik koyun gibi Masallah.
    Baya bir etli butlu Selahattin bu turna tebrik ederim.
    Artik tatli su avinin tadini aldin haydi bakalim seni kum tutar artik. :)
    Rapor cok guzel olmus icli disli ne yasandi ise harfi harfine yazmissin okurken ben bile guldum arada.

Devamini bekleriz.

11. focaiano

focaiano Selahattin

Teşekkür ederim beğendiğinize sevindim:) Daha iyileri hepimize rastgelsin:)

12. focaiano

focaiano Selahattin

Abi beğenmenize çok sevindim. Sabah biraz uykudan feragat şart güneş doğduğu an olta atmayı bırakmak lazım.. Teşekkür ederim daha iyileri hepimize rastgelsin inşallah:) Bende de o hastalık başladı sanırım hevesim geçmedi henüz:) Bayramınız mubarek olsun.

13. focaiano

focaiano Selahattin

Kardeşim beğenmene çok sevindim senin gibi rekor kıramasak da orta şekerli gidiyoruz bakalım:) Teşekkür ederim rastgele sana da:)

14. focaiano

focaiano Selahattin

Beğenmene çok sevindim abim teşekkür ederim:) Amacım her anı okuyanlarla paylaşmak onlara da bir nebze olsun yaşatabilmek forumların da güzelliği bu değil mi:)

15. focaiano

focaiano Selahattin

Abi beğenmen beni çok mutlu etti:) Senin eline su dökemesek de yolunda ilerliyoruz bakalım:) Anlatım olmadan malesef resimler hiçbir şey ifade etmiyor benim kanaatimce.. Elimden geldiğince o duyguları yansıtmaya çalıştım becerebildiysem ne mutlu bana:) İnşallah fırsatım oldukça devamını getirmeye çalışacağım..Bu arada tatlısu avının tadı da başka valla ne yalan söyleyeyim:) En güzel kısmı da oltaları fazla yıkama derdi yok herkese tavsiye ederim:)

16. BigFishing

BigFishing Ömer

Favori Kamış:
    Savage-Gear, Spro
    Favori Makine:
    Sänger, Shimano
    En İyi Avı:
    Sudak, Turna
    kardes cok güzel bi av olmus
    tebrik ederim turna da turna yani

17. focaiano

focaiano Selahattin

Teşekkür ederim daha iyileri hepimize rastgelsin inşallah

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler. haftasonu zaten tam turna havası vardı. pastırma yazları :D

19. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Selahattin harika bir anlatım,o kadar turna tuttum ama senin anlatımından sonra birşeyleri kaçırmış gibi hisstettim kendimi:) ömür dediğin bu gündür.Ayrıca bayramını kutlar tekrar ve tekrar daha büyükleri şanslar dilerim sana.Yüreğine,emeğine ve klavyene sağlık oltandan öpüyorum seni;) değil mi harika bir keyif yakala paylaş,,dilerim şu an yüzündeki gülümseme hayatın boyunca hep olsun.

20. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    :D Estağfurullah..