sabreden dervis muradina ermis. Iste ben Iste Yayin...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

gecen raporumda da belirttigim uzere cok kesat 7 hafta gecirdim. balikciligin altin kurali olan sabir bende pek olmamasina ragmen inat ettim, sabrettim ve sonunda hedef balik yayini karaya cikarttim. bir baska deyisle "kaldirima yatirdim" :D :D

alarmi sabah 5.45e kurmustum. 5.30da kendiligimden uyandim, firladim yataktan, atistirmalik birseyler alip vakit kaybetmeden avlagin yolunu tuttum. yolda aklimdan 8ci haftayi da bos gecirince ne gibi bahaneler uretebilirim diye dusunuyordum. yayinlarin yumurta birakmakta oldugunu duymustum. bir arkadas 2 metreden gordugu yayinin hic kimildamamasindan ve hic bir kandiriciya ilgi gostermemesinden dertleniyordu. muhtesem bir bahaneydi :D
    zaten balik yumurta atiyordu ve oltama vurmamasi da oldukca dogal olmaliydi. bu dusunce zihnime yerlesince spin takimi da yanima almanin pek faydali olacagi kanaatine vardim :)

avlak sartlari, ruzgar-gunes-basinca tam da istedigim gibi. iki kamisi yemleyip attim. akabinde kamislardan fazla uzaklasmadan perchlerle eglenceye koyuldum. onlar da oldukca aktiftiler. 10 civari perch avlayip biraktim. iclerinden en irisi bir fotografi hakediyordu.

bu arada gozum kulagim kamislarda.
    perchlerle zevkimi yaptiktan sonra sandalyeme oturup sudaki aktiviteyi izlemeye koyuldum. 5-10 dakika sonra sagdaki kamisim 30 cm kadar bir depart aldi durdu. tamam iste butun haftanin beklentisi yerini bulmus ufak bir cirr sesi ile beni evime ugurlamaya hazirlaniyordu. yayin yemi iki kere ziyaret eder lafi geldi aklima; zannedersin ki postacidir mubarek. postaci kapiyi iki kere calar ! buradan postaci arkadaslara da seslenelim; kardesim belki adam namusait bir pozisyonda, wcde hacet gidermekte veya haniminin eline vermis oldugu bir esyayi gardrobun uzerindeki ufak bir bosluga tikistirmakla mesgul. ne olur 3-4 kez calsaniz :D

neyse biz konumuza donelim. bekledigim oldu ve pur dikkat kesilmisken kamis depari aldi. crrrrrrrrrrrrrrrrrr sesi kapladi ortaligi. 7 haftanin yuklemis oldugu sinir katsayisi ile sert bir tasma, balik takimda. mucadele 10 dakika kadar surdu surmedi. kepceledim hayvani.

135cmlik bir yayin. kilosunu tartmadim. kuyruguna dogru bir yara almis. sazanlardaki gibi yumurta dokerken saga sola mi surtunuyor acaba bunlar da? yumurtasini dokmustu gram birsey cikmadi karnindan.

fotograf faslindan sonra baligi geri salmak uzere harekete gectim. yogun istek uzerine bu ani videoya kaydedip sizlere de yasatmak istedim.

Fatih abi !! selamlar benden sana :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=L6HYQuEDCJ4

2. kilim1

kilim1 Mehmet

Roy muhteşem balık, muhteşem anlatım. Tebrikler. Anı yaşadım sanki. Allah devamını nasip eylesin.

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    7 hafta sonunda "yayın"a kaldığın yerden devam :p :D Ellerine sağlık

4. arkadas

arkadas ibrahim

tebrikler roy

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Avlakta kimsecikler yok. Kalabalık ve gürültü açısından bu iyi ancak, fotoğraf/video faslında insan çevreden birileri olsun istiyor tabi. Hele de fotoğraf işinden anlayan birileri olursa daha bir hoş olur.

