Şabut, bıyıklı balık Familyası: Cypinidae Bilinen adı: Tor grypus Uzunluk: 25-50 cm Yumurtlama dönemi: nisan, mayıs Açıklama: Büyük pullarla örtülü vücut yanlardan yassılaşmıştır. İki çift bıyık bulunur. kuyruk yüzgeci derin çatallı olup, her iki lobu da sivrileşmiştir. Rengi sırtta koyu kahverenkli, yanlarda esmer, kahverengi, karın bölgelerinde ise kirli sarıdır. Anal ve kuyruk yüzgeçleri koyu, diğer yüzgeçleri açıktır. kaynak ve resimler: water crop university, kkgm.
Selam dostlar Bu şabut'un iki cinsi var kara şabut ve kırmızı şabut diye kara şabut pek tercih edilmez ama kırmızı şabut bence 1numara balıktır çok lezzetli ve hızlı bir balıktır. Yakında kırmızı şabutla çekilmiş fotoğrafı siteye atıcam. saygılar..
Gördüğüm kadarı ile Ankaradansınız. Peki Şabut Ankara civarında nerden çıkıyor ve avlanma methodları nelerdir? Bilgi verebilirseniz sevinirim.. Şu an yumurta döneminde görülüyor..
Şanlıurfa Atatürk Barajı'nda şabut balığı üretimi ile ilgili bir haber... http://www.ntvmsnbc.com/news/331201.asp
Avı tamamen yasaklanan türlerdendir , yayınladığım rapor sonrası moderatörler tarafından bilgilendirildim, sizlerinde haberi olsun arkadaşlar.
Üniversitede iken Şabut balığı yetiştiriciliği için bir fizibilite raporu ve şematik proje hazırlamıştım. DSİ şu anda yetiştiriciliğini yapıyor fakat ticari olarak yatiştiriciliği söz konusu değil. Hazırladığım projeyi ticari anlamda kullanmak isteyen olursa belli şartlarda paylaşabilirim. İlgilenenlerin bilgisine
Şabut farsçada bıyık, bıyıklı anlamına gelir. Fırat, Kolları murat ve Dicle nehirlerinde bulunur. Hükümette akıl olsa çoğaltır ve Ankara civarlarına bile salarım.