Avlarımda, kafamda tasarladığım hiç bir görüntü elde edemedim şimdiye değin. Bazı taktik ve yönlendirmeler yaparak çektirdiğim fotolarda da yine istediğim nitelikte bir kare yakalatma şansım pek olmadı.

Selfie çekimler ise işin tılsımını bozuyor biraz. Kasıyorsun, rahat bir pozisyon olmuyor maalesef.

Av ve avcının birlikteliğinde iyi bir fotoğrafın, avın hatırasına değer kattığına inanıyorum.

Değerli dostum harikasın, bu güzel rapor için candan teşekkürler. Tebrik ederim. Bir de salmışsın, o koca yüreğine sağlık.;)

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sen balığı kaldırıma yatırıp fotoğraflarken,ben sezon açılışı maksadıyla yola çıkmaya hazırlanıyordum.Şu an saat 04.00 ve ben eve yeni döndüm.60 Km mesafedeki avlağa diye yola çıkıp,tam 490 km yol tepip,üç ayrı nehir gezdim.
    yarın resimleriyle burada detayını anlatacam,şimdilik tebriğimi iletiyor ve yatıyorum:)

7. Querorz

Querorz Fatih

Roy Usta , forumun en teknik avcılarından biri olarak balığı suya fırlatarak mı salıyorsun yani? :D :D :D

8. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Roy eline sağlık çok yakışıklı bir yayını kaldırıma yatırmışsın :D . İnşallah daha irilerini kaldırıma atarsın gelecek hafta . Bu pazar bende gidecektim ama hava rüzgar yağmur nasip olmadı .

9. kilim1

kilim1 Mehmet

Avlakta kamerayı önceden arkaya veya uygun bir pozisyona kurmak gerekiyor. Balık vurduğunda sadece düğmeye basmak yeterli olacaktır. Uygun pozisyon ve mesafede beklenenden çok daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor.

10. avcızahir

avcızahir ZAHİR TUZ

Favori Kamış:
    shakespeare
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    5.500 gr.turna
    final hareketini taktir ettim kardeşim daha irileri rast gelsin dileğiyle selametle kal

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sagolun, begendiginize sevindim :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla stres olmustum avlak kurudu diye, iyi geldi bu balik rahatladim

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkur ederim Ibrahim

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cok sakin ve huzurlu bir sabahti. Bir an once baligi birakmak istedigimden acele ettim, fotograflar istedigim gibi olmadi :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Killandim simdi sen dur hele dur bak bende neler var gibi algiladim :) sabirsizlikla bekliyorum :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bide suya mi gireydim :) river monster o dedigin :D suya boyle saplatinca solunfaclardan su giriyor iyi oluyor. Hemen suzulup gidiyor balık. Suya sifir nokta yok o mevkide, daha nazik olmak adina kepceye geri tikistirmam lazim. Iste bunlar hep teknik :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Senol :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Zahir. Daha iyileri sana rastgelsin insallah

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, senin sezon da nihayet açılmış. Ne yazık ki şu güzel raporun fotograflarını bile göremiyorum. :( Evden en yakın zamanda hem görüp, hem izyecem inşaallah. :)

Gene bigün bizim peynir şeftali kanalını izliyorum. Yayın hakkında program yapmışlar. :) Elemanlar iri yayın yakalamaya çalışıp durdular. Geceden sabah beklediler 50 cm gelen küçük bi tane tuttular. Senin avlak maaşallah, nazarlara gelmesin, bayağı güzel sanırım. Zaten sende bayağı ustalaştın yayın avcılığında. Elemana haber uçurmak lazım ki senin yanına gelsin. :D

En sonunda 1 nehirde elektro şok yöntemiyle program çekimi amaçlı 1,5 metrelik elegeçirip, balık kendine gelince salmışlardı. :D

Avların hep bol aksiyonlu olsun, rastgelsin. :)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol dostum. Fotograflara da bak, videoyu da izle, bir yorum da oyle alalim. Peynir ve seftaliden isler iste :) balik pasifken agzina igne soksan nafile :)